בריאות
מפעל הממתקים בצפון נסגר: "מסכן את בריאות הציבור"
משרד הבריאות הודיע כי הוא מוציא צו הפסקה מנהלי למפעל "טופ מתוק ו.ק. בע"מ", כפר ג'ת, זאת לאור ממצאי הביקורת מיום 25.05.23 שערכה מפקחת הלשכה בעסק, במסגרתה נמצאו ליקויים חמורים
משרד הבריאות הודיע היום (חמישי) כי הוא מוציא צו הפסקה מנהלי למפעל ל "טופ מתוק ו.ק. בע"מ", כפר ג'ת, זאת לאור ממצאי הביקורת מיום 25.05.23 שערכה מפקחת הלשכה בעסק, במסגרתה נמצאו ליקויים חמורים.
בהודעה שיצאה מטעם ד"ר מרוה מטאנס, רופאת נפת חדרה, נכתב בין היתר כי "בביקורת זו נמצאו ליקויים חמורים המסכנים באופן מידי את בריאות הציבור, עיקרם מפורטים להלן: .1 מצב תברואי ירוד מאוד. הזנחה בכל חלקי העסק. הצטברות שאריות מזון ולכלוך רב בכל אגפי המפעל. .2 מצב הציוד ותשתית לקוי מאוד. .3 ביצוע פעולות שיפוץ ותיקון רצפה בסמוך למוצרי מזון חשופים. חומרי בניין וצבע בכל שטח הייצור. .4 אי שמירה על כללי היגיינת העובדים וסימני עישון בשטח הייצור".
".5 העסק פועל תקופה ממושכת ללא רישיון ייצור כנדרש לפי חוק הגנה על בריאות הציבור )מזון(, תשע"ו – 2015 וללא רישיון עסק כנדרש לפי חוק התקנים, תשכ"ח – .1968 מצ"ב דו"ח הביקורת מיום 25.5.23 המהווה חלק בלתי נפרד מהצו. ביום 1.6.2023 ערכתי לך שימוע בעניין האפשרות שאוציא צו הפסקה מנהלי לעסקך. במסגרת השימוע הצהרת על הפעולות המתקנות שבוצעו במפעל עד למועד השימוע. בהתאם להצהרתך התחלת לשפץ את המקום ולתקן את הליקויים, אולם כי מרבית הליקויים המהותיים טרם תוקנו".
עוד נכתב כי "בנסיבות המתוארות, המפעל פועל במצב שמסכן את בריאות הציבור, ועל כן החלטתי להוציא צו הפסקה מנהלי למפעל. תחולתו של צו זה הינה מידית. על המפעל להיות סגור ללא כל פעילות מרגע קבלת צו זה. צו זה יצא לאחר התייעצות עם עו"ד מייסר עבאהרי, עוזרת ראשית ליועצת המשפטית. בהתאם לסעיף 22 לחוק, אתה רשאי לבקש ביטול צו זה מבית משפט השלום או מבית משפט לעניינים מקומיים אשר מוסמך לבטל את הצו או לאשרו, עם או בלי שינויים".
,הגשת הבקשה לא תעכב את ביצוע הצו, כל עוד לא החליט בית המשפט החלטה אחרת. בהתאם לסעיף 25 לחוק, מי שאינו מקיים צו הפסקה, דינו מאסר לתקופה של עד 18 חודשים. בהתאם לסעיף 24 לחוק, אני מורה למשטרת ישראל לנקוט באמצעים הדרושים כדי להבטיח ציות להוראות הצו ולהביא להפסקתו המידית המידית של העיסוק בעסק הנ"ל".
עוד ב-
"בהתאם לסעיף 21 לחוק צו זה יעמוד בתוקפו למשך עד 30 יום, אך אני רשאית לבקש הארכתו מבית משפט השלום או מבית המשפט לעניינים מקומיים אשר רשאי להאריך את תוקף הצו ללא מגבלת זמן. הגשת בקשה לבית המשפט כאמור תאריך את תוקף הצו ב 7- ימים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.שתי הערות:צבר 06/2023/03הגב לתגובה זו0 1א. כתבה עיתונאית צריכה לכלול גם תגובת הנוגעים בדבר. ב. כל מפעל ממתקים הוא מפגע בריאותי - מעצם מהותו.סגור
-
2.גיאוגרפיה: ג'ת בצפון כמו שחדרה בצפון.צפונית 06/2023/02הגב לתגובה זו1 0ג'ת במשולש בצפון השרוןסגור
-
1.תוצאה שלחוה 06/2023/02הגב לתגובה זו2 1ליקויים בניהול. כשיש מנהלים חזקים שמעבירים לעובדים את החוקים במפעל כמו שצריך, סדר ומשמעת אזי המפעל ינוהל כראוי.סגור