משפט

בית המשפט בהחלטה תקדימית: בשורה אדירה לבעלי פטנטים בישראל

בית המשפט המחוזי בירושלים נתן פסק דין משמעותי בתיק של נוברטיס הנוגע להארכת תוקף פטנטים  (PTE), אחרי שקיבל ערעור על החלטת רשם הפטנטים לבטל צו הארכת תוקף, מה שמאפשר למעשה לבעלי פטנט לחדש את התכשירים ולרשום תכשירים חדשים ומשופרים במשרד הבריאות מבלי לאבד את זכותם להארכת תוקף חיי הפטנט
מערכת ice | 
משפט (צילום shutterstock)
בית המשפט המחוזי בירושלים נתן פסק דין משמעותי בתיק של נוברטיס הנוגע להארכת תוקף פטנטים (PTE), שהינו בעל השלכות רחבות על בעלי פטנטים פרמצבטיים.
בית המשפט קיבל ערעור על החלטת רשם הפטנטים לבטל צו הארכת תוקף ובכך נקבע העיקרון לפיו צווי PTE בישראל קשורים לחומר הפעיל ולא לתכשיר הפרמצבטי הראשון שעליו מסתמכים בהגשת הבקשה להארכת תוקף. פסק דין זה מאפשר למעשה לבעלי פטנט לחדש את התכשירים ולרשום תכשירים חדשים ומשופרים במשרד הבריאות מבלי לאבד את זכותם להארכת תוקף חיי הפטנט.
 
הארכת תוקף פטנט פרמצבטי הינה בעלת חשיבות וערך כלכלי ניכר, שכן מרבית החזר ההשקעה של מפתח תרופה חדשה, שיכול להגיע לסכומי עתק של כמיליארד דולר, מתקבלת דווקא לקראת סוף חיי הפטנט בשל הצורך בתהליך ארוך של אישורים רגולטוריים.
פסק הדין מציע לבעלי הפטנטים בהירות וגמישות, ומאפשר להם לנהל את תיקי הפטנטים שלהם בצורה יעילה יותר. בסך הכל, פסיקה זו מהווה תקדים משמעותי בפרשנות תקנות הPTE  בישראל ומספקת הדרכה חשובה לבעלי פטנטים המנווטים במורכבות של דיני הפטנטים הנוגעים לתכשירים פרמצבטיים. את בעל הפטנטים ייצגו אורן מנדלר, עו"ד, ד"ר כפיר לוצאטו וד"ר עדינה כהן מקבוצת לוצאטו.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה