דיגיטל וטק
משתמשים ב-ChatGPT? ייתכן ואתם צריכים ללכת לפסיכולוג
על פי מחקר שפורסם בגרדיאן: משתמשים כבדים של ChatGPT נוטים להיות בודדים יותר, תלויים יותר רגשית בכלי הבינה המלאכותית ויש להם פחות קשרים חברתיים. מה הסיבה לכך?

על פי מחקר שערכו ב-OpenAI ובאוניברסיטת MIT, נמצא כי אלו מהמשתמשים שנהגו באופן קבוע לשתף את הרגשות שלהם עם ChatGPT, נטו לחוות בדידות גבוהה יותר - אם כי לא ברור אם זה נגרם על ידי הצ'אט, או בגלל שאנשים בודדים מחפשים קשרים רגשיים.
המחקר התחלק לשניים: במחקר הראשון, החוקרים ניתחו נתונים מהעולם האמיתי מקרוב ל-40 מיליון שיחות עם הצ'אט, ולאחר מכן שאלו את 4,076 המשתמשים שניהלו את השיחות האלו איך הם מרגישים בעקבותן.
במחקר השני, מעבדת המדיה של MIT גייסה כמעט 1,000 אנשים להשתתף בניסוי שערך ארבעה שבועות. הניסוי בדק כיצד מרגישים המשתתפים שקיימו אינטראקציה עם ChatGPT במשך חמש דקות לפחות בכל יום. לאחר מכן מילאו המשתתפים שאלון כדי למדוד את תחושות הבדידות, רמות המעורבות החברתית והתלות הרגשית שלהם בבוט.
החוקרים הציגו תמונה מורכבת, היה נראה בהתחלה שצ'אט מבוסס-קול עוזר להפחית את הבדידות בהשוואה לצ'אט מבוסס טקסט, אך הפער בין סוגי הצ'אטים החל להצטמצם ככל שהמשתמש ערך בהם שימוש רב יותר.
לאחר שימוש בצ'אט במשך ארבעה שבועות, נמצא כי הנשים שהשתתפו במחקר קיימו פחות מפגשים חברתיים מאשר עמיתיהן הגברים למחקר. משתתפים שקיימו אינטראקציה עם צ'אט מבוסס-קול במגדר שונה משלהם, דיווחו על רמות גבוהות משמעותית של בדידות ותלות רגשית יותר בצ'אט בסוף הניסוי.
עוד ב-
הממצאים מהדהדים מחקר מוקדם יותר, למשל ב-2023 חוקרי מעבדת המדיה של MIT גילו שצ'אטבוטים נטו לשקף את הסנטימנט הרגשי של הודעות המשתמש - הודעות משמחות יותר הובילו לתגובות משמחות יותר אצל המשתמשים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה