בריאות

מנכ"ל כללית: "אנחנו לא רגועים; המבוטחים נפגעו, הזכויות נפגעו"

המשבר המיידי בביטוחים הסיעודיים אמנם נפתר בשלב זה, אבל יש חשש המשבר הבא מעבר לפינה. בדיון בנושא בוועדה לביקורת המדינה אמר הממונה על שוק ההון והביטוח, עמית גל: "הפתרון למשבר הביטוח הסיעודי זמני בלבד וסיכוי שנגיע למשבר זהה בעוד שנתיים"
שרון בירקמן |  1
אלי כהן מנכ"ל כללית (צילום ויקיפדיה/רמי זרנגר, לליב גל)
אתמול התנהלה בוועדה לביקורת המדינה בראשות ח"כ מיקי לוי ישיבת מעקב בנושא הסדרת הביטוחים הסיעודיים. הישיבה התקיימה על רקע המשבר המתמשך בענף הביטוח הסיעודי ובהמשך להודעת קופת חולים כללית וחברת הביטוח הראל על הארכת ההסכם ביניהן עד לסוף שנת 2026. הדיון אמנם עסק בקשיים המתמשכים בתחום ובפתרונות הזמניים שנמצאו לאחרונה לשמירה על זכויות מבוטחי קופת חולים כללית, אבל מה שבלט יותר מהכל היו החששות של כל הצדדים בנוגע לעתיד הביטוחים הסיעודיים עבור כלל המבוטחים.
"אנו מחויבים לוודא שהמבוטחים הסיעודיים לא יופקרו שוב לגורלם כפי שכבר קרה", אמר יו"ר הוועדה, ח"כ מיקי לוי, וקבע דיון נוסף בעוד חצי שנה לבחינת התקדמות הטיפול במצב. "השאלה הקריטית היא האם הפתרון הנוכחי באמת מספק יציבות לטווח הארוך. זה אספירין לחולה לב - הסכם לשנתיים בלבד. מה יקרה אחר כך? אנחנו מאוד מודאגים. הוועדה נחושה למנוע חזרה למצב המשברי שהתנסינו בו כעת ולא מוכנה להשאיר את הדברים פתוחים".
"הפתרון למשבר הביטוח הסיעודי זמני בלבד וסיכוי שנגיע למשבר זהה בעוד שנתיים", ציין הממונה על שוק ההון והביטוח, עמית גל. "הארכת תוחלת החיים, לצד עלייה במודעות הציבורית, יוצרים לחצים עצומים על המערכת". לדברי גל, מדובר בבעיה גלובלית. "ההגדרות הביטוחיות הן גלובליות ואינן ייחודיות לישראל, אבל עלינו להקשיח את התנאים כדי להבטיח שהמערכת תמשיך להתקיים. אנו מעריכים כי השינויים ישפיעו על 10%-20% מהמבוטחים, אך יובילו ליתרון למי שבאמת זקוקים לכך. הפתרון לשנתיים הקרובות הוא רק תחילת הדרך. עלינו לבנות חוזה חדש בין המדינה לאזרחים בכל הנוגע לביטוח הסיעודי".
"אין מה לייפות את המציאות", אמר בדיון מנכ"ל קופת חולים כללית, רו"ח אלי כהן בעודו מדגיש את גודל המשבר שפקד את הכללית בשל היקף המבוטחים המבוגרים. "הפתרון שהושג הוא פתרון טוב אך מותנה מה יקרה בשנתיים הקרובות, ואם לא יקרה כלום - הפתרון הוא רע. אנחנו בכללית לא רגועים. המבוטחים הסיעודיים נפגעו בתהליך - הם לא קיבלו יותר זכויות. הזכויות שלהם נפגעו ואי אפשר לכבס את המילים".
זו הדמוגרפיה
"ב-2014 כל החברות עזבו את  השוק הסיעודי ואמרו לנו זה לא מודל בר קיימא בגלל הדמוגרפיה ולכן העברנו את זה לקופות", אמר כהן בדיון. "2012-2023 כמות הקשישים גדלה ב-45%, כמות הקצבאות לסיעודיים גדלה ב-150%, וזה מה שמוטט את הקרנות".
"שנת 2024 בוזבזה ואני חושש ששנים 2025-6 גם יבוזבזו", התריע כהן, והוסיף כי "היה גורם שהתערב ברגולציה והתערב בנתונים והיה זה שמוטט את הקרנות ומה שהבריח את הקבלני משנה. ראינו כולנו את הגידול בקצבאות".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מצאו פיתרון בעולם לקשישים
    אזרח 12/2024/26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תחייה כל החיים אצלינו במדינה וכשתגיע לגיל שתהיה סיעודי נמצא לך איזה גן יהודי ונשלח אותך לישראל , אל תיפול עלינו יש מדינה סוציאלית שנותנת הכל רק צריך להיות יהודי
    סגור