אוכל
יום היין הבינלאומי: היקבים הכי שווים ברחבי הארץ
על רקע פריחת השקדיה ועם מנות בשר מעושנות: שבעה יקבים שמציעים סיור וטעימות שאסור לפספס לכבוד יום שתיית היין הבינלאומי
.jpg)
היום הוא יום שתיית היין הבינלאומי. למרות שלא צריך יום מיוחד כדי ליהנות מכוס טובה או אפלו בקבוק, אספנו לכם שבעה יקבים ברחבי הארץ שכל חובב יין חייב לבקר בהם.
יקב טורא
יקב טורא הוא יקב-אחוזה משפחתי ואחד מיקבי הבוטיק המוקפדים ביותר בארץ. היקב הוקם בשנת 2023 בישוב רחלים על ידי ורד וארז בן סעדון. במבחני טעימה עיוורת, הצליחו היינות של יקב טורא לקטוף פרסים ושבחים, והמקום הפך לאתר עלייה לרגל של חובבי יין מהארץ והעולם. היקב זכה במהלך השנים בעשרות מדליות בתחרויות לאומיות ובינלאומיות שונות והיקב זכה להכרה בינלאומית.
כרמי היקב נטועים בישוב ברכה שבשומרון בגובה 850 מטר מעל פני הים, המאפשר אקלים אופטימלי לגידול ענבי יין משובחים. היינות היקב בעלי גוף מלא, עושר פירותי, ויוצאים לשוק לאחר התיישנות ממושכת במרתפי היקב. כיום יש לטורא 560 דונם כרם יין מהזנים: קברנה סובניון, קברנה פרנק, מרלו, שירז, זיתים גדלים על גדות נחל שילה באדמת טרה-רוסה סלעית, באקלים קריר.
צילום: להלה דיגיטל
יקב יתיר:
פריחת השקדיות היא אחד מהמראות היפים והמרהיבים שיש לחורף הישראלי להציע, לכן לבוקר אחד בלבד, וממש בסמוך לפריחת השקדיות, יארח יקב יתיר הדרומי אירוע מיוחד בו היין והטבע נפגשים במלוא הדרם.
מרכז המבקרים של היקב יציע למבקרים טעימות מיינות הדגל של היקב אשר מבטאים את אופיו הייחודי של אזור הדרום לצד אווירה מדברית קסומה, מוזיקה חיה של ההרכב המוזיקלי "מתופפי המדבר" שיכניס את האורחים לאווירה קצבית, ופודטראק עם מנות בשריות משובחות (וכשרות) הישר מהמעשנה. כניסה זוגית הכוללת שלוש טעימות יין תעלה לכם מאה שקלים. המנות הבשריות ימכרו בנפרד. האירוע קורה ביום שישי, 28.2, 10:00-14:30.
.jpg)
צילום: דוד סילברמן
יקב ראובן:
יקב ראובן השוכן במושבה גבעת עדה הינו יקב בוטיק משפחתי שהוקם בשנת 2005 על ידי איילה ואילת בן משה, משפחת כורמים ותיקה וקרוי על שם אביו של אילת - ראובן.ביקב מיוצרים יינות משובחים מכרמי המשפחה המטופחים בתהליכי ייצור טבעיים, ידניים ומסורתיים.
בצמוד ליקב המשקיף לנוף פסטורלי, בלב כרמים ומטעים, נמצא מרכז מבקרים מרשים המעוצב בסגנון כפרי עם תכנית עשירה וייחודית הכוללת: הרצאה על דרך הפקת היין ביקב, טעימות יין, קטעי הומור בחרוזים, טיפים בנושא היין, סיור בין החביות, בראנצ'ים, פלטות גבינות ועוד...
.jpeg)
צילום: איילה בן משה
יקב לטם
יקב לטם הוקם בשנת 2010 מתוך אהבה לעולם היין, אהבה לאירוח ורצון להביא את צורת העבודה האורגנית לקדמת הבמה. התפיסה האורגנית מלווה את היקב גם בתהליך הייצור - היינות המופקים בתהליך השומר על הסביבה והטבע.
יקב לטם הוקם בשנת 2010 מתוך אהבה לעולם היין, אהבה לאירוח ורצון להביא את צורת העבודה האורגנית לקדמת הבמה. התפיסה האורגנית מלווה את היקב גם בתהליך הייצור - היינות המופקים בתהליך השומר על הסביבה והטבע.
כרמי היקב נמצאים בקיבוץ צבעון בגליל העליון ובהר שיפון שברמת הגולן. מרכז המבקרים של היקב פתוח כל השבוע ומעניק חוויה ייחודית המשלבת טעימות יין, נוף גלילי פתוח המשקיף לכנרת ותפריט אוכל מגוון.
.jpg)
צילום: אנטולי מיכאלו
יקב כישור
כרם כישור שוכן בכפר כישורית, על רכס הרי הגליל המערבי העליון, בגובה 500 מ’ מעל פני הים. האקלים הייחודי בסביבה, המאופיין בהפרשי טמפרטורות גבוהים בין היום ללילה, בשילוב הקרקע הסלעית, מהווים סביבה אידיאלית להבשלה ארוכה ואיטית של הפרי ומעניקים ליין כישור את צבעו, ריחו וטעמו המיוחד. איכות ובריאות הענבים והיין מושגות תוך שמירה על בריאות הקרקע והסביבה.
כרם כישור שוכן בכפר כישורית, על רכס הרי הגליל המערבי העליון, בגובה 500 מ’ מעל פני הים. האקלים הייחודי בסביבה, המאופיין בהפרשי טמפרטורות גבוהים בין היום ללילה, בשילוב הקרקע הסלעית, מהווים סביבה אידיאלית להבשלה ארוכה ואיטית של הפרי ומעניקים ליין כישור את צבעו, ריחו וטעמו המיוחד. איכות ובריאות הענבים והיין מושגות תוך שמירה על בריאות הקרקע והסביבה.
כרמי ויקב כישור הינם בבעלות כפר כישורית, אשר יושב על אדמות קיבוץ כישור, כפר לאנשים עם צרכים מיוחדים, המנהלים חיי קהילה ועובדים בענפים היצרניים בכפר. היקב הינו אחד הענפים המרכזיים בכפר, וחברי כישורית שותפים מלאים לתהליך הפקת היין, מטפחים ומטפלים בכרמים, בוצרים את הענבים, מבקבקים, מפיצים ללקוחות, ויוצרים הלכה למעשה, בליווי והדרכה של צוות יועצים מומחים ועובדי הכפר, את יינות כישור. מרכז המבקרים מהווה מקור תעסוקתי נוסף לחברים, המאפשר להם לקחת חלק באירוח, לחוות אינטראקציה עם קהל מבקרים מבחוץ, ולראות את פרי עמלם.

צילום: דרור גיל
יקב שטרן
יקב שטרן הוקם בשנת 2004 על ידי ג’וני שטרן. יקב בוטיק גלילי משפחתי, אשר שוכן על אחת מפסגות ההרים הצופות אל הים התיכון, בקיבוץ תובל. ג’וני עזב את עבודתו בתחום שיווק ומכירות לטובת הגשמת חלומו ליצור יין בגליל. במקום תוכלו להנות מסיור ,הסברים על יצור היין ,טעימות, ארוחות בתיאום מראש ורכישת יינות.
יקב שטרן הוקם בשנת 2004 על ידי ג’וני שטרן. יקב בוטיק גלילי משפחתי, אשר שוכן על אחת מפסגות ההרים הצופות אל הים התיכון, בקיבוץ תובל. ג’וני עזב את עבודתו בתחום שיווק ומכירות לטובת הגשמת חלומו ליצור יין בגליל. במקום תוכלו להנות מסיור ,הסברים על יצור היין ,טעימות, ארוחות בתיאום מראש ורכישת יינות.
בשנות הפעילות הראשונות של היקב, התגייסה קבוצה גדולה של קרובי משפחה, חברים ומכרים, לעזרה כמעט בכל פעילויות היקב ולימים הפכה למועדון "ידידי היקב" ועד היום היא חלק מהפעילות. שטרן הברזילאי חובב יין, אוכל ואנשים. לעיתים, בתיאום מראש, הוא משלב בין האהבות שלו ומארח ארוחות ערב, אותן הוא מגיש בליווי יינותיו על שולחן איכרים במרכז המבקרים היפה של היקב.

צילום: אנטולי מיכאלו
יקב ג'וליה
יקב ג’וליה הוא יקב משפחתי המייצר יינות בוטיק איכותיים ממבחר ענבים בגידול עצמי ומכרמים גליליים נוספים. הכרם המשפחתי של היקב ממוקם בכפר מעיליא שבגליל המערבי, במדרונות תל מכוסה באבנים וסלעים, באזור שופע גתות קדומים ליצור יין, מוקף בכרם זיתים ויער אלונים.
יקב ג’וליה הוא יקב משפחתי המייצר יינות בוטיק איכותיים ממבחר ענבים בגידול עצמי ומכרמים גליליים נוספים. הכרם המשפחתי של היקב ממוקם בכפר מעיליא שבגליל המערבי, במדרונות תל מכוסה באבנים וסלעים, באזור שופע גתות קדומים ליצור יין, מוקף בכרם זיתים ויער אלונים.
את הקמת היקב יזם ג’ורג’ עראף, אבי המשפחה, חובב יין ואגרונום עם ותק של עשרות שנים בתחום. היום מייצר היקב כ 11,000 בקבוקי יין מסוג אדום לבן ורוזה מהזנים קברנה סובניון, מרלו, שיראז ווינייה.
היקב פתוח לביקורים בכל ימות השבוע עם האפשרות לשבת בחדר החביות, על הבר וגם במרפסת הצבעונית של היקב. לאחרונה יקב ג’וליה פותח את שעריו בימי שישי בערב, כבר יין עם תפריט עונתי מעניין ומפתיע על המרפסת הנעימה ביקב.

.jpg)
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה