נדל"ן ותשתיות

מהפכה בענף החשמל: כלי ה-AI שישנה את תחום האנרגיה בישראל

משרד האנרגיה והתשתיות, בשיתוף עם המרכז למיפוי ישראל, ינגיש בקרוב לכלל הציבור כלי מתקדם שיאפשר לזהות את הפוטנציאל לייצור אנרגיה סולארית על כל הגגות בישראל בשטחים הבנויים, זאת באמצעות שילוב של מידע חזותי וכלי בינה מלאכותית

מערכת ice | 
אנרגיה ירוקה (צילום shutterstock)
משרד האנרגיה והתשתיות והמרכז למיפוי ישראל מציגים צעד נוסף להטמעת אנרגיה סולארית בישראל ועמידה ביעדים של 30% ייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת עד שנת 2030.
בימים אלה משלימה מפ"י (המרכז מיפוי ישראל) מיפוי ארצי של הפוטנציאל הסולארי בדו שימוש של גגות של כל מבנה בשימושים: מגורים, מסחר, תעשייה, מוסדות ציבור וחקלאות בשטחים הבנויים ביישובי ישראל. בנוסף, מדובר בשימוש של קירויים של מגרשי ספורט, חניונים ציבוריים, בתי עלמין ושטחים ציבוריים נוספים.
על פי משרד האנרגיה והתשתיות והמרכז למיפוי ישראל, המערכת החדישה שחונך משרד האנרגיה והתשתיות מבוססת על שרת המפות הממשלתי, והיא תציג לציבור באופן מקוון ופשוט את הפוטנציאל הסולארי על גגות ישראל בשלוש רמות החל מאופי המבנה, רמת הרשות המקומית ורמת הממשלה. 
את המערכת החדישה מפתחת מפ"י בתקצוב והנחייה מקצועית של משרד האנרגיה והתשתיות, באמצעות אלגוריתם ושימוש בכלי AI מתקדמים למיפוי אוטומטי של פנלים סולאריים, זיהוי השטח הפנוי בכל גג, וזיהוי אזורים תפוסים ומוצלים בגג תוך שימוש במידע של קרינת השמש על הגג. המערכת תעריך את גודל ההספק הסולארי אותו ניתן להתקין על כל גג בישראל בשטחים המבונים. 
עוד נודע, כי השלב הראשון של המערכת צפוי להיות מושלם עד סוף השנה והוא כבר יאפשר לזהות את הפוטנציאל ברמת המבנה. הצפי הוא כי כבר בתחילת 2025 המערכת תהיה זמינה לציבור וניתן יהיה לראות את הפוטנציאל הסולארי בכל שלוש הרמות ובשטחי כל הרשויות המקומיות בישראל. המערכת צפויה להיות מובילה ברמה בינלאומית בשל הדיוק והאיכות שלה. 
רון אייפר, מנהל חטיבת אנרגיה מקיימת במשרד האנרגיה והתשתיות: "הממשלה קבעה יעד לאומי של 30% אנרגיות מתחדשות בשנת 2030. לישראל תנאים ייחודיים להיות מובילה עולמית באנרגיה מתחדשת מהשמש במרחב המבונה, תוך שימוש יעיל ורב תכליתי בקרקע, הכולל הקמת מתקנים על גבי גגות מבנים וקירויים מעל חניונים, מגרשי ספורט, מאגרי מים וכיו"ב".
עוד הוסיף אייפר: "המיפוי החדשני שיושק בקרוב  ייתן מידע לגבי פוטנציאל ייצור סולארי מרמת המבנה הבודד, דרך תצוגה וניתוח ברמה שכונתית ואגרגטיבית לרשות מקומית ועד לרמה לאומית. הנגשת מידע זה בנוגע לכל מבנה בישראל תסייע ותעודד אזרחים למצות את פוטנציאל הייצור סולארי של המבנים בבעלותם. כמו כן, המיפוי יסייע לקובעי מדיניות לקבל החלטות מבוססות נתונים ומידע". 
ערן קינן , סמנכ״ל פיתוח עסקי , המרכז למיפוי ישראל, מסר: "הכלי החדשני שפותח על ידי המרכז למיפוי ישראל בשיתוף משרד האנרגיה והתשתיות, עושה שימוש בטכנולוגיות מתקדמות של בינה מלאכותית ובינה עסקית מבוססת מיקום גאוגרפי. הכלי מאפשר מיפוי אוטומטי של פוטנציאל קיים להקמת מערכות סולאריות על גגות מבנים, לבצע חישוב על בסיס הקרינה הסולארית הזמינה, כמו גם לאתר את השטחים הפנויים בגגות המבנים להתקנת פנלים סולאריים. באופן דומה גם בהצללות וקירויים של מגרשי ספורט ומרחבים ציבוריים אחרים בישראל. 
מדובר בפיתוח של מערכת חדשנית בחזית הטכנולוגיה בתחום ופורצת דרך ברמה בינלאומית.  המערכת נבנית כך שתשמש לאורך שנים כלי חשוב בעיצוב עתיד האנרגיה של מדינת ישראל ובכלל".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה