בארץ
הפשיעה והאלימות בחברה הערבית: סקר חושף את הממדים המפחידים
הכנס למאבק בפשיעה ואלימות בחברה הערבית חשף נתונים מדאיגים על תחושת חוסר הביטחון, עם קריאות לשיתוף פעולה בין הממשלה, הרשויות המקומיות והחברה האזרחית לפתרון הבעיה ולהשבת הביטחון לתושבים
היום (שלישי) התקיים כנס מיוחד שמטרתו להתמודד עם אתגרי הפשיעה והאלימות בחברה הערבית. את הכנס יזמו מטה החירום למאבק בפשיעה ואלימות והוועד הארצי של ראשי הרשויות המקומיות הערביות. המחקר שהוצג בכנס, שנעשה בשיתוף פעולה עם חברת Hive המפתחת מוצים טכנולוגיים להבנת דעת קהל, מנתח את ממדי הפשיעה והאלימות ומציג נתונים מדאיגים על תחושת חוסר הביטחון הקיימת במגזר.
המחקר מצא כי 87% מהציבור הערבי מכיר מישהו שנפגע או נרצח כתוצאה מהפשיעה והאלימות, כאשר 20% מהמשיבים ציינו כי הם מכירים אדם ממעגל ראשון שנפגע. תחושת חוסר הביטחון ניכרת כמעט בכל תחום של החיים, עם 82% מהמשיבים שמרגישים חוסר ביטחון להסתובב בלילה ו-80% שמביעים חשש לדווח על אירועים אלימים למשטרה.
בהתאם לכך, ראשי הרשויות המקומיות הביעו דאגה רבה מהמצב והדגישו את הצורך במענה מיידי ומדיניות ברורה. חיים ביבס יו"ר מרכז השלטון המקומי, קרא להפסיק להתעלם מהמציאות הקשה ולהתמודד עם הבעיה בצורה רצינית: "הפשיעה גובה חיי אדם מדי יום, ויש להחזיר את הביטחון לתושבים". ראיד דקה, ראש עיריית באקה אלגרבייה, הוסיף: "אני קורא להתעוררות מיידית. אם לא יהיה שינוי, נעלה הילוך".
המחקר הצביע גם על תחומים קריטיים הדורשים טיפול מיידי, כולל זליגת הצעירים לפשיעה ועבריינות (34%), פשיעה כלכלית ושוק שחור (16%) ותחושת חוסר ביטחון במרחב הציבורי (16%). הנתונים מצביעים על כך ש-60% מהמשיבים סבורים שהאחריות למאבק בפשיעה חלה על מוסדות השלטון, אך גם מצביעים על נכונות לפעול במסגרת החברה הערבית עצמה.
עוד ב-
יוזמי הכנס סיכמו כי הדרך לשינוי אמיתי נעוצה בשיתוף פעולה הדוק בין הרשויות המקומיות, הממשלה והחברה האזרחית, במטרה להילחם בפשיעה ובאלימות ולהשיב את הביטחון האישי לתושבים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה