נדל"ן ותשתיות

מהפכה ברמת גן: זו השכונה שתגדל ב-3,300 דירות חדשות

אומץ מסמך מדיניות להתחדשות עירונית בשכונת רמת עמידר ברמת גן. תחום השכונה משתרע על שטח של כ-440 דונם, וקיימות בה כיום כ-3,100 יחידות דיור. המסמך מציע תוספת של כ-3,300 יחידות דיור, וכן תוספת של כ-3,000 מ"ר מסחר ותעסוקה בנוסף לכ-3,300 מ"ר קיימים
מערכת ice | 
טקס ההריסה ברמת גן (צילום חברון)
מסמך המדיניות להתחדשות עירונית בשכונת רמת עמידר ברמת גן, בתכנון ומימון הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, אומץ ע"י הוועדה המקומית רמת גן. המסמך מתווה מדיניות תכנונית להתחדשות השכונה, תוך הגדרת אזורים לפינוי בינוי, התחדשות מרקם רווי ושמירת אופי מרקם קיים
מסמך המדיניות מקודם על ידי הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, בשיתוף עם עיריית רמת גן ומינהלת ההתחדשות העירונית. אימוץ המסמך יאפשר הרחבה והעמקה של פעילות ההתחדשות בעיר באופן איכותי. מסמך המדיניות להתחדשות שכונת רמת עמידר כולל את כל תחומי השכונה, הגובלת ממערב ברחובות בן אליעזר וחזון איש, מצפון בעיר בני ברק, ממזרח בכביש מס' 4 ומדרום בשכונת נווה יהושע.
 
תחום השכונה משתרע על שטח של כ-440 דונם, וקיימות בה כיום כ-3,100 יחידות דיור. המסמך מציע תוספת של כ-3,300 יחידות דיור, וכן תוספת של כ-3,000 מ"ר מסחר ותעסוקה בנוסף לכ-3,300 מ"ר קיימים.
המסמך מציע תוספת מגורים מבוקרת לשכונה, תוך שימור וחיזוק המרקם הקהילתי הקיים והעצמת מערך השטחים הפתוחים בשכונה, תוך יצירת קישור בין שני הפארקים המרכזיים בשכונה – גן אלי כהן ופארק ואדי כופר. כמו כן, מציע המסמך לשפר את מערכת הדרכים בשכונה באמצעות פתיחת רחוב התפוצות לכל אורכו ויצירת חיבור לכיוון שכונת נווה יהושע והגשר המוצע לכיוון מזרח העיר.
על פי עקרונות המסמך, מוצע לרכז את הפיתוח האינטנסיבי בכניסות לשכונה בסמוך לרחובות בן אליעזר והרב לנדרס, ולפתח את רחוב אצ"ל הנמצא במרכז השכונה כרחוב השלד השכונתי הכולל בניה מרקמית וחזית מסחרית. בפנים השכונה מוצע לשמור על אופי המרקם הבנוי הקיים.
אלעזר במברגר, מנכ"ל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית: "אני מברך על שיתוף הפעולה עם הרשות המקומית שהביא לאימוץ המסמך החשוב, כביטוי לכוונתה של הרשות המקומית ומחויבותה להנעת תהליכי התחדשות עירונית בתחומה. פעילות זו הכרחית לערים הוותיקות בלב אזורי הביקוש במרכז הארץ. המסמך אשר מרחיב את היכולת של העיר לקדם תהליכי התחדשות איכותיים, הוא נקודת פתיחה לשיפור איכות החיים של תושבי האזור והגדלת היצע הדיור יחד עם יצירת התשתיות העירוניות הנחוצות לצמיחה זו".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה