בריאות
חברת הביוטק הישראלית חוצה את הקווים: "אבן דרך משמעותית"
הסכם הרישוי עליו חתמה EmendoBio שהוקמה בישראל ב-2015 עם חברת הביוטכנולוגיה השבדית Anocca, הינו הסכם הרישוי הראשון בתולדותיה של חברת הביוטק, ואף מאפשר לה להעניק הסכמי רישוי נוספים לחברות נוספות שיבקשו לעשות שימוש בפלטפורמה הייחודית שפיתחה
לאחר הרכישה השקיעה Anges 150 מיליון דולר נוספים בחברה, כך שניתן להגיד שהחברה היפנית האמינה בחברה הישראלית לכל אורך הדרך שעשתה, והיא עדיין מאמינה ביכולתה לממש את הפוטנציאל שלה. "שילוב הטכנולוגיה של EmendoBio בתהליך הייצור שלנו תומך במטרה של Anocca לייצר את מוצרי הטיפול התאי האיכותיים ביותר".
ממקום מושבה בעיר רחובות, פיתחה EmendoBio טכנולוגיה ייחודית לעריכת גנים מבוססת CRISPR, שמטרתה לייעל ולדייק כמה שיותר את התהליך של עריכת גנום, וזאת מתוך מטרת-על לפתח תרופות ביולוגיות לטיפול במחלות גנטיות כרוניות, בעיקר סרטן על סוגיו השונים.
We're on our own mission to improve #CRISPR, and we're so inspired by all of the recent research in this space, like this research on CRISPR-based engineering of RNA viruses — amazing work by @artemnemudryi, et al. via @WiedenheftLab.
— EmendoBio (@EmendoBio) October 2, 2023
Read more:https://t.co/GqbuiDjNXQ pic.twitter.com/j9L9sSnDas
כפועל יוצא, הפכה מערכת ה-CRISPR למנגנון הבסיס שעל פיו מפתחות חברות ביוטק פלטפורמות טכנולוגיות לפיתוח תרופות ביולוגיות למחלות גנטיות ואף מחלות סופניות, דוגמת סרטן. במקרה של EmendoBio, החברה פיתחה את הפלטפורמה הטכנולוגית OMNI מתוך מטרה לדייק כמה שיותר את תהליך העריכה הגנטית, בין היתר באמצעות מחיקת מקטעי DNA, יכולת העריכה הגנטית של הפלטפורמה האמורה נחשבת לגבוהה במיוחד, ומאפשרת לבצע עריכות מדויקות מאוד באופן שמגביר את בטיחות ויעילות התרופות המפותחות על בסיסה, ובכך להתאים את הפלטפורמה לטיפול בכמה שיותר מחלות.
עוד ב-
The investment in #CRISPR research and therapies will have a profound effect on changing the lives of those impacted by genetic diseases. #EmendoBio is proud to be working in such a growing industry.
— EmendoBio (@EmendoBio) September 5, 2023
Read more: https://t.co/ivpcE9gqcq pic.twitter.com/FN5mqFzVSv
הכתבות החמות
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.קריספרחיים קציר farmer.hai 03/2024/25הגב לתגובה זו0 0כל עוד משתמשים במספרים הגנטיות לעריכת גנים בגוף האנושילהצלה ממחלות, זה מבורך מפני שהשפעה של גוף אנושי אחד על הסביבה באמצעות הפרשותיו שואפת לאפס. הסכנה היא בשימוש הקריספר לעריכת גנים בצמחים שמגדלים בחקלאות. שם ההשפעה היא עצומה ומיידית, ותהליכי האבולוציה יגרמו לכך שהפתוגנים ישפיעו תוך זמן קצר על האנושות. נראה לי ששום רגולציה לא תוכל לעצור זאת כי הג'ין (תרתי משמע) השתחרר כבר מהבקבוק....סגור