תקשורת ומדיה
נוער העתיד: המפתח לשיקום החברה הישראלית
יש לקדם יוזמות כגון הקמת קבוצות ארגוני נוער בקהילות מרוחקות ובשכונות מוחלשות, המספקות סביבה בטוחה ותומכת. בנוסף, קמפיינים תקשורתיים המיועדים לנוער ומשווקים על ידו, יכולים להדגיש את תרומתן של פעילויות אלו לפיתוח אישי וחברתי
מדינת ישראל עוברת אחת מתקופותיה המאתגרות ביותר, שבהן המצב הביטחוני, ההרס ביישובי הדרום והצפון, השסעים בחברה והפילוג העמוק נותנים את אותותיהם. דווקא בזמנים כאלה מתגלה עוצמתה של החברה הישראלית, שבמשך דורות מצליחה לעמוד איתן אל מול כל אתגר. בשנה האחרונה נחשפה עוצמתם של בני ובנות הנוער שלנו – עד כמה הם חזקים, מחוסנים ויודעים להתמודד עם כל קושי, ואף יותר מכך – עד כמה הם מגלים נכונות אמיתית לסייע בכל צורך, מתוך תחושת שליחות ורצון לקחת חלק בבניית חוסן החברה הישראלית.
דווקא על רקע העוצמה והחוסן שהפגינו בני ובנות הנוער, נתונים עדכניים מציגים מציאות כואבת ומדאיגה: רבים מבני הנוער חווים בדידות, דיכאון, חרדה ועלייה בשימוש באלכוהול ובסמים מאז תחילת המלחמה. המצב חמור במיוחד בצפון ובדרום, שם התמודדו הנערים עם פינוי מבתיהם ושיבוש מתמשך של שגרת חייהם, במציאות שבה לחץ מתמשך ומשברים ביטחוניים הפכו ליום-יום. על כן, מוטלת עלינו החובה לאפשר לבני הנוער להיות הכוח המניע שהם, ולהעניק להם את השקט והתמיכה הנדרשים, כדי שיוכלו להמשיך ולתרום לחוסנה של החברה הישראלית.
בכנס החוסן האחרון, הכרזנו על הקמת מערך מדריכי החירום בארגוני הנוער – יוזמה שנועדה לתת מענה ישיר לבני נוער במצבי משבר והכשרנו למעלה מ-2,500 בני נוער בארגוני הנוער. מטרת המערך היא להעניק תמיכה רגשית וייעוץ מקצועי תוך יצירת תשתית חינוכית שתפעל לחיזוק החוסן האישי והקהילתי. אך בעוד מערך זה מהווה צעד חשוב, הוא לבדו אינו מספיק.
נתוני השטח מראים שכ-70% מבני הנוער בישראל אינם משתתפים במסגרת כלשהי של חינוך בלתי פורמלי, כמו תנועות נוער, מועדונים ופעילויות קהילתיות. ארגוני הנוער ומסגרות החינוך הערכי הבלתי פורמליות מספקות כלים משמעותיים לחיים – מיומנויות חברתיות, עבודת צוות, תקשורת בינאישית וניהול רגשות. הן מהוות קרקע פוריה לטיפוח מנהיגות צעירה ולהכשרת הדור הבא של המנהיגים והיזמים החברתיים.
הגדלת מספר בני הנוער הלוקחים חלק בפעילות חינוכית בלתי פורמאלית היא אינטרס לאומי. יש לקדם יוזמות כגון הקמת קבוצות ארגוני נוער בקהילות מרוחקות ובשכונות מוחלשות, המספקות סביבה בטוחה ותומכת. בנוסף, קמפיינים תקשורתיים המיועדים לנוער ומשווקים על ידי נוער, יכולים להדגיש את תרומתן של פעילויות אלו לפיתוח אישי וחברתי. חיבור עם בתי הספר נדרש כדי לאתר בני נוער בסיכון ולשלבם במסגרות המתאימות, לצד קביעת מדיניות עירונית והצבת יעדים שינוהלו על ידי מחלקות הנוער ברשויות המקומיות בשיתוף פעולה עם ארגוני ותנועות הנוער. תמיכה כלכלית למשפחות מתקשות היא גם צעד חיוני שיאפשר גישה רחבה יותר לפעילויות אלו, ויסייע לצמצם פערים חברתיים וכלכליים.
בני הנוער הם המשאב האנושי החשוב ביותר לשיקום החברה הישראלית. השקעה בתכניות חינוך בלתי פורמלי, העצמה ומנהיגות, אינה רק חובה מוסרית – היא תנאי הכרחי לשיקומה של חברה שנפגעה מהמשברים האחרונים. עלינו לפעול בשיתוף פעולה בין הממשל, הרשויות המקומיות והחברה האזרחית, כדי להעניק לדור הצעיר את הכלים להתמודד עם משברים, להתפתח ולתרום לחברה.
הזמן לפעול הוא עכשיו. עתידה של ישראל טמון ביכולתנו לטפח את הנוער ולהפוך אותו למוביל שינוי – לטובתנו ולטובת הדורות הבאים.
הכותב: שלומי קסטרו, מנכ"ל מועצת ארגוני הנוער
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה