בריאות

חודש המודעות לתסמונת רט: פריצת הדרך לטיפול במחלה נחשפת

כמדי חודש אוקטובר מציינים ברחבי העולם וגם בישראל חודש המודעות למחלת תסמונת רט. בשנה האחרונה חלה פריצת דרך היסטורית בטיפול בתסמונת ממנה נפטרו במהלך השנה הנוכחית שני ילדים. תסמונת רט פוגעת בעיקר בילדות ונערות ומתבטאת באובדן היכולת המוטורית ויכולת הדיבור
מערכת ice | 
בית חולים (צילום פלאש 90/ דוד כהן)

בישראל, העמותה לתסמונת רט נוסדה בשנת 2003 ע"י משפחות לילדות החולות במחלה, ופעילות העמותה עוסקת בריכוז מאמצים בקידום מחקר, טיפול, ידע והכשרה בנושא התסמונת הנדירה. לדברי סיגל הרץ תירוש, מנכ"לית העמותה, בשנת 2023 חלה פריצת דרך היסטורית בטיפול בתסמונת, כאשר חברת Taysha Gene Therapies הודיעה על המטופלת מספר 1 עם תסמונת רט שקיבלה טיפול גנטי בקנדה. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה, מאז שהתסמונת קיבלה הכרה בינלאומית בשנת 1988, שמטופלת עם תסמונת רט מקבלת טיפול גנטי. מדובר בצעד דרמטי קדימה בדרך לקידום טיפולים גנטיים לתסמונת רט שישנו בעתיד את חייהן של יקירותינו.

לאחר שבדקה את הממצאים הקליניים של הנבדקת הראשונה שקיבלה את הטיפול הגנטי TSHA-102 החליטה ועדת ניטור הנתונים העצמאית (IDMC)  על המשך המחקר לנבדקת השנייה. עוד עדכנה החברה כי הנתונים הקליניים הראשוניים הללו ייחשפו לציבור בקרוב. בכפוף לאישורים במדינות נוספות, החברה מצפה לבצע מחקרים קליניים במרכזים נוספים בארה"ב ובאנגליה, בעתיד הקרוב, הן על חולות מבוגרות והן על ילדות צעירות, דבר המעניק תקווה למשפחות רבות.



לדברי סיגל הרץ תירוש: "היום אנחנו אופטימיים יותר מתמיד לגבי עתידן של בנותינו, אחיותינו, נכדותינו וחברותינו שמתמודדות עם תסמונת רט. הבנות אינן יכולות לדבר, ולכן סומכות על הקול שלנו שיתמוך במחקרים רפואיים למציאת ריפוי לתסמונת היכולים לשנות את חייהן".

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה