נדל"ן ותשתיות
"מדד נמוך של תשומות הבנייה יכול למוטט חברות ביצוע"
בהתאחדות הקבלנים, שהחליטה לא להצטרף לעתירה של דניה סיבוס נגד הלמ"ס, התייחסו לפניית ice בנוגע לעמדתה בעניין ומצפים לעדכון המדד גם בחודשים הבאים. מנגד, רוכשי הדירות מוחים

מה יקרה למדד תשומות הבנייה בחודשים הקרובים? זו אחת השאלות שבהן עוסקים בהתאחדות הקבלנים בימים האחרונים. בהתאחדות החליטו שלא להצטרף לעתירה שהגישה דניה סיבוס נגד הלמ"ס, בדרישה לעדכן באופן מיידי את מדד התשומות. כזכור, יו"ר ההתאחדות רוני בריק נכנס לתפקידו החדש בימים האחרונים, תפקיד אותו מילא בעבר, במקום ראול סרוגו. מעניין יהיה לראות האם ההתאחדות תבחר לשנות כיוון אחרי פרסום המדד הבא ובכך לצאת למאבק מול הלמ"ס, או לשמור על המדיניות הנוכחית.
מי שסובל מההחלטה הם גם רוכשי הדירות. מי שרכש דירה בחודשים האחרונים והחוזה שלו היה צמוד למדד, שילם עוד עשרות אלפי שקלים וייתכן שיצטרך לשלם סכומים גבוהים גם בחודשים הקרובים, במידה והמדד ימשיך להתעדכן כלפי מעלה. בניגוד אליהם, היזמים טוענים כי הלמ"ס צריכה להמשיך ולהעלות את המדד בהדרגה.
עוד טוענים היזמים, כי רוב בעלי הדירות לא נכוו כתוצאה מהעלייה משום שרובם קיבל פטור מלא או חלקי מהמדד מאז תחילת המלחמה. "ההערכה היא שאחוזים בודדים נפגעו, אם בכלל", אמר יזם מאזור המרכז. "החברה שלי, למשל, נתנה פטור ברוב המקרים ובמקרים אחרים, כשלא היה פטור, רוכשים קיבלו הנחה משמעותית יותר במחיר הדירה".

רוני בריק לצד ראול סרוגו (פלאש 90/ יונתן זינדל, יחצ, shutterstock)
לפניית ice בנושא, נמסר מההתאחדות כי "לאורך השנים האחרונות הלכו ו'התנתקו' מדדי תשומות הבנייה והסלילה מהמציאות בשטח והפסיקו לשקף את העלויות האמיתיות של הבנייה והקמת התשתיות", נמסר. "שבנו והתרענו על כך כמה פעמים. מאז ה-7 באוקטובר 2023 המצב נעשה הרבה יותר קיצוני לאור הפסקת עבודתם של עובדי הבנייה והתשתיות הפלשתינים בישראל על פי החלטת הממשלה - החלטה שהביאה לזינוק של עלות העבודה בענף שבתקופת המלחמה הראשונה אף הוכפלה במקומות רבים".
לדברי ההתאחדות, שתיקח השבוע חלק בוועדות הכנסת בנושא אגרות העובדים הזרים אחרי הדרמה שהתחוללה בעניין הגעתם ארצה, "התוצאה הייתה מדד שנתוניו אינם קרובים אפילו לשקף את עלויות הבנייה. צריך להבין שהמדדים הללו קובעים גורלות של קבלני ביצוע. באם המדדים הללו מציגים עלויות בנייה נמוכות דרמטית מהנעשה בשטח, הם עלולים למוטט חברות ביצוע בענף הבנייה והתשתיות, שנדרשות להתאים את מחיר העבודה שלהן למדדים".
עוד ב-
עוד נכתב בתגובה כי "לאחר שהלמ"ס החליטה לבחון את הטענות שעלו מהשטח, גם שם הגיעו למסקנה שיש לתקן את המדד ואנו מתרשמים שהדברים אכן חלחלו ועבודת הוועדה המיוחדת שקמה בלמ"ס לשם כך, מיישמת את ההחלטה הזו. התיקונים האחרונים במדדים מגלמים להערכתנו את עיקר זינוק עלויות הבנייה של החודשים האחרונים. אך אנו מצפים כי העבודה המקצועית של הלמ"ס תמשיך לעקוב אחרי שינויים בעלויות הבנייה באופן קבוע גם בהמשך".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(5):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
4.להבנתי הרוכשים הרוויחו לאורך כל השנהלא קבלן 02/2025/23הגב לתגובה זו0 0העדכון של המדד כעת ,חל רק מכאן והלאה ,כך שבכל השנה האחרונה(,כשעלויות הפועלים הזרים לא השתכללו במדד,הרוכשים הרוויחו מאי העדכון. כעת באיחור ניכר ,עדכון המדדים יחול רק על היתרה הבלתי מסולקת ,רק מכאן והלאה ולכן הרוכשים הרוויחו בענקסגור
-
3.חייב לציין שהיזמים לא משלמים לקבלנים לרוב את המדדים ועל (ל"ת)אבי 02/2025/23הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.ומה עם רוכשים שלא קיבלו פטור והם נושאים עכשיו בעליית מדורד 02/2025/23הגב לתגובה זו1 0מדד שעודכן רטרואקטיבית מהתקופה שקדמה לרכישה? מדוע הם צריכים להענש?סגור
-
מי ידאג לנוקונה 02/2025/23הגב לתגובה זו0 0באמת, לא קיבלנו פטור וכעת המחיר קפץ משמעותית. מישהו חייב לחשוב גם עלינו הקונים.סגור
-
1.משלמים על כל העליות מחיראזרח 02/2025/23הגב לתגובה זו3 0דרך המשכנתא ואח''כ עוד מבקשים היטל השבחהסגור