בארץ
ישראל נערכת להמשך השהייה בלבנון? אלה השיקולים
תקופת שישים היום הכלולה בהסכם עם לבנון מתקרבת לתומה, ובלבנון מלינים על אי נסיגה ישראלית. האם השהות מוצדקת בעקבות ואקום? או אסטרגיה מתוכננת מראש?
הסכם הפסקת האש שנחתם בין ישראל ללבנון, שנועד לעצור את החזית הצפונית במלחמה מול החיזבאללה, כלל בתוכו סעיף עיקרי אשר אמור לציין את ההתקרבות להסכם סיום המלחמה כארוך ובר קיימא - הסכם שישים הימים.
תחת השם הכולל של שיישם יום, טמונים מספר סעיפים. על פי הנוסח שנקבע והוסכם, ישראל תסיג את כוחותיה באופן הדרגתי מלבנון בתוך תקופה של שישים מעת החתימה ב27 בנובמבר 2024, דהיינו עד ה27 לינואר 2025. זאת, כאשר מצד שני התחייבות של צבא לבנון למקם כוחות, בנוסף לכוחות בינלאומיים, בשטח דרום לבנון, זאת במטרה למנוע חזרה של חיזבאללה על ידי פעילים ושיקום תשתיות שישרתו את הארגון.
אלא, שכעת בלבנון עולו טענו כי ישראל אינה מתכוונת להסיג את כוחותיה, ואינה פועלת לכך אף בהדרגה מינורית. עוד ישנן טענות כי ישראל ממשיכה בפעילותה, וכן עולה הטענה כי אין שום מנגנון שיפקח על כך - זאת משום שהאחראית למנגנון הפיקוח הינה ארה''ב, בה רואים בלבנון כשותפה וכיחידה אחת עם ישראל.
עם זאת, בישראל טוענים כי יפעלו למגר כל כאיום שיכול להשתקף מלבנון, כאשר בין היתר תנועת נשק וכן תנועת פעילי חיזבאללה בדרום המדינה. כמו כן, גם צבא לבנון אינו מספר את חלקו בקצב הדרוש לאספקת כוחות במינון הדרוש לנוכחות בדרום המדינה, מה שדורש מישראל להמשיך לנכוח במקום.
עוד ב-
מכך, עולה הספק האם ישראל אכן תשאר במדינה הצפונית, כאשר תום תקופת השישים יום, יכנס לתקופת כהונתו של הנשיא טראמפ, ומדיניותו החדשה תשפיע ככל הנראה על ההתנהלות האזורית, וכן תלויה בקצבן של הכוחות הבינלאומיים, וכן של צבא לבנון.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה