תקשורת ומדיה
כנס אילת לעיתונאים: מחדל ה-7 באוקטובר וסערת הרפורמה המשפטית
בכנס אילת לעיתונאות ה-16, נשמעה ביקורת חדה על מחדל ה-7 באוקטובר, עם קריאות להתפטרות המפקדים האחראים, לצד דיונים סוערים על הרפורמה המשפטית והצורך בקידומה גם בעיצומה של המלחמה
ביום השני של כנס אילת לעיתונאות ה-16, שהנחה עמרי מניב (חדשות 12), התפוצץ הדיון סביב אחריות, הרפורמה המשפטית והסיקור המלחמתי. מפקד גל"צ לשעבר, שמעון אלקבץ, פתח את הפאנל עם הצהרה קשה בעקבות רצח בתו, סיון, בטבח שבעה באוקטובר: "כששלפו את הילדה שלי מהבית שלה ורצחו אותה עם משפחתה בכפר עזה, אף אחד לא שאל אותה על הפיכה או רפורמה, בעד ונגד. צריך לנצח את המלחמה הזו, אני כבר איבדתי את הילדה שלי".
לאחר מכן, אראל סג"ל התייחס לרפורמה המשפטית, והביע את דעתו כי יש להמשיך לקדם אותה גם בעיצומה של המלחמה. "הפכנו את המשפטנים שלנו לכת הכי חזרה. צריך לשנות את דיני המלחמה, כי המשפטנים סירסו את היכולת להתמודד עם הטרור", אמר סג"ל.
נגדו עבד ראש עיריית דימונה, בני ביטון, שביקר את הדרך בה הוצגה הרפורמה, המשפטית. "אני בעד הרפורמה, אבל נגד הדרך הדורסנית שבה בוצעה. הקרע שהיא יצרה הביא עלינו את המלחמה הזו", אמר ביטון, והדגיש: "אני אומר היום תנו לראש הממשלה ולצה"ל לעשות מה שהם צריכים עכשיו, אחרי זה נדבר על הרפורמה".
גם בשאלת האחריות למחדל ש-7 באוקטובר, הדעות היו חזקות. אלקבץ ציין: "שמעתי שאלוף פיקוד דרום אמר שהוא לא היה בבית כבר שנה. התשובה שלי היא שגם הבת שלי לא הייתה בבית שנה, ולצערי לא תהיה יותר". הוא דרש: "הוא וכל מי שחתום על המחדל הזה חייבים ללכת הביתה מיד אחרי המלחמה!".
דובר צה"ל לשעבר, רן כווכבי, הוסיף: "הצבא צריך לדבר עם הציבור ולענות על השאלה הקשה. כולנו אחראים למה שקרה, ואי סיום התחקירים היה טעות שגמרה את האמון הציבורי".
עוד ב-
בנוגע לדיונים על אחריות ולקיחת אחריות, נווה דרומי טענה: "נתניהו יודע שהוא אחראי, הוא יודע שליד השם שלו בויקיפדיה יירשם 'אחראי על השבעה באוקטובר'".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה