בעולם
בתגובה לצעד הדרמטי: המניה של ענקית התעופה נפלה
סין הורתה לחברות התעופה שלה לא להזמין מטוסים חדשים מענקית התעופה האמריקאית-והמניה בוול סטריט נפלה; מוקדם יותר השבוע סין הקפיאה ייצוא מינרלים ומגנטים חיוניים לתעשייה בארה"ב

מניית בואינג נפלה אתמול (שלישי) בוול סטריט ב- 2.36%, לאחר שהממשל הסיני הורה לחברות התעופה שלה שלא להזמין מטוסים חדשים מענקית המטוסים האמריקאית, כך דווח בבלומברג ניוז.
הצעד נעשה ככל הנראה בתגובה להטלת המכסים בסך של 145% על סחורות המיובאות מסין, והשוק הסיני מהווה שוק משמעותי ליצרניות המטוסים בואינג. בואינג פגיעה למלחמת הסחר בין ארה"ב לזין, כשהיא בונה את רוב המטוסים שלה במפעלים בארה"ב מצד אחד, ומייצאת כמעט שני שליש מצי המטוסים שלה למדינות אחרות. נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר אתמול כי סין "פשוט התנערה מהעסקה הגדולה של בואינג", והוסיף שהם "לא יכולים להשיג שליטה" על מחויבות מלאה לרכישת מטוסים של בואינג.
עוד ב-
ביום שני דווח כי הממשל הסיני הורה להקפיא ייצוא מינרלים ומגנטים החיוניים לתעשיית הביטחון, החלל, הרכב והמוליכים למחצה בארה"ב- זאת בתגובה נוספת למכסי הענק בגובה של 145% שהשית עליהם הנשיא האמריקאי. על פי דיווח בניו יורק טיימס, משלוחי מגנטים הנדרשים להרכבת מוצרים כגון מכוניות, רחפנים, ועד לטילים נעצרו כבר בנמלי הבית בסין.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה