בריאות
המסעדה האהובה נסגרת מיידית: "סכנה ממשית לבריאות הסועדים"
הפסקה מנהלי למסעדת "המטבח שלנו", רחוב פלי"ם 17, חיפה, כאשר במשרד הבריאות הבהירו בעקבות ביקורת במקום: "נוכח הממצאים האלו קיים חשש ממשי כי בהעדר צו סגירה תגרם סכנה ממשית לבריאות הסועדים במקום. בשל מיידיות הסכנה, אני מוציאה צו הפסקה מנהלי לעסק לפני שימוע"
ד"ר רנא שיבלי, רופאת נפת חיפה, חתמה אמש (שלישי) על צו הפסקה מנהלי למסעדת "המטבח שלנו", רחוב פלי"ם 17, חיפה. במסגרת הצו על המסעדה להיות סגורה ללא קבלת לקוחות, אין להוציא, לשווק ו/או לעשות שימוש בכל המוצרים הנמצאים בעסק ואין להכניס מוצרים לעסק כל זאת עד למתן הוראה אחרת.
היא הסבירה בצו: "אני מוציאה את הצו על סמך ממצאי הביקורת שערכו במקום מפקחת בריאות הסביבה בלשכתנו והווטרינר העירוני של עיריית חיפה ביום .14.01.2025 בביקורת זו נמצאו ליקויים חמורים שמסכנים את בריאות הציבור באופן מידי. נוכח הממצאים האלו קיים חשש ממשי כי בהעדר צו סגירה תגרם סכנה ממשית לבריאות הסועדים במקום. בשל מיידיות הסכנה, אני מוציאה צו הפסקה מנהלי לעסק לפני שימוע".
על פי הליקויים שנאספו: "נמצא עכבר בתוך מטבח העסק. במקפיאים נמצאו בשרים ללא סימון, חלקם טריים שהוקפאו ובשרים פגי תוקף. הושמדו כ-26-ק"ג של מוצרי בשר שונים שנמצאו לא ראויים למאכל אדם. הפשרת בשרים התבצעה בטמפ' לא מבוקרת – נמדדה טמפ' של 18 מע"צ במוצר. סכנה לשגשוג חיידקים פתוגניים. רמת הניקיון בעסק ירודה – בין היתר מתקני קירור, גומיות, פינות ואזורים שאינם נגישים נמצאו מלוכלכים מאוד. אספקת מוצרי מזון מן החי מתקבלת מאטליז ו/או מעדניות )שאריות פריסת נקניקים( ולא מספק מאושר כנדרש"
כמו כן: "אין הפרדות בין מזון גולמי למזון מוכן במתקני הקירור, כמו כן עופות מאוחסנים יחד עם בקר – סכנה לזיהום צולב. לדוג' ירקות מבושלים אוחסנו יחד עם ירקות גולמיים, בשרים גולמיים בתהליך אוחסנו במקרר יחד עם מוצרי מזון מוכנים לצריכה. בעסק עובדים בשיטת "בשל צנן" ו"בשל הקפא" בהיעדר ציוד מתאים ואישור מקדים ממשרדנו. לדוגמא, מרק בסיר הוחזק בטמפ' החדר מאתמול בלילה – סכנה לשגשוג חיידקים פתוגניים. המטבח אינו מחולק למדורי עבודה למניעת זיהום צולב בין מזון גולמי למזון מוכן, בעסק לא קיים תזרים מזון מוסדר. אין עקיבות ו/או סימון תאריך הכנה למזון. .קיימים מתקני קירור ביתיים ללא מדי טמפ' ו/או מדי טמפ' שאינם תקינים. .נמדדה טמפ' של 11 מע"צ במזון מוכן בסלטיה, בין היתר במזון רגיש )סלט תפו"א עם מיונז(, במקום עד 4 מע"צ כנדרש – סכנה לשגשוג חיידקים פתוגניים.".
גם דווח בצו הסגירה כי: "אין מחסן בעסק וקיים ציוד מיותר. נצפתה הצטברות קרח במקפיאים והצטברות מים במקרר ירקות גולמיים. בעת הביקורת לא הייתה אספקת מים חמים. נצפה ריצוף פגום במס' אזורים. נצפו מעופפים בעסק. קיימים פתחים בתקרה ובקירות. אין מיגון נגד שבר לגופי התאורה. רטבים לאחר פתיחה אינם נשמרים בקירור, נמצא ברז רופף באחד הכיורים, נעשה שימוש בסמרטוטי בד, גישה לשירותי העסק הינה דרך מעבר חיצוני מקורה ולא מתוך העסק ישירות. כמו כן, לא ברור האם השירותים הם בחזקה בלעדית של העסק, אין אישור של משרד הבריאות לרשיון עסק. דו"ח הביקורת מיום 14.01.2025 מצ"ב כחלק בלתי נפרד מצו זה. תחולתו של צו זה הינה מידית. על העסק להיות סגור ללא כל פעילות מרגע קבלת הצו".
עוד ב-
צו זה יצא לאחר התייעצות עם עו"ד שירי בן ארי, היועצת המשפטית. בעל העסק רשאי לבקש ביטול צו זה מבית משפט השלום או מבית משפט לעניינים מקומיים אשר מוסמך לבטל את הצו או לאשרו, עם או בלי שינויים. הגשת הבקשה לא תעכב את ביצוע הצו, כל עוד לא החליט בית המשפט החלטה אחרת.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.כל הכבוד לד"ר רנא שיבלי, הרופאה המחוזיתגדעון 01/2025/15הגב לתגובה זו1 0רופאה עם ביצים (אל תיפגעי, זו מחמאה), לא פוחדת מכלום, לא מהססת לסגור אם צריך, עומדת על מישמר בריאות הציבור. המשיכי לסגור כל מי שמזלזל בבריאות נלקוחות והעובדים.סגור