בארץ
אגף התקציבים מציע: סנקציות אישיות וכלכליות על המגזר החרדי
אגף התקציבים מציע סנקציות אישיות על חרדים משתמטים: שלילת הטבות כלכליות, כולל הנחות בדיור ובמעונות יום, כדי לעורר גיוס ושילוב בשוק העבודה. ללא שינוי, מערך המילואים יקרוס והמשק יספוג נזק כבד
אגף התקציבים במשרד האוצר, בראשות יוגב גרדוס, העביר לאחרונה מסמך ליועצת המשפטית של משרד הביטחון, הילה ארליך עמר, המתייחס להצעת חוק הגיוס של שר הביטחון, ישראל כ"ץ. המסמך מדגיש כי ללא חובת גיוס אישית, אחריות אישית וסנקציות כלכליות אישיות, לא יושג גיוס משמעותי של חרדים, מה שעלול להוביל להכבדה על מערך המילואים ולנזק כלכלי נרחב.
הצעת החוק הנוכחית מציבה יעדים של 4,800 מתגייסים חרדים בשנה למשך השנתיים הקרובות, עם עלייה הדרגתית ל-50% מהמחזור החרדי עד 2031. עם זאת, בהיעדר סנקציות אישיות יעדים אלו עלולים להישאר חסרי משמעות. סנקציות על תקציב הישיבות מתוכננות רק לאחר שלוש שנים, מה שמעלה חשש לשינויים בחוק שיבטלו גם אותן.
לפי כלכליסט, אגף התקציבים מעריך את עלות מערך המילואים ב-2025 בכ-30 מיליארד שקל, כולל הנזק למשק, ומזהיר מהשלכות כלכליות שליליות והגדלת הנטל הביטחוני על הפרט. גרדוס מציע לשנות את הדפוסים הכלכליים המעכבים את הצמיחה, ולהפסיק את המצב שבו הפחד מהצבא מונע מצעירים חרדים לצאת לעבודה.
במקום שלילת הזכות לעבודה, שהוכחה כלא יעילה, פורסם בכלכליסט, כי האגף מציע לשלול הטבות כלכליות משמעותיות, כגון הנחות במעונות יום ותוכניות דיור כמו "מחיר מטרה". המסמך מציין כי משק בית חרדי מייצר גירעון חודשי בהכנסות המדינה של 10,300 שקל, כפול ממשק בית ערבי, בעוד שמשק בית יהודי לא חרדי מכניס למדינה 1,350 שקל בממוצע בחודש.
עוד ב-
האגף ממליץ על סנקציות מידיות, בשל הצורך הדחוף בגיוס, וביטול גיל הפטור המונע מצעירים חרדים לעבוד. ההצעה כוללת שלילת הטבות כלכליות הקשורות ללימודים בישיבה, הקמת משפחה וגידול ילדים, במטרה לעודד גיוס ושילוב בשוק העבודה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה