נדל"ן ותשתיות

בסיסי צה"ל בישראל יימכרו? זה המהלך המסקרן שנבדק

אחת ההצעות המרתקות שעלו במהלך דיוני ועדת נגל הייתה לממן את הגדלת התקציב באמצעות מכירת מחנות צה"ל באזור המרכז - רעיון שעל פניו נשמע מבטיח, אך צפוי להידחות על ידי משרד האוצר. הסיבה? מדובר בתהליך ארוך טווח שעשוי להימשך למעלה מעשור, והוא משרת בעיקר את צרכי שוק הנדל"ן ולא את ההתעצמות המיידית
מערכת ice | 
הקריה בתל אביב (צילום פלאש 90/ משה שי, shutterstock)
ועדת נגל עומדת לחולל רעידת אדמה בכלכלה הישראלית עם פרסום המלצותיה בשבוע הבא - המלצות שיקבעו לא רק את היקף תקציב הביטחון העתידי, אלא גם את מקורות המימון שלו. בניגוד לוועדות קודמות, ועדת נגל פועלת בנסיבות דרמטיות חסרות תקדים: היא מגבשת את מסקנותיה בעיצומה של מלחמה מתמשכת, ולראשונה בהיסטוריה, נדרשת להתמודד עם השאלה המורכבת של מציאת מקורות המימון, החל מהעלאת מיסים, דרך קיצוץ בתקציבים חברתיים, ועד להשלכות על הגירעון והדירוג הבינלאומי של ישראל.
על פי הפרסום בדה מרקר, אחת ההצעות המרתקות שעלו במהלך דיוני הוועדה הייתה לממן את הגדלת התקציב באמצעות מכירת מחנות צה"ל באזור המרכז - רעיון שעל פניו נשמע מבטיח, אך צפוי להידחות על ידי משרד האוצר. הסיבה? מדובר בתהליך ארוך טווח שעשוי להימשך למעלה מעשור, והוא משרת בעיקר את צרכי שוק הנדל"ן ולא את ההתעצמות המיידית הנדרשת לצה"ל. 

כזכור, טיוטת התוכנית הכלכלית, דהיינו חוק ההסדרים, לשנת 2025 הציגה תוכנית מהפכנית להעתקת בסיסי צה"ל ומוסדות ממשלתיים מאזורי הביקוש במרכז הארץ. המהלך המשמעותי ביותר הוא פינוי מחנה הקריה בתל אביב עד שנת 2030, לצד העתקת המכללות הצבאיות מגלילות עד סוף 2026.
בנוסף, על פי כלכליסט, מתוכנן פינוי של מרכזי שיקום ואחזקה צבאיים מצריפין, תל השומר וחיפה. תוכנית זו מהווה המשך ישיר להסכמי שיווק והעתקת מחנות (שוה"מ) קודמים, כאשר המטרה העיקרית היא פינוי שטחים נרחבים לטובת בנייה למגורים באזורי ביקוש.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה