מדדים ומחקרים

המנייה המשתלמת בישראל: מי קיבלו דיבידנד ב-2.25 מיליארד שקל?

הבנקים מחזיקים את 4 המקומות הראשונים בטבלה של החברות המובילות בבורסה בחלוקת דיבידנד, כאשר בנק הפועלים שילם את הדיבידנד הגדול ביותר של 2.258 מיליארד שקל, בנק לאומי שני עם דיבידנד של 1.748 מיליארד שקל, מזרחי טפחות במקום השלישיי עם 1.273 מיליארד שקל בסך הכל.
מערכת ice | 
בנקים (צילום אביב גוטליב, shutterstock, Magma Images)
בשנה החולפת, שהייתה אחת הקשות ביותר למדינת ישראל מאז מלחמת יום הכיפורים, חברות רבות בשוק ההון הישראלי דווקא הצליחו לצלוח את הסערה המושלמת שכללה אתגרים פוליטיים, גיאו-פוליטיים וכלכליים. למרות האתגרים, חברות אלו יכלו לבצע חלוקה נדיבה של רווחים לציבור המשקיעים. 
לקראת יום העצמאות ה-76 של ישראל, באתר וואלה בדקו את עשרת המניות המובילות בחלוקת דיבידנד מבין החברות הכלולות במדד ת"א-125, מדד הדגל של הבורסה לניירות ערך בתל אביב. עשרת החברות הללו חילקו יחדיו כ-11.1 מיליארד שקל בדיבידנדים.

התוצאות מראות כי סקטור הבנקים, שנהנה מרווחי עתק בשנה החולפת על רקע העלאות ריבית חדות, הוביל את טבלת מחלקות הדיבידנדים עם חלוקה מצרפית של כ-7.1 מיליארד שקלים. כל חמשת הבנקים הגדולים נכללו בעשיריה הראשונה של מחלקות הדיבידנדים, והסקטור היה אחראי לכ-64% מהדיבידנד המצרפי שחולק על ידי עשרת המובילות.
הבנקים מחזיקים את 4 המקומות הראשונים בטבלה, כאשר בנק הפועלים שילם את הדיבידנד הגדול ביותר של  2.258 מיליארד שקל, בנק לאומי שני עם דיבידנד של 1.748 מיליארד שקל, מזרחי טפחות במקום השלישיי עם 1.273 מיליארד שקל בסך הכל.
עוד בחמישייה המובילה בנק דיסקונט עם 1.04 מיליארד שקל שחולקו לבעלי המניות, קבוצת עזריאלי חמישית עם מיליארד שקל בדיוק דיבידנד. קבוצת דלק אחריה עם 900 מיליון שקל דיבידנד. הבינלאומי מתחת עם 799 מיליון שקל. בזק במקום השמיני עם 766 מיליון שקל, בזן עם 710.65 מיליון שקל וסוגרת את העשירייה אמות עם 611 מיליון שקל.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה