בעולם

התכנית הכלכלית של בריטניה נחשפת: מעמד הביניים בבעיה

לאחר תכנית כלכלית כושלת שהטריפה את השוק המקומי, שר האוצר של בריטניה ג'רמי האנט מפרסם את התכנית הכלכלית החדשה ומכריז: מיתון עד 2024 והעלאות מיסים למעמד הביניים
מערכת ice | 
כלכלת בריטניה (צילום shutterstock)
אחרי משבר המנהיגות על סטרואידים שבריטניה חוותה לאחרונה ולצדו משבר כלכלי ואינפלציה גואה, שר האוצר החדש ג'רמי האנט מפרסם אמש (חמישי) את התכנית הכלכלית החדשה של הממשלה הנוכחית, בראשותו של רישי סונאק. בעוד שהתכנית של קודמו הכניסה את השוק לטלטלה, התכנית הנוכחית מטרתה להעניק יציבות באמצעות שינוס מותניים לשנתיים הקרובות לפחות.
כאמור התכנית פורטה לראשונה רק אתמול בפרלמנט הבריטי אך היא כבר זכתה לשם "צנע 2.0" בפי הציבור, תודות למדיניות הצמצום שהיא עתידה להוביל במסגרת החוב הלאומי. יתרה מכך, מטרת התכנית היא לבסס אחריות פיסקלית שתשפר את תדמיתה בזירה הכלכלית הבין-לאומית. האנט הבהיר כי מדובר באידיאולוגיה של המפלגה השמרנית שמעדיפה לא להותיר חובות עבור דור העתיד.
יתרה מכך, האנט הסביר כי המיתון יימשך לפחות עד שנת 2024 ובשנתיים האלו התכנית הכלכלית תמתן ככל הניתן את האינפלציה, שכיום עומדת על 11.1%. על פי תכניתו האינפלציה השנתית תעמוד על 9.1% ובשנה שלאחר מכן היא תרד ל-7.4%. הגירעון, הוא חוזה, יעמוד על 5.5% בשנת 2023.
לצד תחזיות אלו, האנט וסונאק דאגו לתת מענה בתכנית לגזרות המוחלשות בחברה, אך נדמה כי העמיסו את כובד התשלומים על מעמד הביניים. הוצאות הממשלה יקוצצו ב-30 מיליארד דולר, אך המיסים יעלו בהיקף של 25 מיליארד דולר על מנת לממן הוצאות חדשות, כמו גם סבסוד אנרגיה וסיוע לעניין, קשישים ומובטלים. העלאת המיסים תתרחש בכמה ערוצים, אך העיקרית בהם היא דרגת המס שתשונה ותביא לכך שאזרח המרוויח 125 אלף פאונד לשנה יקפוץ מדרגה, לעומת המצב הנוכחי שעמד על 150 אלף פאונד.
גזרות נוספות נוכל לראות במסגרת הסבסוד עבור חימום, פטור מס למכוניות חשמליות שייפסק בשנת 2025 ותכנון להעלות מס לתאגידים בין-לאומיים לצד אלמנטים נוספים. למרות אלו, קיים תכנון להגדיל את מימונה של מערכת הבריאות במדינה ואפילו להרים את שכר המינימום, הפנסיות וקצבאות הרווחה - ביחס לאינפלציה.
כאמור בפעם הקודמת שפורסמה תכנית כלכלית בבריטניה הכלכלה השתגעה, אלא שהפעם התגובה היא מתונה באופן משמעותי. אמש התשואה לאג"ח הבריטי עלתה ל-3.15%, כמו גם האג"ח ל-30 שנה שעלה ל-3.37%. הפאונד דווקא ירד ב-0.6% מול הדולר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה