בארץ

זוכרים את הקורבנות: המוזיאון וירטואלי להנצחת טבח ה-7 באוקטובר הושק

מיזם החדשני של "כאן" וחברת ההייטק AppsFlyer, יביא תיעוד מקיף ואינטראקטיבי של סיפורי הטבח וישמש בסיס ללימוד ומחקר. גיל עומר, יו"ר כאן: "כאן מנציחים היסטוריה למען יזכרו כולם"
מערכת ice | 
פרויקט ההנצחה הדיגיטלי (צילום אילן ספירא)
כאן, תאגיד השידור הישראלי, וחברת ההייטק AppsFlyer השיקו הבוקר, לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה תשפ"ד, מוזיאון וירטואלי ראשון מסוגו לתיעוד ולהנצחת אירועי טבח 7 באוקטובר 2023. המיזם ישלב טכנולוגיות חדישות, שיאפשרו חוויה מעמיקה למבקרים מתוך חיבור רגשי, הנגשת הסיפור המלא והנצחתו לדורות הבאים.
הפרויקט, יוצא הדופן, שייקרא – 7.10.360, מופק בחטיבת הדיגיטל של התאגיד ויאפשר לגולשים, תלמידים וחוקרים לערוך סיור ווירטואלי, אינטראקטיבי, בזירות האזרחיות והצבאיות, שבהן התרחש הטבח ב-7 באוקטובר. במוזיאון ייעשה שימוש באלפי שעות חומר גלם, בווידאו ובאודיו, שנאספו בארכיוני התאגיד מאז פרוץ המלחמה – כתבות, סרטים, ראיונות, הסכתים ודיווחים של אנשי חטיבות התוכן השונות ב"כאן" מפרוץ המלחמה.
לצד אלה, ישולבו קטעי וידאו שטרם פורסמו, צילומי אבטחה, הקלטות, ייחודיות והתכתבויות וואטסאפ, שנאספו בתחקיר מקיף שערך הצוות הייעודי שהוקם עבור הפרויקט. עבודת האיסוף נעשתה בשיתוף פעולה הדוק עם הקהילות והישובים בדרום, שאליהם פלשו מחבלי חמאס.
למוזיאון הווירטואלי שהושק בתוך אפליקציית ואתר "כאן", יתווספו לאורך החודשים הקרובים עוד ועוד קטעי ארכיון ונתונים, שאמורים לשמש בסיס למחקר עתידי וללימוד על אודות מעשי הטבח. המוזיאון הדיגיטלי החדשני הוקם בשיתוף פעולה של "כאן", תאגיד השידור הישראלי, עם חברת ההייטק הישראלית AppsFlyer, ובניהול טכני של חברת דיסקין, שפיתחו את המוזיאון הווירטואלי של מחנה ההשמדה אושוויץ-בירקנאו בפולין, שעליו זכו לתשבחות ולשורת פרסים בעולם.

מתוך אירוע השקת המוזיאון, צילום: אילן ספירא
בהשקת המוזיאון שהייתה היום (ראשון), במשרדי AppsFlyer, בהרצליה בנוכחות משפחות מעוטף עזה הוצג הממשק ונערך פאנל עם יזמי ומפתחי המוזיאון, בהובלת אשת התקשורת טלי מורנו, מגישת חדשות השבת של "כאן חדשות" ובהשתתפות ירון מאור, תושב קיבוץ ניר עוז, שנלחם בביתו ביותר מ-10 מחבלים שאמר: "חשוב לנו מאוד שאנשים יבינו מה עברנו. פרויקט התיעוד הזה מאפשר לאנשים לראות את שארע גם אם אין להם אפשרות להגיע פיזית למקום, ויש בכך חשיבות עצומה". 
גיל עומר, יו"ר תאגיד השידור הישראלי: "בעת הזו עדיין קשה מאד ואף בלתי אפשרי לדבר על אירועי 7 באוקטובר במונחים היסטוריים, אבל כאן בהחלט מנציחים היסטוריה למען יזכרו כולם. השידור הציבורי, שעוסק גם בתיעוד האירועים, מרכז ומנגיש אותם באופן ייחודי ופורץ דרך".
גולן יוכפז, מנכ"ל תאגיד השידור הישראלי: "המוזיאון הווירטואלי, שהוקם ביוזמת כאן, הוא זיכרון חי, שיפעל להבטיח שאירועי 7 באוקטובר לא ישכחו ולא יוכחשו. אנו רואים במיזם זה חלק משמעותי ממטרותיו של שידור ציבורי ישראלי בתקופה זו, לתיעוד בזמן אמת ולשימור היסטורי ומחקרי של אירועי 7 באוקטובר".
לירון אור, ראשת תחום אחריות חברתית תאגידית וחווית עובדים בחברת AppsFlyer, מסרה: ״כחברת טכנולוגיה ישראלית יש לנו אחריות ומחויבות ליצור ולהביא ערך היסטורי חשוב לחברה הישראלית ולקהילה הבינלאומית בכלל. זהו פרויקט התיעוד השני שאנחנו מובילים, לאחר שפיתחנו אפליקציה חדשנית שמאפשרת סיור אונליין עם מדריך במוזיאון אושוויץ-בירקנאו".
אור, המשיכה ובדבריה ואמרה: אלפי אנשים מכל רחבי העולם שמעולם לא היו או תכננו להגיע לאושוויץ מסיירים בו כיום. אנחנו מרגישים זכות גדולה לחבר בין העולמות ולשתף פעולה עם כאן, תאגיד השידור הישראלי ודיסקין ולתעד, להנגיש ולהפיץ את העדות לכמה שיותר אנשים, ולהבטיח שאירועי 7.10 לא ישכחו לעולם."
תמיר כהן, ראש אגף מוצרים בחטיבת הדיגיטל בכאן ומנהל התוכן של הפרויקט, התייחס ליוזמה ואמר כי: "המוזיאון הדיגיטלי מאפשר סטוריטלינג ייחודי באמצעות שימוש בחומרים רבים ומגוונים, שמותאמים לסוגים שונים של משתמשים. בכך אנחנו מתכוונים להנגיש את האירועים לקהל רחב ככל האפשר על מנת לתעד ולהנציח את זיכרון אירועי 7 באוקטובר. הפרויקט נבנה על פלטפורמה נושמת ומתפתחת ומטרתו לספר את האירועים שקרו באותה שבת. אנו מזמינים את משפחות הקורבנות והשורדים לספר את סיפורם על גבי הפלטפורמה."
בועז פרמדר, מנהל קריאייטיב בתאגיד השידור הישראלי ומיוזמי הפרויקט, מסר: "פרויקט 7.10.360 הוא חלק מהמחויבות של תאגיד השידור הישראלי להנצחת זיכרון האירועים הקשים של טבח 7 באוקטובר. זהו חיבור מחויב להיסטוריה הישראלית ולמשימת התאגיד לספר את הסיפור הישראלי בדרך המתקדמת ביותר. התאגיד, בשיתוף עם גופים מובילים בתחום הטכנולוגיה, מביאים לקהל הרחב סיפורים מעמיקים ומרגשים, שמשלבים את מוצרי התאגיד מהחטיבות השונות יחד עם חומרים ייחודיים שנאספו מהקהילות והיישובים באזורי הטבח"
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה