משפט
בקשה חריגה משופטי נתניהו: "החלטתכם מביאה לפגיעה קשה"
ארגון העיתונאים פנה להרכב השופטים במשפט נתניהו: בטלו את החלטתכם למנוע שאלות מראש הממשלה בכניסה לדיון

ארגון העיתונאים והעיתונאיות פנה הבוקר להרכב השופטים במשפט נתניהו בטענה כי החלטת ביהמ"ש למנוע מעיתונאים לפנות לראש הממשלה בשאלות קודם הדיון, מביאה לשינוי קיצוני במדיניות הנהוגה בבתי המשפט בנושא, תוך פגיעה קשה ביותר ובלתי מידתית בחופש העיתונות, בעבודת העיתונאים ובזכות הציבור לדעת.
ארגון העיתונאים והעיתונאיות, באמצעות היועץ המשפטי של הארגון עו"ד אמיר בשה מבקש לעיין מחדש בהחלטה ולהביא לביטולה לפני הדיון שיערך מחר במשפט נתניהו.
לטענת הארגון, "ההחלטה מביאה לפגיעה קשה, בלתי סבירה ובלתי מידתית בחופש העיתונות ובזכות הציבור לדעת ובעבודת העיתונאים" וכי על בית המשפט גם לדאוג "לחופש העיתונות וליכולתם של עיתונאים לבצע מלאכתם העיתונאית בפניו ובאולמו, וזאת תוך מימוש הרעיון הבסיסי של חופש העיתונות כאינטרס ציבורי".
בארגון מסבירים כי לא מדובר בהליך חסוי או כזה המתנהל בדלתיים סגורות וכי ראש הממשלה בעצמו "אף מפרסם הודעות מטעמו באמצעות הכלים העומדים לרשותו, לרבות הוצאות הודעות מטעמו תוך כדי הדיונים - מה שעלול להפוך את מצב הדברים לאבסורדי, כשהציבור בישראל נותר עם מידע חלקי ובלתי מספק".
עוד נטען כי מדובר בפגיעה בשוויון בפני החוק: "בנוסף, מדובר בהחלטה עם היבטי רוחב משמעותיים לרבות אפקט מצנן בהתייחס להליכים אחרים ויצירת אבחנה מעמדית בלתי סבירה. ההחלטה מביאה לדין אחד לנאשם מסוים ודין אחר לנאשם אחר באופן שהיא פוגעת בשוויון של המתדיינים בפני בתי המשפט. נאשם 'מן היישוב' יהיה נעדר מהאפשרות לקבל חסינות מפניות אליו מצד עיתונאים בשונה מנאשמים 'חזקים' שאינם מעוניינים בסיקור תקשורתי וידרשו ויקבלו חסינות או 'הנחה' ביחס אליהם".
עוד מסבירים בארגון כי "בשונה מנאשמים אחרים, ראש הממשלה נכנס לאולם בית המשפט הנכבד מכניסה אחורית ולא דרך המסדרונות הציבוריים של בית המשפט כנאשמים אחרים. כתוצאה מכל האמור, אין לעיתונאים כל הזדמנות אחרת בהיכל המשפט לפנות לראש הממשלה אלא באולם בית המשפט הנכבד, טרם כניסתו לאולם".
עוד ב-
כזכור, בשבוע שעבר במהלך הפסקה מהדיונים התפרץ סב שכול לעברו של נתניהו וקרא לו להוריד את סמל החטופים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.עיתונאים???? חחח ערפדים!!! (ל"ת)אילן 03/2025/30הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.מערכת משפט פוליטיתמיכה 03/2025/30הגב לתגובה זו1 0במדינה נורמלית , תרבותית , מערכת המשפט עוצרת פעילות בעת מלחמה בישראל , המערכת היא פוליטית ומגויסת ע"י המפסידים בבחירות מקווה שתימצא הדרך, לסלק מהמערכת המשפטית את הזבל הפוליטיסגור