מינויים

בריטניה נגד איש העסקים הישראלי: "זלזול בכללים וברגולציה"

הממלכה המאוחדת אוסרת על מוטי בן משה לכהן כדירקטור במגזר האנרגיה במשך שש שנים. הסיבה: החברה בבעלותו הפרה את תקנות השוק, קיבלה מהרגולטור סכום של מיליונים - ולא עמדה בהתחייבויות. החוקרת הראשית: "התנהגות בלתי מקובלת, לקוחות שהתמודדו עם חשבונות שהם לא היו מסוגלים לשלם"
מערכת ice | 
מוטי בן משה, רשת יוניקלו (צילום פלאש 90/ יוסי זליגר, ויקיפדיה)
בריטניה אוסרת על איש העסקים הישראלי מוטי בן משה לשמש כדירקטור במגזר האנרגיה למשך שש שנים, לאחר שהפר את חובתו כדירקטור בחברת האנרגיה אקסטרה אנרג'י סאפליי (Extra Energy Supply) שהתמוטטה בשנת 2018 לוודא שהיא פועלת בהתאם לחוק.
אקסטרה אנרג'י הייתה נתונה לחקירה של רגולטור האנרגיה הבריטי (OFGEM) בחשד לכך שהפרה את תקנות הרגולטור בשוק האנרגיה, כבר במהלך תקופת קריסתה, כך לפי דה מרקר. החקירה נפתחה לאחר שחלק מלקוחות החברה קיבלו במפתיע חשבונות בסכומים חריגים ותלונותיהם לא טופלו כהלכה.
החברה קיבלה מהרגולטור סכום של 28.5 מיליון ליש"ט במסגרת תמריצים לעידוד ייצור ושימוש בחשמל ממקורות אנרגיה מתחדשים, אולם לא עמדה בהתחייבויות שעליהן התבססו התמריצים. מאוחר יותר, החברה פשטה רגל עוד לפני שהחקירה הסתיימה. השירות לחדלות פירעון חשף כי כי בן משה הפר את חובתו כדירקטור בכך שלא וידא כי החברה פועלת בהתאם לתקנות הרגולטור.
"הזלזול של מרדכי בן משה בכללים וברגולציה בשוק האנרגיה גרם למצוקה אצל לקוחות שהתמודדו עם חשבונות שהם לא היו מסוגלים לשלם", אמרה אליזבת פיגני, החוקרת הראשית של השירות לחדלות פירעון, בהודעה שפרסמה היום. "זוהי התנהגות בלתי מקובלת עבור כל דירקטור בחברה וכתוצאה מכך הוא אינו רשאי להיות מעורב בקידום, הקמה או ניהול חברה בבריטניה למשך שש שנים".
מטעמו של מוטי בן משה נמסר בתגובה: "נזכיר כי ב-2018 (לפני כ-6 שנים) על רקע מאבק פוליטי בין ג'רמי קורביין ותרזה מיי, כפה 'אופגם', רגולטור האנרגיה הבריטי, תעריף מקסימלי בתחום האנרגיה שהיה הפסדי באותה העת. מהלך זה גרם לקריסת מניות חברות האנרגיה הסחירות באנגליה בעשרות אחוזים וכ-50% מהספקים בשוק בחרו להפסיק את פעילותם, בהם חברת אקסטרה אנרגי סופליי של מוטי בן משה".
​"הרגולציה באנגליה קובעת כי ספק אנרגיה המבקש להפסיק את פעילותו צריך לקבל אישור בכדי שהרגולטור ימצא ספק חלופי שיקלוט את הלקוחות. אלא שלנוכח שינוי הרגולציה לא נמצא ספק כזה עד שהרגולטור כפה את מעבר הלקוחות של בן משה כמו גם לקוחות של חברות אחרות, על אחד מהמונופולים.
"בשונה מחברות אחרות במשק האנרגיה הבריטי, חברת אקסטרה אנרג'י של מוטי בן משה מעולם לא הייתה חייבת כסף לאף גורם פיננסי או אחר. כלל ההשקעה בחברה בוצעה על ידי בן משה, ונזקפה כהלוואת בעלים. יודגש כי החברה לא הותירה חובות כלשהם ללקוחות החברה או לעובדיה. ההפרה הנטענת, עוסקת למרבה האירוניה בכך שהחברה לא החזירה הלוואה שנטלה מחברות בשליטת בעליה. כן, הלוואת בעלים שמוטי בן משה העניק לחברה שהייתה בבעלותו.
"כך גם באשר לטענה בדבר חיובים לא מדויקים ללקוחות. יודגש כי החברה של בן משה נהגה בדיוק כמקובל בשוק הבריטי כאשר חיובי הביניים מסתמכים על הערכות שמתקבלות על ידי הלקוח או הספק הקודם שלו במעמד חתימת החוזה, וההתאמות של החיובים נעשות בסוף התקופה במסגרת הההתחשבנות התקופתית בסוף השנה.
"זאת, בהתבסס על קריאות מונה תקופתיות (בדומה לחיובי חברת החשמל בישראל) וביצוע חשבון סופי אחת לשנה. כחלק מהליך שניהלו נציגיו של בן משה מול הרגולטור הבריטי, הסכים בן משה לא לכהן כדירקטור בחברה בתחום במשך 6 שנים (יצוין שהסכמה זו ניתנה לאור זאת שבן משה ממילא לא פעיל בחברת אנרגיה בריטית כלשהי במשך 6 שנים)".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה