בריאות
זינוק מטריד במרשמי האופיואידים בארץ: סכנה למנת יתר ולהתמכרות
מספר המרשמים שניתנו בישראל לאופיואידים הוכפל בין 2010 ל-2020, כך לפי מחקר חדש המבוסס על נתוני קופת חולים כללית, מה שעשוי לגרום לפיתוח תלות פיזית ולנטילת מנת יתר אצל המטופלים "אנחנו צריכים לשאול את עצמנו מה הולך פה"
לפי מחקר שנעשה בקופת חולים כללית, מעל מיליון חברי הקופה מעל גיל 18, מימשו מרשמים לאופיואידים, כשרק 4.2% מהמובטחים בקבוצת הגיל הזו, רק 18.3% מהם היו חולים אונקולוגיים. "למעשה אנחנו רואים שלא רק שיש עלייה בשימוש באופיואידים בארץ, אלא גם שקבוצת האוכלוסייה שמקבלת תרופות אופיואידיות על בסיס קבוע ובמינון גבוה הולכת וגדלה" אמר ד''ר דרסלר, המומחה ברפואת משפחה.
"הנתון מאוד בעייתי, השימוש באופיואידים על בסיס קבוע לא הוכח כיעיל בעזרה עם כאבים, ויש לזה תופעות לוואי, שהמסוכנת שבהן היא מנת יתר ופיתוח תלות פיזיולוגית. כמות כזו של אופיואידים שניתנת למטופל שהוא לא חולה אנקולוגי ולא בסוף החיים צריכה להיות נורה אדומה מהבהבת. בהיקפים כאלה, אנחנו צריכים לשאול את עצמנו מה הולך פה", הוסיף הד''ר.
היום (חמישי), יצאה כתבה בדה מרקר, על מחקר חדש שפורסם בכתב העת של המכון הלאומי לחקר מדיניות הבריאות המצביעה על הכפלה במספר המרשמים שניתנו בארץ לכדורים מסוג אופיואידים בין 2010 ל-2020, כאשר רק פחות מחמישית מהם הונפקו לחולים אונקולוגיים.
בעקבות פרסומי האזהרה על הכדורים שעלו לכותרות בשנה האחרונה, החליטו משרד הבריאות וקופות החולים להוציא תווית אזהרה על התרופות המסוכנות, שמיועדות בעיקר לחולים סופניים. התקווה שזה מה שיעזור בהפחתה בשימוש התרופה, רק הגביר את הביקוש והשימוש בהן לרעה.
עוד ב-
"אני לא טוען שלא צריך להשתמש באופיואידים בכלל. יש אנשים שצריכים את זה, בעיקר חולי סרטן וחולים סופניים. אבל צריך להשתמש בתרופות האלה בצורה נכונה, ותחת פיקוח. אנשים שמתמכרים לאופיואידים זה כמו התמכרות לסמים קשים והטיפול בזה הוא מורכב. זה מייצר תלות נוראית, מפרק משפחות, מוציא אנשים ממעגל העבודה. בדיוק כמו שכל שנה מתפרסם דו''ח על סיגריות והיקפי השימוש בהן, הגיע הזמן שגם על השימוש באופיואידים יהיה דו''ח שנתי ומעקב ברור של המדינה", סיכם נדב דודוביץ.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה