נדל"ן ותשתיות

הסוף לקבלנים המזויפים בישראל: אתרי בנייה נסגרים בזה אחר זה

רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון מגביר אכיפה כנגד העסקה של קבלנים לא רשומים או שאינם מחזיקים ברישיון מתאים, במסגרת שימועים שערך רשם הקבלנים בחודשים האחרונים, הוטלו סנקציות על קבלנים בגין העסקה של קבלני משנה שאינם רשומים כנדרש

מערכת ice | 
אילוסטרציה (צילום shutterstock)
משרד הבינוי והשיכון ממשיך לפעול לאכיפת הוראות חוק רישום קבלנים באתרי הבנייה. במסגרת פעילות זו נאכפות מגוון הפרות חוק, ובהן העסקת קבלנים באתרי בנייה שאינם מחזיקים ברישיון קבלן כלל או שאינם בעלי רישיון מתאים לפעילותם.
מפקחי אגף רשם הקבלנים מבצעים ביקורות וחקירות באופן שוטף במטרה לוודא עמידה בהוראות החוק ובמקרים שבהם מתגלות הפרות, האתר נסגר בצו מנהלי עד לתיקון ההפרה, והקבלנים המעורבים מזומנים לשימוע. במסגרת פעילות האכיפה השוטפת של הרשם הוטלו בחודשים האחרונים סנקציות על קבלנים רבים בגין העסקה של קבלני משנה שאינם רשומים בפנקס הקבלנים כנדרש.
 
 
העסקת קבלן ללא רישיון כלל או ללא רישיון מתאים לעבודה שהוא מבצע היא הפרה חמורה של חוק רישום קבלנים. תופעה זו מערערת את אמון הציבור במקצוע הקבלן ומהווה סכנה לגופם של העובדים בפרויקט ועוברי אורח ושל מי שעתידים להתגורר בו או להשתמש בו. על קבלנים המפרים את החוק עשויות להיות מוטלות סנקציות חמורות, ובהן שלילת רישיון לתקופה ממושכת או מחיקה לצמיתות מפנקס הקבלנים, לצד עיצומים כספיים בהתאם להוראות החוק.

לדוגמא, בשימוע אשר נערך לקבלן נמצא כי הוא התקשר עם שלושה קבלני משנה שאינם בעלי רישיון, ומסר להם ביצוע של בניית שלושה מבנים בפרויקט בפרדס חנה. זאת אף תוך כדי שרישיונו עצמו נשלל לתקופה של שנה, מאז נובמבר 2023, בשל הפרה של כללי הבטיחות בעבודה. לאור חומרת התנהלותו של הקבלן, רישיונו נשלל לצמיתות.

לאחר חקירה ושימוע שערך רשם הקבלנים לשתי חברות קבלניות, נקבע כי הקבלן הראשי אשר רישיונו מתאים לביצוע העבודה, העביר את ביצוע העבודות בפרויקט בירושלים לקבלן אשר אינו מחזיק ברישיון קבלן בסיווג המתאים. רישיונם של שני הקבלנים נשלל לתקופה של שנתיים. ערר שהוגש כנגד החלטת רשם הקבלנים נדחה והוצאות הוטלו על הקבלנים.

בפרויקט תשתית בבית שמש נמצא כי הקבלן הראשי אשר מחזיק בסיווג הגבוה ביותר העביר את העבודה לקבלן משנה בסיווג נמוך כאשר זה הביא גורם שלישי שאינו מחזיק כלל ברישיון קבלן. רישיונו של הקבלן הראשי נשלל לתקופה של שלוש שנים ורישיונו של קבלן המשנה נשלל לתקופה של שנתיים. קנסות בסך 40,000 שקל הוטלו על הקבלנים.
 
משרד הבינוי והשיכון מדגיש את החשיבות בהעסקה של קבלנים בעלי רישיון מתאים באתרי בנייה, וזאת כדי להבטיח ביצוע עבודה בהתאם לתקנים ולחוק, ברמה מקצועית נאותה ובצורה בטוחה – הן לעובדים באתר והן לסביבתו. 

רשם הקבלנים, עמית גריידי: "פעילות באתרי בנייה מותרת רק לקבלנים רשומים בעלי רישיון מתאים. מדובר בתנאי הכרחי לביצוע עבודה איכותית ובטוחה. העסקת קבלנים שאינם מחזיקים ברישיון קבלן מתאים מסכנת את הציבור כולו – מהעובדים באתר ועד לדיירי הבניינים והעוברים ושבים. אגף רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון ימשיך לאכוף את הוראות החוק כדי לצמצם את התופעה של בנייה ללא רישיון מתאים ולהבטיח כי רק קבלנים מורשים יבצעו פרויקטים בישראל. אנו קוראים לכל מי שמנהל פרויקט בנייה לוודא העסקתם של קבלנים בעלי רישיון מתאים בלבד".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה