בעולם
אבל בעולם התרבות: איש הקולנוע האהוב מת בגיל 70 בלבד
וולפגנג בקר, יוצר הקולנוע הגרמני המוכשר שהותיר חותם עמוק בתעשיית הקולנוע העולמית מת לאחר מאבק במחלה. שיאו האמנותי והמסחרי של בקר היה סרטו המצליח "להתראות, לנין!", דרמה קומית מרגשת שהפכה ללהיט בינלאומי
הבשורות הקשות בעולם התרבות לא מפסיקות להגיע. הבוקר (ראשון) נודע כי וולפגנג בקר, יוצר הקולנוע הגרמני המוכשר שהותיר חותם עמוק בתעשיית הקולנוע העולמית, הלך לעולמו אמש בגיל 70 לאחר מאבק במחלה קשה.
מסלול חייו האמנותי החל בהמר שבגרמניה המערבית, שם נולד באמצע שנות ה-50, והתעצב בברלין, שם למד קולנוע והחל לזרוע את זרעי הצלחתו העתידית עוד בהיותו סטודנט - כשסרט הסטודנטים שלו "פרפרים", עיבוד לסיפור קצר של איאן מקיואן, זכה באוסקר לסטודנטים והעיד על כישרונו היוצא דופן.
בשנת 1994 הקים בקר יחד עם קולגות נוספים את חברת ההפקה X Filme Creative Pool, שהייתה כוח מרכזי בחידוש סצנת הקולנוע הגרמני בסוף שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000. סרטו "החיים הם סדנא" משנת 1997 היווה את פריצת הדרך המסחרית שלו, והוקרן לראשונה בפסטיבל הסרטים בברלין תוך זכייה בשלושה פרסים, תוך שהוא מציב את בקר כקולנוען בעל ראייה ייחודית ויכולת סיפור מרגשת.
שיאו האמנותי והמסחרי של בקר היה סרטו המצליח "להתראות, לנין!", דרמה קומית מרגשת שהפכה ללהיט בינלאומי. הסרט, המציג סיפור על אם סוציאליסטית שנכנסת לתרדמת ערב נפילת חומת ברלין ובנה המנסה להסתיר ממנה את השינויים הדרמטיים, זכה להצלחה עצומה. הוא נמכר ליותר מ-60 מדינות, הכניס כ-80 מיליון דולר והיה מועמד לפרסים בינלאומיים יוקרתיים כמו באפט"א וגלובוס הזהב.
עוד ב-
זמן קצר לפני מותו, השלים בקר את סרטו האחרון - "הגיבור מתחנת פרידריכשטראסה", דרמה המבוססת על סיפור אמיתי של סדרן מזרח-גרמני שסייע ל-100 אנשים להימלט ממזרח גרמניה. סרט זה, כמו יצירותיו הקודמות, ממשיך את המסורת האמנותית שלו של חשיפת סיפורים אנושיים מורכבים ועמוקים, תוך התמקדות בנרטיבים היסטוריים מרגשים שמאתגרים את הצופה ברגישות ובעומק רגשי יוצא דופן.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה