בריאות

השערורייה הגדולה במקדונלדס ממשיכה: 75 לקוחות נדבקו בחיידק

פרשת האי קולי במנות הרשת ב-13 מדינות בארה"ב מסתעפת, 22 מהם אושפזו ואדם אחד נפטר. חקירת מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) מתמקדת בבצל פרוס המשמש להמבורגרים ובקציצות הבשר כמקור אפשרי להתפרצות. מקדונלד'ס זיהתה את חברת "טיילור פארמס" מקליפורניה כספקית הבצל החשוד
מערכת ice | 
מקדונלד'ס (צילום shutterstock)
התפרצות חמורה של חיידקי אי-קולי בסניפי מקדונלד'ס בארצות הברית הובילה לתחלואה של 75 אנשים ב-13 מדינות, כאשר 22 מהם אושפזו ואדם אחד נפטר. המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) דיווחו כי שני חולים פיתחו סיבוך מסוכן של מחלת כליות, ומניית הענקית האמריקאית איבדה כ-7% מערכה מתחילת השבוע.
חקירת מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) מתמקדת בבצל פרוס המשמש להמבורגרים ובקציצות הבשר כמקור אפשרי להתפרצות. מקדונלד'ס זיהתה את חברת "טיילור פארמס" מקליפורניה כספקית הבצל החשוד, והסירה את ההמבורגרים החשודים מהתפריט במספר מדינות.

בין הנפגעים נמצא ילד שפיתח תסמונת המוליטית-אורמית (HUS), סיבוך מסוכן של הזיהום. לפי ד"ר בלה עזריה, מומחית לרפואת משפחה, כ-5-10% מהנדבקים בחיידק מפתחים סיבוך זה, המתבטא בירידה במתן שתן, עייפות קיצונית ושינויי צבע בפנים, ועלול להוביל לאי-ספיקת כליות.
למרות שרוב חיידקי האי-קולי אינם מזיקים ומהווים חלק טבעי ממערכת העיכול, זנים מסוימים עלולים לגרום לתסמינים חמורים כגון התכווצויות קיבה, שלשולים מדממים והקאות. התסמינים מופיעים בדרך כלל 3-4 ימים לאחר ההדבקה, ורוב החולים מחלימים ללא טיפול תוך שבוע.
חשוב לציין כי אין קשר בין מוצרי הרשת בארה"ב לאלו הנמכרים בישראל, שכן הם מגיעים ממקור אחר, ולכן אין חשש לזיהום דומה בסניפי מקדונלד'ס בישראל. החיידק עלול להימצא במגוון מוצרי מזון, כולל בשר לא מבושל דיו, חלב גולמי, ירקות טריים ומשקאות לא מפוסטרים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה