בעולם
בתגובה למכסי טראמפ: אלו המשלוחים הקריטיים שסין הקפיאה
בתגובה למכבי הענק שהוטלו על ידי טראמפ: הממשל הסיני הורה להקפיא ייצוא מינרלים ומגנטים הקריטיים לתעשיות שונות בארה"ב-ממכוניות ועד חלליות

הממשל הסיני הורה להקפיא ייצוא מינרלים ומגנטים החיוניים לתעשיית הביטחון, החלל, הרכב והמוליכים למחצה בארה"ב- זאת בתגובה נוספת למכסי הענק בגובה של 145% שהשית עליהם הנשיא האמריקאי.
על פי דיווח בניו יורק טיימס, משלוחי מגנטים הנדרשים להרכבת מוצרים כגון מכוניות, רחפנים, ועד לטילים נעצרו כבר בנמלי הבית בסין. בד בבד, הממשל הסיני מפתחת מעכרת רגולטורית חדשה שתוכל למנוע באופן אפקטיבי ייצוא ליעדים ספציפיים, כמו חברות המספקות רכיבים לצבא האמריקאי. על רקע זה, יהיה ניתן נכון לעכשיו לייצא את אותם מגנטים ומתכות רק לאחר שיתקבל אישור מיוחד לכך. סין אינה נפגעת משמעותית מהקפאת הייצוא, שכן ייצוא אותם מגנטים אינו חלק משמעותי בייצוא הסיני לארה"ב. עם זאת, תעשיות כמו חלליות, כלי רכב ורובוטיקה בארה"ב עלולות להיפגע משמעותית.
יו"ר ומנכ"ל MP Materials, ג'יימס ליטינסקי, אמר כי, "רחפנים ורובוטים נחשבים לעתיד של הלוחמה, ובהתבסס על כל מה שאנחנו רואים, מרכיבי המפתח בשרשרת האספקה העתידית שלנו נעצרו".
יו"ר ועדת הייעוץ למינרלים נדירים במשרד נציב הסחר האמריקאי, דניאל פיקרד, אמר מצידו כי "האם להגבלות הייצוא ולאיסור הפוטנציאלי יש השפעות חמורות על ארה"ב? כן", וציין כי מצד שני אם הקפאת הייצוא מצד סין תימשך, זה יפגע במוניטין שלה כספקית מהימנה.
עוד ב-
בתוך כך, נשיא סין שי ג'ינפינג אמר במהלך סיור דיפלומטי בדרום מזרח אסיה כי אף אחד אינו יכול לנצח במלחמת סחר עולמית. כמו כן ג'ינפינג הדגיש את "מחויבותה של סין" לסחר עולמי בניגוד למהלכי המכסים האחרונים של טראמפ.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה