משפט
הכדורגלן הישראלי יקבל עשרות אלפי שקלים מקבוצתו לשעבר
אחרי 5 שנים של מאבק: התברר כמה יקבל כדורגלן שטען כי פוטר בניגוד לחוק, למרות שמעסיקיו התעקשו שאינו זכאי לפיצוי כלשהו

בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב הכריע השבוע במאבק משפטי ממושך בין שחקן הכדורגל אלי בבייב לקבוצתו לשעבר. פסק הדין, שניתן על ידי השופטת מירב קליימן, מהווה נקודת ציון משמעותית ביחסים שבין שחקני ספורט מקצועיים לבין המועדונים המעסיקים אותם.
בבייב, ששיחק בשורות הפועל רעננה במשך כשמונה שנים, הגיש תביעה לאחר שהקבוצה הודיעה לו באפריל 2018 כי לא תמשיך להעסיק אותו בעונת המשחקים הבאה. בתביעתו טען השחקן כי המועדון פיטר אותו ולכן הוא זכאי לזכויות סוציאליות שונות.
במהלך הדיונים בתיק נחשפה מחלוקת עקרונית בנוגע לזכויותיהם של שחקני כדורגל מקצועיים. האם הם זכאים להגנות של חוקי העבודה המגן, או שמא יש להחריג אותם בשל אופי העסקתם הייחודי? שאלה זו אף הגיעה לפתחו של בית הדין הארצי לעבודה.
בהסכם העסקתו של בבייב נכלל סעיף מיוחד שהעניק לקבוצה "זכות לבטל את ההסכם מכל סיבה שהיא בתום כל עונת משחקים וזאת מבלי לשלם פיצוי כלשהו לשחקן". מועדון הפועל רעננה טען כי סעיף זה שולל מהשחקן את הזכות לפיצויי פיטורים.
עוד טענה הקבוצה כי השחקן עצמו ביקש להשתחרר מהחוזה כדי ללכת להיבחן במועדון כדורגל אחר בחו"ל. "הנתבעת אפשרה לו לעשות כן ובסופו של יום חתם התובע על הסכם העסקה עם המועדון הזר", נכתב. בית הדין דחה טענות אלה וקבע כי הזכות לפיצויי פיטורים היא "זכות קוגנטית שלא ניתן לגבור עליה הסכמית ממילא".
מעבר לכך, דחה בית הדין גם את טענת המועדון כי חוק שעות עבודה ומנוחה אינו חל על יחסי העבודה בין הצדדים. "מדובר בטענה שנטענה בעלמא, מבלי שהנתבעת הפנתה לאחד מהחריגים הקבועים בחוק ומבלי שפירטה או הוכיחה מדוע התובע נכנס בגדרם", כתבה השופטת קליימן.
סלע מחלוקת משמעותי נוסף היה בשאלת העבודה בשבתות, בהן התקיימו רבים ממשחקי הכדורגל. המועדון טען כי קיבל היתר מיוחד להעסקת עובדים במנוחה השבועית לצורך קיום משחקי כדורגל, ולכן אינו חייב בתוספת תשלום. אולם, בית הדין קבע כי "ההיתר אליו מפנה הנתבעת, נועד להגן עליה בהיבט הפלילי, ואין בהיתר והוראותיו, כדי לפטור את המעסיקה מליתן לעובד, אשר עבד ביום המנוחה השבועית, את הגמול לו הוא זכאי בהתאם להוראות החוק".
לאחר בחינה מעמיקה של הסוגיות, הכריע בית הדין לטובת השחקן וחייב את המועדון לשלם לו סכום של 187,921 שקלים. סכום זה כולל 102,235 שקלים פיצויי פיטורים, 58,108 שקלים פדיון חופשה, 19,388 שקלים גמול עבודה בשבתות ורכיבים נוספים. המועדון חויב גם בתשלום הוצאות משפט בסך 10,000 שקלים.
פסק הדין עשוי להשפיע באופן משמעותי על היחסים בין קבוצות כדורגל לשחקניהן, ביחס לזכויותיהם הסוציאליות של השחקנים בסיום תקופת העסקתם. טרם ידוע אם המועדון יערער על ההחלטה לבית הדין הארצי לעבודה.
עוד ב-
רק לאחרונה דיווחנו כי עשרות מעסיקים מבקשים לפטר את עובדיהם שיצאו למילואים. במקרה אחר פרסמנו אודות עובד שיצא למילואים ופוטר מחברת ההייטק בה עבד וכעת הוא שוקל לתבוע אותה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה