בריאות
דואגים לבעלי החיים בדרום: הפעילויות של המשרד להגנת הסביבה
אגף ההגנה על בעלי חיים במשרד להגנת הסביבה פועל מאז תחילת הלחימה ועוזר במגוון דרכים לבעלי החיים באזור הדרום אשר נותרו ללא בתים וללא טיפול, על ידי חלוקת מזון, ציוד רפואי, וביצוע חילוצים ופינויים של בעלי חיים רבים מהאזורים שנפגעו
היום (רביעי) החל יומה ה-12 של מלחמת חרבות ברזל, המערכה הכבדה שהביאה להירצחם ונפילתם של לפחות 1,300 חיילים ואזרחים ישראלים בעקבות מתקפת הפתע האכזרית של חמאס. למעלה מ-3,900 ישראלים נפצעו במהלך המלחמה, בעוד לפחות 199 חטופים נמצאים בשבי החמאס בעזה.
אגף ההגנה על בעלי חיים במשרד להגנת הסביבה פועל מאז תחילת הלחימה ועוזר במגוון דרכים לבעלי החיים באזור הדרום אשר נותרו ללא בתים וללא טיפול, על ידי חלוקת מזון, ציוד רפואי, וביצוע חילוצים ופינויים של בעלי חיים רבים מהאזורים שנפגעו, וכל זאת בעזרת התגייסות ושיתופי פעולה עם גורמים רבים שנרתמו למשימה, ותקציב ייעודי שהקצה המשרד להגנת הסביבה לשם כך.
גלי דוידסון, מנהלת אגף הגנה על בעלי חיים במשרד להגנת הסביבה, יחד עם עובדי המשטרה הירוקה, הווטרינר הרשותי של אשקלון ד"ר מיקי שפירו, הווטרינר הרשותי של אשכול נגב מערבי, ד"ר מיקי קמה, ויובל נבון, מנכ"ל צער בעלי חיים רמת גן והסביבה, הגיעו כבר בימי הלחימה הראשונים לשדרות, אשקלון ולקיבוצים שבעוטף עזה וחילקו מזון לבעלי החיים בנקודות חלוקה אזוריות ולפינות חי באזורי הלחימה.
בנוסף, הוקם חמ"ל לוגיסטי במשמר הנגב, אשר בו מאגדים את המזון והציוד הרפואי ומשם מועברים לאזורי החלוקה. החמ"ל דואג לחלוקת מזון למגוון בעלי חיים: מכרסמים, תוכים, כלבים חתולים ולמגוון בעלי חיים לפי צורך. החמ"ל הוקם בשיתוף פעולה של המשרד להגנת הסביבה, ד"ר ענת ליכטר - יו"ר איגוד הרופאים הווטרינריים לחיות הבית ויובל נבון, מנכ"ל צער בעלי חיים רמת גן.
בחלק מהמקרים, בדרך לחלוקת המזון והציוד הרפואי, הצליחו אנשי הצוות לחלץ מספר כלבים משטחי ארטילריה, ואף לחבר בין כלבים אובדים למשפחותיהם, כל זאת נעשה בליווי צה"ל וכיתות כוננות יישוביות.
המשרד סייע בחילוץ והצלה של עשרות בעלי חיים ששרדו את המתקפות הקשות ונותרו ללא טיפול בפינות חי בקיבוצים בארי וניר יצחק. בפעילות משותפת של אגף הגנה על בעלי חיים, מפקחי המשטרה הירוקה של המשרד, נציגי רשות הטבע והגנים, נציגת משרד החקלאות ופיתוח הכפר, נציגים מצה"ל ועמותת למען חיות הבר. מפינות החי פונו עשרות בעלי חיים הכוללים זוחלים, עופות ויונקים והועברו למקומות מוגנים שהסכימו להחזיק בהם בהתנדבות עד לשיקום פינות החי בחזרה.
כמו-כן, יזם המשרד בשיתוף פעולה עם הווטרינרים ד"ר מירון גדי וד"ר אור שליט פינוי של פינת חי בקיבוץ סעד, שבמהלכו פונו מספר רב של בעלי חיים, לרבות: עיזים, נחשים, מגוון ציפורים, ומגוון מכרסמים (צ'ינצ'ילות, ארנבונים ועוד).
חברות לייצור מזון לבעלי חיים ויבואנים פנו לחמ"ל הלוגיסטי ותרמו כמויות גדולות של מזון לבעלי החיים, וגם המשרד להגנת הסביבה הקצה תקציב ייעודי למזון ולציוד רפואי לבעלי החיים למטרות אלה, להמשך ימי הלחימה באזור הדרום.
השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן: "בעת המורכבת הזו כל נושא הדאגה לבעלי החיים חשוב במיוחד. לאור הלחימה, התעורר צורך לפנות עשרות בעלי חיים שנותרו ללא השגחה וטיפול בשל האירועים הקשים, ולהעביר מזון וציוד רפואי. במיוחד בשעה קשה זו, חשוב לנו להמשיך ולעזור גם לחברינו הטובים והנאמנים, בעלי החיים, בעזרת שיתופי פעולה עם גורמים רבים. נמשיך לדאוג לבעלי החיים, אשר רבים מהם נותרו ללא בית וללא טיפול".
עוד ב-
גלי דוידסון מנהלת אגף הגנה על בעלי חיים במשרד להגנת הסביבה: "כל השבוע, בשיתוף פעולה מצוין עם גורמים רבים, הגענו לדרום לטיפול בבעלי החיים. למרות שהנושא אינו מצוי בתחום סמכותו של המשרד להגנת הסביבה, ראינו שקיים צורך בסיוע לבעלי החיים והתגייסנו מיד למשימה. נמשיך לסייע ככל הניתן גם בהמשך".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה