מדדים ומחקרים
מחקר חדש קובע: זה מה שתזונה ים תיכונית עושה לגוף שלנו
מדענים חשפו נתון מפתיע שעשוי לשנות את הצלחת שלכם – התזונה הבאה לא רק בריאה, אלא גם מפחיתה כמעט בחצי את הסיכון לסרטן ראש וצוואר. מה הסוד מאחורי התזונה? כל הפרטים בפנים

אם יש משהו טוב שהמזרח התיכון מביא לנו, היא בין היתר התזונה. מחקר חדש קובע כי הקפדה על תזונה ים תיכונית מפחיתה את הסיכון לחלות בסרטן ראש וצוואר.
חוקרים ממספר מוסדות מחקר ממדינות שונות ביקשו לספק הבנה חזקה יותר של ההגנה הפוטנציאלית של התזונה הים תיכונית במניעת סרטן הראש והצוואר.
לצורך כך, נערך מחקר מטה-אנליזה שניתח נתונים מ-11 מחקרי מקרה-ביקורת שכללו 6,106 מקרים של מטופלים שאובחנו עם סוג של סרטן ראש וצוואר ו-9,166 מקרי ביקורת ללא אבחון של המחלה. התוצאות הצביעו על כך שהקפדה גבוהה על דיאטה ים תיכונית קשורה באופן מובהק להפחתת הסיכון לחלות בסרטן ראש וצוואר ב-44%. ניתוח ממוקד יותר של רכיבי התזונה הראה שצריכה גבוהה של פירות וירקות היא גורם משמעותי בהפחתת הסיכון.
המחקר פורסם בכתב Nutrients בינואר 2025, תורגם והונגש לציבור על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן לרגל יום הסרטן הבין-לאומי 2025.
התזונה הים תיכונית מתמקדת בצריכת מזון מן הצומח, דגים ושומנים בריאים, ועשויה להגן מפני סרטן על ידי הפחתת פעילות דלקתית ולחץ חמצוני, שנחשבים לגורמים עיקריים בהתפתחות סרטן.
המשותף לדפוסי התזונה הים תיכונית הוא צריכה גבוהה יחסית של שמן זית, קטניות, דגנים לא מזוקקים, פירות, ירקות, צריכה בינונית עד גבוהה של דגים, צריכה מתונה של מוצרי חלב (בעיקר גבינה ויוגורט), וצריכה נמוכה יחסית של בשר, מה שהופך את הדיאטה לדלה בשומן רווי ועשירה בפחמימות וסיבים תזונתיים. היין האדום נפוץ גם הוא בתזונה הים תיכונית אך בכמויות מתונות.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה