בארץ

אונר''א יוצאת מישראל: אלו ההשלכות על הפלסטינים

הכנסת הכריעה כי פעילות אונר''א בישראל תופסק בעקבות חלקם במתקפת הטרור, אך העניין משאיר עשרות אלפי פלסטינים לא שירותי רפואה, חינוך, ושירותים סוציאליים, כאשר גם ישראל וגםהאו''ם לא הציגו חלופה לכך
דורון בלוך | 
אונר"א (צילום shutterstock)
עם פתיחת מושב החורף אתמול (שני) עבר ברוב מוחלט בכנסת החוק להוצאת ארגון אונר''א מישראל, הפסקת פעולתה בכל השטח הריבוני בישראל, ואיסור התקשרות פקידים ישראלים עם הארגון. החוק, שעלה לאחר שפעילי הארגון נטלו חלק במתקפת השבעה באוקטובר אשתקד, ואף השתמשו במשאי הארגון לשם כך.
אך עם יציאת ארגון אונר''א, המספק שירותי רווחה לפלסטינים, נותר וואקום גדול, זאת כאשר מדינת ישראל לא הציגה תוכנית למלא אותו ולהציב אלטרנטיבה לארגון אותו החליטה להוציא מישראל.
ארגון אונר''א, מספק לפלסטינים בשטחים, מגוון שירותי רווחה סוציאליים חיוניים, בהם אספק מזון בסיסית, תוכניות לקידום נשים, העלאת המודעות בנושא אלימות במשפחה, וכן רשת של עובדים סוציאליים.
בנוסף, אונר''א מחזיקה בשני בתי ספר במזרח ירושלים, המונים למעלה מאלף תלמידים, וכן רשת בתי ספר בשטחים, המונה מעל לארבעים אלף תלמידים. כמו כן אונר''א מחזיקה בישראל גם מעל ארבעים מרכזי רפואה המונים מאות אנשי רפואה הנותנים שירות לפלסטינים.
 
הוצאת עובדי הארגון מישראל, וכן הפסקת פעילות המרכזים הנ''ל, תשאיר אלפי פלסטינים ללא מענה, של שירותי בריאות חינוך, ושירותים סוציאליים. מזכ''ל האו''ם גוטרש טען כי "אין לאונר''א אלטרנטיבה", אך מנגד גם ישראל לא הציגה תוכנית חלופית לחוסר שיקום מכך.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה