בעולם

לא תאמינו בכמה נמכר השעון של קיסר סין האחרון

שעון יד שהיה פעם בבעלותו של הקיסר האחרון של סין, אייסין-ג'יורו פוי, צפוי להימכר בלמעלה מ-3 מיליון דולר כאשר הוא יעלה למכירה בהונג קונג החודש
מערכת ice | 
פוי (צילום ויקיפדיה)
שעון יד שהיה פעם בבעלותו של הקיסר האחרון של סין, אייסין-ג'יורו פוי, צפוי להימכר בלמעלה מ-3 מיליון דולר כאשר הוא יעלה למכירה בהונג קונג החודש.

הערכת השווי מעוררת העין נובעת בחלקה מהנדירות של Patek Philippe Reference 96 Quantieme Lune, אחד מתוך שמונה בלבד שידוע על קיומם. אבל לפי בית המכירות הפומביות פיליפס, שמטפל במכירה, ההערכה בת שבע ספרות נובעת גם מההיסטוריה המדהימה של השעון בן ה-86 - זו שהביאה אותו לסיביר במהלך חמש שנות המאסר של השליט לשעבר בברית המועצות. 
שעון הפלטינה בקוטר 1.2 אינץ' כולל חוגה של ספרה ערבית, מחוגי זהב ורוד ופונקציית "פאזת הירח" המראה עד כמה הירח נראה מכדור הארץ בכל זמן נתון. חלק מהמנגנונים הפנימיים שלו מתוארכים לשנת 1929, אם כי הדגם לא נמכר על ידי פטק פיליפ - יצרן שענים שוויצרי הידוע בהתאמת תנועות מסובכות למארזים דקים - עד 1937.
לא ידוע כיצד פוי רכש את השעון, אם כי הרישומים מראים שהוא נמכר בתחילה דרך חנות יוקרה בפריז. פיליפס הוסיף כי מסמכים היסטוריים מוכיחים שהקיסר לשעבר לקח אותו איתו למחנה כלא סובייטי בחברווסק. מאוחר יותר הוא העניק אותו במתנה לג'ורג'י פרמיאקוב, דובר מנדרינית שוטפת, ששימש כמורה שלו ומתרגם לרוסית במהלך שהותו במעצר.
פוי, שחייו היוו את הבסיס לסרט "הקיסר האחרון" זוכה האוסקר משנת 1987, עלה לכס המלכות כפעוט בלבד בשנת 1908. הוא נאלץ להתפטר פחות מארבע שנים לאחר מכן, כאשר מרד רפובליקני הפיל את שושלת צ'ינג. הוא הורשה להמשיך לגור בארמון הקיסרי בבייג'ינג (והוחזר לתפקיד הקיסר לזמן קצר ב-1917).
ב-1924 הוא נמלט מבייג'ינג וכרת ברית עם יפן, שלימים התקינה אותו כקיסר מדינת הבובות שלה, מנצ'וקאו, באזור מנצ'וריה בצפון-מזרח סין. לאחר תבוסתה של יפן במלחמת העולם השנייה, פוי נתפס על ידי הכוחות הסובייטיים והוחזק כשבוי מלחמה. לפי פיליפס, הוא נתן את השעון לפרמיאקוב ב-1950, רגע לפני שהקיסר לשעבר חזר לסין כדי לעמוד לדין על פשעי מלחמה.
לפי הודעה לעיתונות, פיליפס הקדיש שלוש שנים לחקר ההיסטוריה של החפץ ואישר את מקורו - תהליך שתומס פרצי, ראש השעונים של בית המכירות הפומביות לאסיה, תיאר בהצהרה כ"פרויקט מחקר חסר תקדים עם צוות מעקב עולמי. מומחים, היסטוריונים, עיתונאים ומדענים".
ברשימת הקטלוגים שלו, פיליפס מצטט את אחיינו של פוי יואן (שהיה כלוא לצדו) כשהוא נזכר בזיכרונותיו שדודו ענד את השעון "מיום ליום" בזמן שהותו במנצ'וקאו. עוד נכתב בקטלוג כי פוי העניק בעבר את השעון לאחיינו, אך מאוחר יותר ביקש אותו בחזרה כדי לתת אותו לפרמיאקוב.
כמעט עשור לאחר שחזר לסין, פוי זכה לחנינה וחי כאזרח בבייג'ין עד מותו בשנת 1967. פרמיאקוב, בינתיים, שמר על השעון עד שמת ב-2005, ולאחר מכן הועבר ליורשיו לפני שנשלח לפיליפס על ידי הבעלים הנוכחי שלו בשנת 2019. השעון כבר הוצג בניו יורק, סינגפור, לונדון וטאיפיי, וימשיך לז'נבה לפני שיחזור להונג קונג, שם הוא יוצע למכירה במטה החדש של פיליפס באסיה ב-23 במאי .
השעון מוצע לצד עוד כמה מהרכוש הקודם של Puyi. ביניהם 15 צבעי מים, המיוחסים לגיסו של פוי, גובולו רונצ'י, ומניפת נייר אדומה שניתנה גם היא לפרמיאקוב, ובו שיר שנכתב על ידי הקיסר לשעבר.
אחת ממחברות כתבי היד של פוי, שלדברי פיליפס "מספקת הצצה שלא נראתה עד כה למוח (שלו), נמכרת גם לצד העותק שלו של "האנלקטים" של קונפוציוס, כאשר שני הפריטים צפויים להניב יחד מעל 25,000 דולר. .
לאחר המכירה תתקיים מכירה פומבית של שעונים בת יומיים בפיליפס שתכלול כ-240 שעונים. בין הפריטים הבולטים מבחינה היסטורית הוא אומגה ספידמאסטר אפולו XI 1969 במהדורה מוגבלת שהוצגה פעם לאסטרונאוט של נאס"א צ'רלס "פיט" קונרד ג'וניור, האדם השלישי אי פעם שהלך על הירח.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה