משפט

אינטל מסתבכת קשות: ההחלטה שהחברה חששה ממנה התקבלה

שופט בארה"ב דחה את בקשת אינטל לפסול תביעה ייצוגית נגדה, שהשלכותיה עלולות לעלות לה מיליארדי דולרים. על מה מתלוננים התובעים?
יאיר מור |  5
אינטל (צילום Magma Images)
סערה בארה"ב: שופט בית המשפט המחוזי של אורגון, מייקל סיימון, דחה בימים האחרונים בקשה של אינטל לפסול תביעה ייצוגית ענקית נגדה, מה שאומר שכעת תביעת הענק עושה צעד משמעותי מאוד למשפט – אלא אם תצליח אינטל להגיע להסדר פשרה עם התובעים.
התביעה המדוברת היא איחוד של 32 תביעות שהוגשו נגד החברה בתחילת 2018, לאחר שנחשפו שני פגמים משמעותיים במעבדים שלה למחשבים. הפגמים, שנחשפו ב-4 בינואר על ידי אתר הרג'יסטר הבריטי, ב-5 בינואר על ידי צוות Project Zero של גוגל וב-6 בינואר על ידי אינטל עצמה, זכו לשמות Meltdown ו-Spectre. הפגמים נבעו מנסיונה של אינטל להאיץ את ביצועי המעבדים שלה – אך באופן אירוני למדי, לאחר שהתברר כי הניסיון הזה גרם לפרצות אבטחה עצומות, ניסתה אינטל "לתקן" את התקלה בעדכוני תוכנה (וחומרה, בדורות הבאים של המעבדים) שהאטו את הביצועים שלהם, לעתים באופן משמעותי.
זמן קצר לאחר שנחשפו הפגמים שהובילו לפריצות ולעדכונים שהאטו את המעבדים, הוגשו נגד החברה עשרות תביעות, לפיהן היא ידעה על הפגמים מאז אוגוסט 2017 – חמישה חודשים לפני שנחשפו – אך דחתה את חשיפתם לציבור עד אחרי עונת החגים כדי לא לפגוע במכירות המחשבים בעונה זו. לפי נתוני חברת המחקר IDC מינואר 2018, באותו רבעון נמכרו 70.6 מיליון מחשבים – עלייה של 0.7% לעומת שנה קודם לכן, וקרוב ל-80% מתוכם עם מעבדי אינטל. כלומר: יש בעולם ככל הנראה כ-100 מיליון אנשים שזכאים להיכלל בתביעה הייצוגית הזו, שקיבלה כעת הכשר.
כאמור, התביעות הוגשו כבר ב-2018, ומאז ועד היום ביקשה אינטל שוב ושוב לדחות אותן. עד כה פסל אותן השופט סיימון פעיים, אך נתן לתובעים אפשרות לתקן אותן, וביום רביעי האחרון, לאחר שהשמיטו מהתביעה את כל מי שקנה מחשב לפני גילוי הפרצה על ידי אינטל עצמה, אישר את המשך התביעה.
"בהתבסס על האשמות התובעים, לא ברור שלאינטל היה ניגוד עניינים עסקי מלבד רווח לעיכוב גילוי (הפרצות) למשך התקופה שעיכבה (אותו), להמעטה בהשפעות השליליות של התיקון, לדיכוי (הדיווח על) השפעות התיקון, ולהמשך האמברגו על פריצות אבטחה נוספות (הנובעות ממנו) שמשפיעות אך ורק על מעבדי אינטל", כתב השופט בהחלטתו.
כריסטופר סיגר, עורך דין מטעם התביעה, מסר לעיתונות כי "אנו מרוצים מהחלטת בית המשפט, שמצאה כי הטענות שהעלינו מראות שאינטל ניצלה את חוסר הידע של צרכנים באופן שחוסר ההוגנות שנבע כתוצאה מכך בולט לעין, מחפיר, גמור וללא מענה. אנו מצפים בכיליון עיניים לקידום התביעה הזו בשם צרכנים ועסקים שנשארו עם מחשבים איטיים יותר ובטוחים פחות בשל הפגמים שנמצאו במעבדי אינטל".
אינטל עצמה סירבה להגיב לדיווח על ההחלטה באתר הרג'יסטר.
תגובות לכתבה(5):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    מובילאיי
    אבי 02/2022/01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מתי תצוץ התביעה הייצוגית של בעלי מניות לרכישה הכושלת והיקרה של מובילאיי?
    סגור
  • אל תישאר מוכרים אותם עכשיו. (ל"ת)
    אלכס 02/2022/01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    יש רשימה של המעבדים שהושפעו? (ל"ת)
    דן 02/2022/01
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • הנה הרשימה
    אינטל 02/2022/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    "Complete List Of CPUs Vulnerable To Meltdown / Spectre Rev. 8.0 | Intel Desktop CPUs Affected By Meltdown + Spectre of 9 | Tech ARP" https://www.techarp.com/guides/complete-meltdown-spectre-cpu-list/6/?amp=1
    סגור
  • 1.
    אינטל
    האלי 02/2022/01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא מעניין
    סגור