מדדים ומחקרים

דירוג אתרי האינטרנט: איפה גולשים העולים מברה"מ?

סקר חדש חושף: אלו האתרים והאפליקציות המועדפים על עולי ברית המועצות בישראל. וגם: הרשת החברתית הפופולארית ביותר והעיתון הכי נקרא

מערכת ice | 
אילוסטרציה (צילום shutterstock)
התחושות, ההעדפות וההשקפות של עולי מדינות ברה"מ בישראל, נחשפות בסקר חדש – שתוצאותיו מפורסמות לראשונה באתר ice. הסקר, הוא חלק ממחקר מקיף שמובילה ד"ר אלינה ברדץ'-יאלוב, חוקרת ומרצה לתקשורת במכללה האקדמית הדסה (וגם חברת כנסת לשעבר מטעם ישראל ביתנו) – המתמקד בשלושה אספקטים עיקריים: כלכלה, פוליטיקה ותקשורת.
נתוני הסקר מצביעים על כך שהעיתון המועדף על עולי ברה"מ הוא ישראל היום, עם 21%. מיד אחריו בדירוג ניצב ידיעות אחרונות עם 16% ואת השלישייה המובילה, משלים עיתון כלכליסט עם 10%. בהמשך מדורגים העיתונים דה מרקר ומעריב (7% כל אחד), גלובס והארץ (6% כל אחד). לפי הסקר, העיתון הפופולארי ביותר בשפה הרוסית הוא נובוסטי נדלי עם 3%. 61% ממשתפי הסקר ציינו כי אינם קוראים עיתונים.
במסגרת הסקר נשאלו המשתתפים גם באשר לאפליקציות ואתרים מועדפים בשפה העברית. במקום הראשון לפי משתתפי הסקר, ynet עם 57%. במקום השני 12N עם 33%, ובהמשך מאקו עם 32%, וואלה עם 25%, אתר כלכליסט עם 16% ואתר ישראל היום עם 12%. 22% מהנשאלים השיבו כי הם אינם משתמשים באף אחת מהאפליקציות או גולשים באתרים שהוצגו בפניהם בסקר.
באשר למדיה בשפה הרוסית, הרי שהפופולאריות הרבה ביותר על פי משתתפי הסקר, היא של אתר ערוץ 9 (19%), אתר וסטי (9%) ואתר ניוזרו (8%). בהקשר הזה חשוב גם להוסיף כי 67%  מהנשאלים בסקר הדגישו כי הם אינם משתמשים באף אחד מכלי התקשורת שהוצגו.
שאלה נוספת בסקר, התמקדה בהעדפות עולי ברה"מ בכל מה שנוגע לשימוש ברשתות החברתיות. בראש הרשימה פייסבוק עם 57% – 40% יותר מאשר אינסטגרם, שבמקום השני (17%). טלגרם במקום השלישי (9%), טיקטוק ברביעי (4%), X (טוויטר)  בחמישי (2%) ולינקדין בשישי (1%). 8% השיבו כי אינם משתמשים ברשתות החברתיות.
את הסקר ערך מכון "לזר מחקרים" בסוף חודש ינואר 2024, והשתתפו בו כ-500 משיבים בגילאי 25 ומעלה, המהווים מדגם מייצג של העולים ממדינות ברית המועצות לשעבר בגילאי 25 ומעלה. טעות הדגימה המרבית בסקר: 4.3%.   
לדברי אלינה ברדץ'-יאלוב: "בסך הכל כשליש מדוברי הרוסית בישראל גולשים באתרים דוברי רוסית, שזה אחוז גבוה מאוד.  הנתונים מוכיחים, כי יוצאי בריה"מ לשעבר לא זנחו את התקשורת ברוסית. כדאי מאוד לשים לב לנתונים הללו, שמדגישים פעם נוספת את הזיקה בין העולים, הן הוותיקים והן החדשים, למדיה ברוסית".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה