בריאות
בגלל הרפורמה: נדחה דיון בכנסת על הקמת פגייה באילת
מאז הקמת בית החולים יוספטל באילת, שבו מתרחשות בין 600 ל-700 לידות בשנה, אין ומעולם לא הייתה פגייה פעילה; פגים לאחר לידה מפונים בדרך קבע באמצעות מסוק, לרוב לבית החולים סורוקה
על רקע המאבק סביב הרפורמה המשפטית, התבטל במושב הקודם דיון בכנסת על כך שבבית החולים יוספטל באילת אין פגייה מאז הקמתו ונדחה למושב הקיץ. הדיון היה אמור להתקיים לבקשת חברי הכנסת חילי טרופר מהמחנה הממלכתי, מיכל שיר מיש עתיד ואברהם בצלאל מש"ס.
מאז הקמת בית החולים יוספטל באילת, שבו מתרחשות בין 600 ל-700 לידות בשנה, אין ומעולם לא הייתה פגייה פעילה. פגים לאחר לידה מפונים בדרך קבע באמצעות מסוק, לרוב לבית החולים סורוקה.
"בכל היבט של החיים מי שגר בפריפריה יש לו פחות סיכוי להצליח ממי שבמרכז", אמר טרופר ל-ynet. "תתחיל מזה שאורך החיים שלו יהיה קצר יותר, הסטטיסטיקה נורא מובהקת. אם גדלת רחוק מהמרכז אתה תחיה פחות כי שירותי הבריאות פחות טובים. לדוגמה, אין פגייה בבית החולים יוספטל באילת, אם נולד פג באילת מטיסים אותו לבית חולים אחר. או ילדה חולת סרטן ברמת הגולן תקבל את הטיפולים הכי קרובים ברמב"ם בחיפה".
בבקשה לכינוס הדיון בכנסת, כתבו טרופר וחברי הכנסת מיכל שיר ואברהם בצלאל כי "במדינת ישראל נולדים בשנה כ-15 אלף תינוקות לפני השבוע ה-37 להריון", ציינו שלושת חברי הכנסת בבקשתם לדיון. "תינוקות אלו הם פגים ונדרשים להישאר תקופות ארוכות, לעיתים חודשים ארוכים ולעיתים אף למעלה משנה, בפגייה של בתי החולים. על כן, מיקום בית החולים ביחס למקום מגורי ההורים הוא קריטי לתקופת שהות זו, ההורים נאלצים להישאר ליד האינקובטור למשך רוב זמן האשפוז, ולעיתים אף כולו. העברת פג בין בתי החולים השונים היא הליך מורכב על סף הבלתי אפשרי בלי לסכן את חייו של הפג".
בהמשך ציינו כי "בכדי לתת מענה לצורך הדחוף, ברוב בתי החולים הכלליים בישראל יש פגייה, אך בבית החולים יוספטל באילת אין מחלקה כזו. המשמעות היא שזוגות תושבי אילת או הערבה, שנשקפה סכנה שיחוו לידה מוקדמת, נאלצים להתנייד לבתי חולים רחוקים, מבאר שבע ועד תל אביב. אף לאחר הלידה, הורים רבים נאלצים לישון בבתי החולים כשאין להם מערכת תמיכה משפחתית בשל המרחק הרב ממקום מגוריהם. אי קיומה של הפגייה בבית החולים יוספטל שבאילת היא פגיעה משמעותית ברווחתם של ההורים, בבריאותם של הפגים ומקשה מאוד על תושבי הנגב הנאלצים לעבור חוויה זו. הדרישה לעבור לבית חולים מרוחק היא פגיעה מהותית בשוויון בין הפריפריה לבין המרכז". נציין כי בית החולים יוספטל מתקשה לגייס רופאים ואנשי צוות רפואי, כמו גם מנהלי מחלקות.
בנייר עמדה ששיגרה רומי שחורי, מנכ"לית עמותת לה"ב (העמותה למען הפגים בישראל), לקראת הדיון בכנסת, התמקדה במצוקת ההורים. "למרות היותו בית החולים היחיד בטווח של כ-300 קילומטר מבאר שבע, אין בבית החולים יוספטל את התשתית הנאותה על מנת להתמודד עם לידות מוקדמות או הריון בסיכון", כתבה ."לכן, אימהות שיודעות כי הן בהריון בסיכון, או בסכנה ללידה מוקדמות, נאלצות לעבור לבתי חולים מרוחקים, בדרך כלל בבאר שבע או במרכז, על מנת למנוע לידה בתנאים שאינם נאותים. אי לכך, מעט מאוד לידות מוקדמות מתקיימות בבית החולים יוספטל. מנגד, כאלו אשר נולדים באילת בטרם עת נאלצים לעבור לפגייה בבית חולים אחר, לבד לחלוטין, בעוד שהאם נאלצת להישאר לכמה ימים נוספים בבית החולים באילת. לעיתים קרובות, השינוע עבור הפג מסוכן לחייו, יקר, ומורכב לוגיסטית, לרוב דורש הטסה באינקובטור".
עוד כתבה כי גם לאחר הלידה, נדרשים אותם הורים להעתיק את מקום מגוריהם למקום הקרוב יותר לבית חולים נאות. "המשמעות היא כי מוטלת על ההורים עלות כספית גדולה. "על כן, אנו מבקשים מהוועדה לקרוא להנהלת בית החולים יוספטל ועיריית אילת לתקן ליקוי זה ולהקים פגייה בבית החולים ולמצוא את הדרך להקים את התשתיות הנדרשות למען המעקב הרפואי אחרי הפגים למען תושבי אילת והערבה".
עוד ב-
מבית החולים יוספטל נמסר כי מדי שנה נולדים בבית החולים בין שבעה לעשרה פגים בלבד: "במחלקת התינוקות בבית החולים יש שתי עמדות לטיפול בפגים. פגים שלהם נדרש טיפול נמרץ מועברים במסוק לרוב לסורוקה. במסוק יש אינקובטור טיפול נמרץ".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.אויאזרח מודאג 04/2023/10הגב לתגובה זו0 0תושבי אילת מצביעים בעקר לימין ובפרט לליכוד. אולי יפקחו את עיניהם ויבינו כמה רעה הממשלה האפלה הזו, שפוגעת שוב ושוב בבוחריה הנאנמנים. צריך להפיל את הושחת ואת ממשלתו האפלה ומייד ולסלק אותם מחיינו בכל דרך אפשרית.סגור