בארץ
הגברים הליטאים עובדים פחות: התעסוקה במגזר החרדי בנתוני שפל
מחקר חדש קבע: שיעור התעסוקה של גברים ליטאיים ונשים חסידיות נמוך משמעותית משיעור העבודה בקרב קבוצות אחרות בחברה החרדית. היישוב שבו ההכנסה הגבוהה ביותר למשפחה חרדית מעבודה הוא כפר חב"ד וההכנסה בו כפולה מזו של משפחה חרדית שמתגוררת בצפת
מחקר חדש שפורסם על ידי ד"ר איתן רגב והחוקרת יהודית מילצקי מהמכון החרדי למחקרי מדיניות בשם "איפה הגבינה? מפתחות לצמצום פערי תעסוקה ושכר בין הציבור החרדי למגזר הכללי", מגלה כי שיעור התעסוקה של גברים ליטאיים ונשים חסידיות נמוך משמעותית משיעור העבודה של קבוצות אחרות בחברה החרדית.
לפי המחקר שפורסם ב"כלכליסט": היישוב שבו ההכנסה הגבוהה ביותר למשפחה חרדית מעבודה הוא כפר חב"ד וההכנסה בו כפולה מזו של משפחה חרדית בצפת. שיעור התעסוקה של גברים ליטאיים הגיע ב־2021 ל־44% בלבד, של גברים ספרדים ל־55%, חסידים 56% וחסידות חב"ד עם 68%.
עוד ב-
לחב"ד מסורת ארוכה של מעורבות בחברה, כולל עבודה ולעתים גם שירות צבאי. הנתונים הנמוכים בקרב הליטאים נובעים מהמחויבות הגדולה יחסית בזרם הזה ללימודים בישיבה. שיעורי התעסוקה הנמוכים ביותר נרשמו במודיעין עילית ובירושלים (41%), כנראה בגלל נוכחות גבוהה של ליטאים ואנשי העדה החרדית הקיצונית. בקרב נשים שיעורי התעסוקה הנמוכים ביותר נמדדו בבית שמש (67%), שבה ריכוז גבוה של אנשי העדה החרדית וקהילות חסידיות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה