משפט
בגלל נוהל הטיפים: המסעדה הידועה תשלם למלצרית אלפי שקלים
מלצרית שעבדה במסעדת בשרים בתל אביב, נהגה להצהיר על סכום טיפים קטן מזה שקיבלה באמת וכך שולם לה גם שכרה בהתאם. לאחר שעזבה, היא תבעה את המסעדה על ההפרש בין מה שקיבלה ולבין מה שהצהירה וזה מה שפסק בית הדין לעבודה

מלצרית לשעבר במסעדת הבשרים "בלק" בקניון עזריאלי הגישה תביעה נגד המסעדה בגין זכויות שלא שולמו לה. במוקד התביעה עמדה סוגיית הטיפים והאופן שבו דווחו למסעדה.
המלצרית, שעבדה במסעדה בין השנים 2018-2022 כמלצרית, ברמנית ואחראית משמרת, חשפה נוהג שהיה קיים במסעדה לאורך שנים. לפי הנוהג, בסוף כל משמרת המלצרים היו מתכנסים, סופרים את הטיפים שהתקבלו ומחלקים אותם ביניהם. אולם המלצרים נהגו לדווח למסעדה רק על חלק מהסכום - כ-40-42 שקלים לשעה - בעוד שבפועל קיבלו סכומים גבוהים יותר, שהגיעו לממוצע של כ-60 שקלים לשעה.
"לא הצהרנו על הכל, זה היה ידוע שלא מצהירים על הכל, לא מנעו ממני להצהיר על הכל אבל זה מה שאמרו לי לעשות, זה היה הנוהל שהלכתי לפיו", העידה המלצרית בבית הדין. לדבריה, ההנחיה לדווח על סכום נמוך יותר ניתנה לה על ידי מנהלת במסעדה.
בעל המסעדה טען כי לא ידע על הפרקטיקה: "לא ידעתי. זה נודע לי בגלל התובעת, נודע לי שזה מה שקורה בעקבות התביעה". בהמשך החקירה, כשנשאל כיצד כל המלצרים קיבלו אותו שכר בדיוק מדי חודש, השיב: "אני לא הייתי מתעסק בזה".
על פי הסכם העבודה שנחתם במסעדה, 25% מהטיפים היו מיועדים לתשלום זכויות סוציאליות של העובדים, והיתרה הייתה אמורה להיות משולמת להם כשכר נטו. אולם כיוון שהמלצרים דיווחו רק על חלק מהטיפים, הזכויות הסוציאליות שלהם חושבו על בסיס סכום נמוך יותר ממה שקיבלו בפועל.
חלק מהוויכוח בתיק נסב סביב השאלה אם למסעדה היה אינטרס בדיווח החלקי. בעל המסעדה טען שלא היה לו כל אינטרס שהמלצרים ידווחו על סכום נמוך יותר, שכן ממילא 25% מהטיפים היו אמורים לשמש לתשלום הזכויות הסוציאליות.
בנוסף, הבעיה העיקרית שעלתה בדיונים הייתה בתלושי השכר, שלא שיקפו את השעות שהתובעת עבדה כמלצרית ואת מלוא הטיפים שקיבלה. התביעה הסתמכה על "הלכת קיס" של בית הדין הארצי לעבודה, הקובעת כי טיפים הם חלק אינטגרלי משכר העובד לכל דבר ועניין.
המסעדה מצדה הגישה תביעה שכנגד על סך 75,392 שקלים, בטענה שהמלצרית צריכה להשיב לה את ההפרשים בין סכום הטיפים שקיבלה בפועל לבין הסכום עליו הצהירה.
לאחר שמיעת כל הראיות והעדויות, קבע בית הדין בראשות השופט דורון יפת כי גרסת המסעדה אינה אמינה: "הנתבעת ידעה היטב כי סכומי הטיפים גבוהים יותר מאלו שהוצהרו; למצער, היא עצמה עיניה מלראות כי סכומי הטיפים בפועל גבוהים יותר משאלו שהוצהרו". בית הדין הוסיף: "התרשמנו כי לנתבעת היה אינטרס ל'שקט תעשייתי' מצד העובדים ולדאוג לכך שהם יקבלו תמורה גבוהה יותר בפועל כבר בתום המשמרת".
בסופו של יום, בית הדין פסק כי המסעדה תשלם למלצרית כ-22,000 שקלים בגין הפקדות לביטוח פנסיוני, דמי הבראה, פדיון חופשה, דמי נסיעות, דמי חגים ופיצוי בגין תלושי שכר פגומים, לאחר קיזוז של כספים שקיבלה מעבר למגיע לה.
בפסק הדין הודגש כי קבלת טענת המסעדה שהעדר דיווח מדויק על הטיפים משחרר אותה מתשלום זכויות סוציאליות סותרת את "הלכת קיס", וכי הדבר אינו אפשרי מבחינה משפטית.
עוד ב-
כזכור, לאחרונה פרסמנו כי עשרות מעסיקים מבקשים לפטר את עובדיהם שיצאו למילואים. במקרה אחר דיווחנו אודות עובד שיצא למילואים ופוטר מחברת ההייטק בה עבד וכעת הוא שוקל לתבוע אותה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה