בארץ
מתקפה על תימן? נתניהו והמוסד בדילמה - אלה השיקולים
התקיפות מתימן עולות בתדירותן, ובדרג המדיני חלוקים על המוסד באופי התגובה הנדרשת. אך בקרוב, נתניהו, כץ, וראש המוסד, יצטרכו להכריע האם לתקוף כמענה על אדמת תימן או איראן. ומה הסיבות להשתהות בתקיפה ואי היירוט המוקדם. כל הפרטים
בעקבות התקיפות המתגברות מתימן בימים האחרונים, נראה כי נפלה בישראל ההחלטה כי יש להגיב לעניין ולהפסיק לספוג את התקיפות בהבלגה. אלא, שעל אופי התגובה בכלל, ועל המיקוד היכן ואת מי לתקוף בפרט, ישנה מחלוקת בין הצמרת המדינית בהובלת ראש הממשלה נתניהו ושר החוץ כץ, לבין ראש המוסד דדי ברנע.
כיום, ישנן שתי תפיסות הקיימות בישראל לעניין האיום החות'י מתימן. ראשונה, היא התפיסה שהתקבעה במוסד על ידי ברנע, הטוענת לכך שצריך לתקוף את איראן עצמה, על אדמתה כמענה לתקיפות מתימן. זאת, משום שאיראן הינה המפעילה, ועל כן תקיפה באיראן תעצור את הפעילות החות'ית. התפיסה, טוענת כי המשך תקיפות ישראליות על אדמת תימן לא יביאו ללחץ על איראן להפסיק ולשגר מאדמת המדינה הפגועה, אך תקיפה ישירה על אדמתה - דווקא כן.
התפיסה השנייה, דווקא טוענת לתקיפה ישירה על אדמת תימן, לפירוק מוקדי הכח, התחמושת, וחיסול בכירים. זאת, במטרה למוטט את הארגון החות'י, בצורה "טכנית" יותר, בדומה לפעולות המיטוט כנגד החמאס והחיזבאללה. מסרים אלו, נאמרו כבר באופן רשמי ובפומביות על ידי נתניהו וכץ. ששלחו מסר מאיים לתימן כי יסיימו כמו חמאס וחיזבאללה.
עוד ב-
לאי התקיפה בתימן וכן לשיגורים הרבים שאינם מצליחים להיות מיורטים מחוץ לשטח ישראל ישנן סיבות רבות הנשענות נכון לכרגע על הערכות שלא קיבלו אישור רשמי, בהן בין היתר כאמור אי ההסכמה על אופן תגובה ישראלית, חוסר במודיעין שיספק "בנק מטרות" ממוקד מספיק, וכן כי היירוטים נמצאים בקשיים עקב חוסר במיירטים אמריקאים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה