נדל"ן ותשתיות

הקבלן טען כי הבנקים "הפרו הבטחה" שעלתה לו 25 מיליון שקל

עודד שריקי טוען כי בשל המלחמה הוא התקשה להשיג מימון לפרויקט משרדים בגובה 270 מיליון שקל. ברמ"י טוענים כי הטענה משוללת יסוד וחילטו לו את הערבות. מי צודק? נציגי הבנקים יגיעו לבית המשפט ויכריעו
איציק יצחקי | 
עודד שריקי (צילום shutterstock, מסך קשת 12)

האם רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) ביטלה את זכייתו של היזם עודד שריקי במכרז קרקע לפרויקט משרדים בשווי 270 מיליון שקל, בשל קשיים בהשגת מימון בעקבות פרוץ המלחמה? ברמ"י טוענים כי יזמים מתחרים הצליחו לקבל מימון באותה תקופה, כך שהטענות אינן נכונות, זאת בשעה שהסוגיה הגיע לפתחו של בית המשפט. 

שריקי, באמצעות חברת ארזי הנגב שבבעלותו, זכה במכרז לרכישת קרקע בכפר אז"ר תמורת 270 מיליון שקל. המכרז הסתיים מספר ימים אחרי אירועי ה-7 באוקטובר. הוא טוען כי למרות שקיבל הסכמה למימון מהבנקים, הם הפרו את ההתחייבות וגרמו לו לנזק. לטענתו, החברה לא עמדה בתשלומים ולכן רמ"י ביטלה את זכייתו וחילטה 25 מיליון שקל מתוך הערבות שהפקיד (30 מיליון). בשל כך, החברה שלו עתרה לבית המשפט וביקשה לבטל את ההחלטה של רמ"י, תוך השבת הפיצוי.
ברמ"י טענו כי החברה לא הצליחה להציג ראיות שמוכיחות כי המלחמה מנעה את גיוס המימון. היא נתנה כדוגמא חברות אחרות, שהשלימו עסקאות בתקופת המלחמה, כך שלא הייתה בעיה לקבל מימון מהבנקים. למעשה, רמ"י רומזת כי אי קבלת המימון נבעה מעניין אחר.
שריקי, שמתגורר בנתיבות, ומוכר בשל העובדה שהוא מרבה להמריא באמצעות מסוק פרטי מאתר לאתר, הדגיש במהלך הדיון, שנערך בבית המשפט המחוזי בתל אביב, כי ההשוואה לחברה אחרת היא מעין השוואה בין תפוחים לתפוזים, משום שיש חברות שלא תלויות במימון הבנק לטובת הפרויקטים שלהם, זאת בשל מינוף נמוך והון עצמי גבוה. בשל כך, בית המשפט ביקש לזמן את ראשי הבנקים, בנק מזרחי טפחות והפועלים, כדי לבחון מקרוב האם שריקי צודק.
 


בחודש הבא יגיעו נציגי הבנקים לבית המשפט. אם הם יקבעו כי ניתן היה לקבל מימון באותה תקופה והקושי נבע מעניין תזרימי, סביר להניח שחילוט הכסף של היזם שריקי יישאר על כנו. כל תשובה אחרת - עשויה להשיב לו את הכסף ולחייב את רמ"י לעמוד בהסכם.

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה