משפט
רוצחו של הזמר האהוב הגיש ערעור: זה מה שהחליט בית המשפט
אחד הכוכבים הגדולים ביותר במגזר הערבי היה הזמר שפיק כבהא. אבל סירוב אחד שלו להופיע באירוע מסוים עלה לו בחייו. הרוצח ערער על הרשעתו וטען למחדלים: זה מה שנפסק

שפיק כבהא, היה זמר מוכר ומצליח במגזר הערבי, הוא נרצח בצאתו מאירוע חתונה שבו שימח, כהרגלו, חתן וכלה ביום חתונתם. בעודו ישוב במכוניתו עם חבריו, התקרבו שני רוכבי קטנוע, ירו בו למוות מטווח קצר. היורה, חאלד ג'בארין ערער על הרשעתו ברצח של הזמר לבית המשפט העליון.
האירוע הזה התרחש בחודש יולי 2012, אז התקיימו מסיבת החינה וחתונתו של זקי ג'בארין. לאחד מאירועים אלו הוזמן כבהא להופיע. אולם, בשל התחייבות קודמת, נבצר ממנו להיענות להזמנה, דבר שהעלה את חמתם של בני משפחתו של זקי, ובהם גם של אחיו, חאלד.
בעקבות זאת, חאלד, סיכם עם חברו אמל מחמיד לרצוח את הזמר הידוע. הם גילו כי הוא עתיד להופיע באירוע המתקיים בגן אירועים באום אל-פאחם. לצורך זה, פנה חאלד לאבו סעד, שעבד בחנות למכירת קטנועים וביקש ממנו קטנוע שישמש לרצח של כבהא והוא הסכים.
צפו בהופעה של כבהא באירוע
כך, מעט לפני חצות לילה הגיעו חאלד ואמל אל גן האירועים והמתינו לסיום הופעתו של כבהא ולעזיבתו את המקום. בשעה 00:03 לערך, בתום ההופעה, עזב הזמר את גן האירועים ברכב, כשהוא יושב בקדמת הרכב ליד הנהג.
השניים המתינו על הקטנוע בצד הדרך, הרכב חלף על פניהם, והם המשיכו ונסעו אחריו. בשלב מסוים הם עקפו מימין את הרכב, ונצמדו אליו עם הקטנוע. בית המשפט הכריע כי אמל יש מאחורה ואילו חאלד הוא זה שירה למוות בזמר האהוב. על אמל נגזרו 14 שנות מאסר, מאחר שנקבע שהוא ידע שיש כוונה לירות בזמר, אבל לא ידע שיש כוונה להרוג אותו. על חאלד שהורשע ברצח נגזר מאסר עולם.
חאלד כאמור, ערער על הרשעתו טען כי לא רצח וכי העד שהפליל אותו - אמל, שינה גרסאות כדי להגן על בן משפחה שלו שהיה בזירה. הוא טען גם שהמדינה קבעה בהתחלה כי הוא ואמל רצחו, אך בסוף שינתה גרסה וקבעה שרק הוא רצח. במהלך המשפט שלו, הוא הסכים להסדר טיעון בו הודה בהריגה, אך לבסוף חזר בו. הוא טען כי השופטים לחצו עליו להסכים להסדר וכי הם היו מוטים נגדו מאחר והם נחשפו לעובדה שהוא כבר הודה בהריגה.
השופט יוסף אלרון, כתב בהחלטתו כי העדויות נגדו מצד אמל ומצד אבו סעד הן מהימנות וכי הן נתמכות בראיות נוספות. מנגד, גרסתו של חאלד הייתה מלאת סתירות ועמוסה "בשקרים בעניינים שוליים ומהותיים כאחד", נכתב.
כדוגמה מביא השופט את גרסאותיו של חאלד היכן נודע לו כי כבהא נרצח. בחקירתו במשטרה טען כי ראה ידיעה באינטרנט באמצעות טלפון של אנשים אחרים. בהמשך טען כי אינו זוכר היכן היה כשנודע לו על הרצח. ובעדותו בבית המשפט טען כי ישב בבית קפה ואדם מסוים שיש שם עם מחשב נייד דיווח על הרצח. אלא שאותו אדם הבהיר כי נודע לו על הרצח משיחת טלפון שקיבל. "הצטברות הסתירות, התשובות המתחמקות ואי-ההתאמות בגרסת המערער, מלמדת כי לא ניתן לתת בה אמון כלל וכלל, כפי שאף התרשם בית המשפט המחוזי", כתב השופט.
השופט גם דחה את טענותיו כלפי השופטים וקבע כי השופטים הציגו את הראיות שמוכיחות מעבר לכל ספק כי חאלד הוא היורה ולכן אין להודאתו בהסדר שבוטל, חשש להשפעה על שיקול דעתם. "בדין הורשע המערער ברצח המנוח בכוונה תחילה", כתב השופט אלרון ואל דעתו הצטרפו גם השופטים חאלד כבוב ויחיאל כשר.
עוד ב-
מקרי הרצח במגזר הערבי מתרבים, כאשר רק לאחרונה דיווחנו על רצח של נער בן 14. לאור המצב הודיע אמש מפכ"ל המשטרה כי הוא מעביר את לשכתו לצפון.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.זהירות ,גם את השופטים ירצחו.יהודה 02/2025/12הגב לתגובה זו0 0אם בגלל שהזמר לא רצה להופיע באירוע מסוים נרצח , מה יעשו לשופטים שהכניסו אותם לשנים רבות תחת סורג ובריח.סגור