נדל"ן ותשתיות
בהשקעת 20 מיליון שקל: זה המהלך החשוב של משרד הבינוי והשיכון
משרד הבינוי והשיכון מודיע: "השלמנו את שיקום המוסדות והתשתיות בצפון. לא רק מתקן נזקים, אלא גם משדרג את התשתיות"

משרד הבינוי והשיכון מודיע היום (ראשון) על כך שהשלים לאחרונה את שיקום מוסדות החינוך והתשתיות שניזוקו במהלך המלחמה, במקביל לחזרתם של בתושבים לצפון הארץ.
במסגרת התוכנית, ובשיתוף פעולה עם הרשויות המקומיות, שופצו למעלה מ-40 מוסדות חינוך, בהם כ-30 מוסדות חינוך בקריית שמונה וכ-15 גני ילדים ומוסדות ציבוריים בשלומי. הנזקים כללו פגיעות במוסדות החינוך, תשתיות שנפגעו או התיישנו ושיבוש המערכות החיוניות לניהול שגרה תקינה. המשרד הוביל תוכנית שיקום מקיפה שהתמקדה בתיקון הנזקים הפיזיים, חידוש תשתיות חשמל, מים וביוב ושיפור חזות מוסדות הציבור.
לצורך השיקום הושקעו כ-20 מיליון שקלים, כדי לתת מתן מענה הולם למוסדות חינוך בביצע חידוש לכיתות הלימוד, שדרוג תשתיות ספורט, חצרות משחקים, ושיפוץ מבנים שניזוקו. בנוסף לכך הצוותים של משרד הבינוי והשיכון וחברת "עמידר" מלווים את דיירי הדיור הציבורי, בוחנים את הנזקים ובונים תוכנית שיפוץ לכל דירה יחד עם מס רכוש.
אסנת קמחי, סמנכ"לית בכירה לענייני הכפר במשרד הבינוי והשיכון אמרה: "אנחנו פועלים לשדרוג הכפרים והיישובים בשיתוף פעולה עם ראשי הרשויות המקומיות כדי ליצור סביבה שתומכת בצמיחה דמוגרפית וצרכים עתידיים".
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יהודה מורגנשטרן ציין: "אנו מחויבים לא רק לשדרוג ושיקום התשתיות, אלא גם לפיתוח תוכניות דיור שיכפילו את מספר יח״ד, ימשכו אוכלוסייה חדשה ויבנו את הצפון כבסיס יציב לכלכלת המדינה. השיקום של הצפון הוא הזדמנות להפוך את האזור למטרופולין משגשג וחדשני, ומשרד הבינוי והשיכון כבר החל בביצוע הפעולות בשטח ע"מ להגיע למטרה".
עוד ב-
נתנאל לפידות, מנהל אגף בכיר נכסים וחברות במשרד הבינוי והשיכון הוסיף כי: "במשרד הבינוי והשיכון רואים בשיקום הצפון הזדמנות לחולל שינוי משמעותי שיחזק את האזור ויהפוך אותו לבסיס יציב ומשגשג לכלכלת המדינה, תוך יצירת תשתיות מודרניות, פיתוח ארוך טווח והבטחת איכות חיים גבוהה לכל תושביו, במטרה להביא להכפלת מספר יח״ד באזור תוך עשור".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה