בריאות

משבר החשמל בישראל: האם אגירת אנרגיה היא הפתרון?

אנרגיה סולארית נחשבת לפתרון המוביל בעולם בתחום האנרגיה המתחדשת, אבל יש לה חיסרון מרכזי, כשגם הממשלה עדיין תקועה מאחור. כאן נכנסת לתמונה טכנולוגיית אגירת האנרגיה וזו הבשורה שהיא מביאה עמה
אנרגיה סולארית בישראל (צילום shutterstock, freepik)
מדינת ישראל עומדת על סף משבר חשמל שעתיד להשפיע על כל היבטי החיים שלנו. האוכלוסייה גדלה, הביקוש לחשמל מזנק, והמדינה ניצבת בפני אתגר משמעותי – לספק אנרגיה יציבה ואמינה לאזרחים, בכל שעות היממה ובכל עונות השנה. על פי אנליזה שביצענו בראלקו אנרגיה, בחמש השנים הקרובות נזדקק ל-6.6 ג'יגה-וואט של חשמל מאגירה בלבד, עם צורך קריטי של 2.7 ג'יגה-וואט לצריכה בשעות הלילה.
אנרגיה סולארית, שהיא הפתרון המוביל בעולם בתחום האנרגיה המתחדשת, מציעה יתרונות משמעותיים: היא נקייה, מתחדשת ומוזילה עלויות ייצור. אבל יש לה חסרון מרכזי שהיא תלויה בשמש. בשעות הערב והביקוש לחשמל עדיין גבוה, אנו נאלצים לחפש פתרונות אחרים. כאן נכנסת לתמונה טכנולוגיית אגירת האנרגיה.

שי פרץ מנכל ראלקו אנרגיה קרדיט באדיבות החברה
מה עושה אירופה שישראל עדיין לא?
מדינות באירופה כבר הבינו שאגירה היא העתיד. גרמניה, לדוגמה, הציבה יעד שאפתני לייצור 215 ג'יגה-וואט של אנרגיה סולארית עד 2030. בנוסף, באיחוד האירופי כ-12% מתמהיל החשמל כבר מגיע מאנרגיה סולארית, תוצאה של השקעה מסיבית בטכנולוגיות אגירה מתקדמות. לעומת זאת, בישראל היעד הצנוע שלנו עומד על 30% אנרגיה מתחדשת עד 2030 בלבד, וללא תשתיות אגירה מספקות, גם מטרה זו עשויה להיות קשה להשגה.
מעבר ליתרונות הסביבתיים, אגירת אנרגיה מציעה פתרון כלכלי וביטחוני. במדינה מוקפת אויבים, שתשתיות האנרגיה שלה תמיד תחת איום, חיזוק העצמאות האנרגטית הוא לא רק צורך טכני אלא גם ביטחוני. מערכות אגירה מבוזרות מאפשרות ייצור ושימוש בחשמל באופן עצמאי, גם בשעות חירום. מעבר לכך, השוק הזה מהווה מנוע צמיחה לכלכלה הישראלית כמו יצירת מקומות עבודה, פיתוח טכנולוגיות מתקדמות וייצוא ידע לשווקים עולמיים.
השקעה בטכנולוגיות והסרת חסמים
אנו החלטנו להתמקד בתחום האגירה והשקענו בהקמת תשתית מקצועית ופתרונות אגירה מתקדמים לשימוש ביתי, מסחרי וציבורי. חתמנו על שיתופי פעולה עם החברות המובילות בעולם, ומתמקדים במתן שירות טכני תומך לאורך כל חיי המערכת.
אבל כדי להצליח, עלינו לשלב ידיים. ממשלת ישראל צריכה לקדם חקיקה ומדיניות שיתמכו ביישום טכנולוגיות אגירה, החברות הפרטיות צריכות להמשיך לפתח פתרונות יצירתיים, ואנו, כאזרחים, צריכים להבין את החשיבות של מעבר לאנרגיה מתחדשת. רק יחד נוכל להבטיח עתיד אנרגטי בטוח ויציב לכולנו.
 
הכותב: שי פרץ, מנכ"ל ראלקו אנרגיה
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה