משפט

שרה נתניהו זכאית למימון הוצאות מלא? זה מה שקבעה המדינה

בתשובה לעתירה שהגישה התנועה הדמוקרטית האזרחית נגד מימון שני מעונותיו של רה"מ בנימין נתניהו, כתבה המדינה שאין עילה להתערבות בית המשפט בהחלטת ועדת הכספים. "ביצוע החלטות כפוף  על פי דין לאישור של חשב המשרד, שכן מדובר בגורם המקצועי הבוחן שהכספים יוצאו לתכלית מותרת"
מערכת ice |  3
בנימין ושרה נתניהו (צילום פלאש 90/ אוליביה פיטוסי)
המדינה הגיבה אמש (ראשון) לעתירה שהגישה התנועה הדמוקרטית האזרחית נגד מימון שני המעונות של ראש הממשלה בנימין נתניהו, וכן נגד מימון ההחלטה בוועדת הכספים שמאפשרת מימון הוצאות לרעיית ראש הממשלה שרה נתניהו בארץ ובחו"ל. לפי עמדת המדינה, דין העתירה להידחות בהיעדר עילה להתערבות בית המשפט בהחלטת הוועדה.
בעתירה ביקשה התנועה לבטל תיקון בהחלטה והוראת שעה שעוסקת בשכר שרים וסגני שרים, ולתת צווים שיורו לקבוע שאין כל התחייבות להוצאה או הרשאה מכח התיקון לחוק - כלומר, לקבוע שיבוטלו ההרשאות להוצאות שמעניקה ההחלטה. על פי עמדת המדינה שהגיבה בשם הממשלה, ראש הממשלה והיועמ"שית גלי בהרב-מיארה, יישום התיקון להחלטה מביא לכך שהתיקון יתיישב עם הוראות סעיף בחוק יסוד: הממשלה.
 
לכן, לטענת המדינה, יש לדחות את העתירה. במסגרת התיקון המדובר, התווספו הוראות המעגנות "תשלומים אחרים" לראש הממשלה ובני משפחתו, בין היתר בהקשרים של קביעת מעון רשמי חלופי בהוראת שעה, הוצאות המעון הרשמי והפרטי של ראש הממשלה, הגדלת סכום הוצאות הופעה ייצוגית, רציפות שירותי הסעה למעון, הגדלת תקן כוח אדם למעון והוצאות אירוח ותיעוד של רעיית ראש הממשלה.
העותרים טוענים כי בתיקון נפלו פגמים רבים ושהוא מפר את דיני הפיקוח על התקציב. בתגובת המדינה נכתב כי "ביצוע החלטות מנכ"ל משרד ראש הממשלה בדבר תכלית והיקף ההוצאות הנדרשות לתפעול ולתחזוקה של המעון הרשמי, וכנגזרת מכך גם של המעון החלופי למעון הרשמי, וכן בדבר ההוצאות וההיקפים הנדרשים לתפעול ולתחזוקת המעון הנוסף, כפוף על פי דין לאישור של חשב המשרד, שכן מדובר בגורם המקצועי הבוחן שהכספים יוצאו לתכלית מותרת ובהיקף הנדרש".
 
עוד נמסר כי במקרי מחלוקת בין המנכ"ל לחשב יש לפנות ליועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה. בנוסף נטען כי על המנכ"ל לבסס את החלטותיו על בסיס עובדתי ושיקולים מקצועיים. המדינה הוסיפה עוד כי בניגוד לטענת העותרים, "חוק יסוד: הממשלה איננו מאפשר הענקת שכר או תשלומים אחרים לבני משפחותיהם של ראש הממשלה והשרים, ולא ניתן להקנות מכוחו מעמד חוקי לאותם בני משפחה".

תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    למה?
    ג 05/2024/21
    הגב לתגובה זו
    1 0
    חסר לה כסף?
    סגור
  • 2.
    ביתו הפרטי של נשיא המדינה מתוקצב
    יהלי 05/2024/20
    הגב לתגובה זו
    1 1
    נשיא מדינה מקבל מעון שרד למשך 7 שנים ומעון רשמי למשך 7 שנים מפרישתו. 14 שנים מיום ידוע עד יום ידוע, לכן נשיא יכול להשכיר את ביתו למשך 14 שנים (או למכור) אבל למרות זאת מקבל מימון אחזקת ביתו הפרטי. בעיתונות ובעמותות אף לא מילה על זה. ראש ממשלה אינו יודע באיזה יום יכנס למעון ולמשך כמה זמן (ממוצע של 70 שנים כל שנתיים, ממוצע של שנים אחרונות כל שנה), לכן אינו יכול להשכיר או למכור את ביתו הפרטי.
    סגור
  • 1.
    תנו להם עוד 3 בתים רק שיעזבו את בית ראש הממשלה (ל"ת)
    אורי טל 05/2024/20
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור