בארץ
קמפיין מרגש: זה מה שיעשו בכסף למען נפגעי המלחמה
מיזם חברתי ייחודי: לוחמים ולוחמות מקהילת הפוסט טראומה ישמשו כמנטורים עבור נפגעי חרבות ברזל, ארגון SOS ISRAEL פועל בשנים האחרונות להעלאת המודעות לתופעת הפוסט טראומה. בעקבות המלחמה והמצב הנפשי הקשה בקרב הלוחמים, הקים הארגון יוזמה פורצת דרך שנועדה לעזור לנפגעי הפוסט טראומה
עשרות אלפי חיילים נפגעו פיזית ונפשית מאז ה-7.10, והמספרים עולים מדי יום. אלו מתווספים לנתונים כי אחד מכל שישה חיילים שהשתתף במלחמות ובמבצעים קרביים, סובל מהפרעת דחק פוסט טראומטית. כ-15% מהחיילים הקרביים בישראל סובלים מפוסט טראומה בעקבות שירותם הצבאי. התופעות מהן סובלים הלומי קרב מתבטאות בדרכים שונות המשפיעות על תפקודם היומיומי. אבל בישראל רק מעטים מהלומי הקרב זוכים כיום להכרה במצבם ולטיפול שמאפשר להם לשוב ולחיות חיים מלאים ולהקים משפחות.
השבוע יעלה קמפיין גיוס המונים לפרויקט המנטורינג: ""Thank you for your service, בו לראשונה, קהילת נפגעי הפוסט טראומה "הוותיקים" מתאחדת בסולידריות לסייע, לשקם ולחנוך את נפגעי הפוסט טראומה של מלחמת חרבות ברזל במסעם לקראת ריפוי. את הפרויקט שיעלה בזירה הדיגיטלית, אתרי תוכן וברשתות החברתיות התנדבו להוביל כוכבי פאודה, דורון בן דויד, בועז קונפורטי, דידי הררי, רביב כנר, דין מרושניקוב, רותם כהן, אירית רחמים, רוית אסף ומובילי דיעה נוספים במטרה לגייס מיליון שקל.
צילום (רונן פדידה)
רביב כנר (קרדיט: יח"צ)
רביב כנר (קרדיט: יח"צ)
את הפרויקט יזמה ומובילה יערית שושן, בעלת משרד פרסום חברתי וארגון SOS ISRAEL , הפועל למען שינוי חברתי, אליו נרתמו בהתנדבות המנטורים: שיר פלד, המסתערבת הראשונה ביחידת המסתערבים של משמר הגבול ששירתה בתפקידים שונים במשמר הגבול וצה״ל, כיום מרצה על סיפורה בארץ ובעולם, עו"ד, יאיר שלו, שירת בצנחנים גדוד 101, חפ״ק מג״ד, ירדן אשכנזי קצינת מבצעים בגולני ועוד. אלו יובילו ויטפלו בלוחמים על ידי ההתמודדות מול תופעת הפוסט טראומה, באמצעות כתיבת סיפור, הרצאות שהם מדוורים, הן במשחק והן במוזיקה ויצירת שיח מהמקום שהם הכי אוהבים ומכירים ועוד..
בשיתוף ובתמיכתה של 'עמותת יד עזר לחבר', יוקמו מקומות מפגש ברחבי הארץ , בהם קבוצות הפוסט הטראומה יכולים להיפגש, לשתף, לספר את סיפורם ולקבל את מעטפת הטיפולים להם הם זקוקים.
באמצעות כספי הגיוס הארגון יסייע ב:
הכשרת צוותים של לוחמים ולוחמות המתמודדים עם פוסט טראומה להוות מנטורינג לנפגעי חרבות ברזל. סיוע נפשי ורגשי, מענה 24/7, שיחות קבועות עם הלוחמים כתמיכה בתהליך השיקום. פגישות משותפות של לוחמים ולוחמות יחד כחלק קריטי בטיפול ובעיבוד החוויות הקשות.
תמיכה על ידי אנשי מקצוע מגוונים, כולל עורכי דין שיסייעו בתהליכים בירוקרטיים, מתן מעטפת משפטית להכרה מול משהב״ט בהובלתה של עו״ד שרונה וינרב (סא״ל מיל׳). כמו כן, יוקמו צוותי טיפול הוליסטי שמתמקדים בטיפולי גוף ונפש. קידום תהליכי שיקום והתאוששות על מנת להחזיר את הלוחמים לחיים נורמטיביים ולקהילה.
יערית שושן, יוזמת הפרויקט: "כדי לא להפוך את אלפי החיילים שנפגעו לסובלים מפוסט טראומה, יש חלון זמן קצר לעזור ולסייע, אחרת הפציעה עלולה להפוך לכרונית כזו שהורסת משפחות." לכן, במסגרת המיזם אנו שואפים להעניק מעטפת תמיכה וסיוע לאוכלוסיית המילואימניקים, שממנה התגייסו מעל ל-300%, השאירו משפחות מאחור ונלחמו למען המדינה. "לוחמי המילואים הינם אוכלוסייה שהפגיעה מותירה אותה תלושה ממציאות החיים השגרתית שהייתה לה לפני המלחמה ואנו קוראים לכלל תושבי המדינה להתגייס ולתרום לפרויקט."
עו"ד יאיר שלו: "מתוך כל הניסיון והשנים בהם אנחנו מתמודדים עם פוסט טראומה והתמודדות גם לאחר המון שנים עם הקרב ואירועי הלחימה, במיוחד לאחר אוקטובר זיהינו את ההשפעה העמוקה שיכולה להיות לנו ככלי טיפולי עבור לוחמים וגם אזרחים נפגעי חרבות ברזל. על ידי שזירת חוסן וחוזק, שיחות וחיזוקים, אנו שואפים לספק את התמיכה המדויקת והיעילה ביותר לחיילים המתמודדים עם תוצאות מלחמת חרבות ברזל, יש לנו את הכלים והמענה המדויק לכך".
עוד ב-
שיר פלד: "הפרויקט מייצג עבורי צעד חשוב ומרגש בהבנת הפוסט טראומה ובסיוע לנפגעים שלנו. אנו מקדמים התמודדות עם האתגרים הנפשיים והרגשיים שנובעים משרותם בקרב ומתרומתם למען המדינה." "כי הסיפור שלהם הוא הסיפור של כולם"
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה