בארץ
בעקבות "קטארגייט": הצעת חוק חדשה - עד עשר שנות מאסר
חברי כנסת ממפלגת ישראל ביתנו הגישו הצעת חוק חדשה, במטרה למנוע מקרים נוספים של התערבות של מדינות זרות, כמו בפרשת "קטארגייט": "לקבוע עונשים משמעותיים על הפרת הוראות חוק"

במטרה למנוע מקרים נוספים של התערבות מדינות זרות בעניינים פנים ישראלים, חברי הכנסת של מפלגת "ישראל ביתנו" הגישו הצעת חוק חדשה, בה נקבע כי לאנשים ציבור ואנשים מטעמם אסור לקבול תמורה וחובה לדווח על קשרים עם מדינה זרה. כך פורסם לראשונה במעריב הבוקר (ראשון).
בדבר ההסבר לחוק כתבה חברת הכנסת יוליה מלינובסקי: "בתקופה האחרונה נחשפה פרשה חמורה, פרשת "קטאר-גייט", שבה בעלי תפקידים הקשורים קשר הדוק לגורמי השלטון, קיבלו לכאורה תמורה ממדינה זרה באמצעות מתווכים, ופעלו לכאורה לקידום האינטרסים של אותה מדינה בישראל בעת מלחמה. החקירה חשפה מנגנון מורכב שכלל לוביסט של מדינה זרה ששילם לבעלי תפקידים בישראל באמצעות אנשי עסקים ישראליים, אשר שימשו כ'ארנקים' ומתווכים להעברת הכספים".
עוד הוסיפה כי: "מוצע לאסור על עובדי מדינה, נבחרי ציבור או מי מטעמם לקבל במישרין או בעקיפין, תמורה ממדינה זרה, גם כאשר התמורה מועברת באמצעות צד שלישי. כמו כן, מוצע להחיל חובת הצהרה על כל מי שמספק שירות למוסד מדינה, נבחר ציבור, מפלגה או רשות ציבורית אחרת, בנוגע ליחסיו עם מדינה זרה או עם גורם עסקי מתווך ולקבוע עונשים משמעותיים על הפרת הוראות חוק זה כדי להבטיח את אכיפתו היעילה ולהרתיע מפני הפרתו".
עוד ב-
נציין כי החוק הוגש כאשר בראשם עומדים יוליה מלינובסקי ואביגדור ליברמן, והעונש המוצע על אנשים ציבור שמנהלים קשרים עם מדינה זרה ללא דיווח עומד על עד עשר שנות ממאסר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה