אוכל

אין חגיגה בלי עוגה: תחרות האפייה של תל אביב לחובבנים ומקצוענים

העיר הכי תוססת בארץ מציינת 116 שנים להיווסדה וכמובן שאין חגיגה בלי עוגה. עיריית תל אביב יפו קוראת לחובבי האפייה הביתיים והמקצועיים להגיש מתכון לקינוח בהשראת העיר ומוסדותיה הקולינריים
מערכת ice | 
עוגות (צילום freepik)
ניסחתם פרשנות אישית לעוגת הגבינה של אורנה ואלה? פיתחתם סנטימנטים לקרם הבוואריה האגדי של מי ומי? לכבוד יום ההולדת ה- 116, עיריית תל אביב-יפו יוצאת בקול קורא מיוחד לחובבי האפייה - הביתיים והמקצועיים. העירייה, בשיתוף מוזיאון תל אביב, קוראת למתמודדים לספר את סיפורה של העיר דרך עוגות וקינוחים מיוחדים המזוהים עם תל אביב ומוסדותיה הקולינריים. 
כאמור, תחרות "עוגת העיר" תיערך בשני מסלולים - המסלול המקצועי ומסלול האפייה הביתית. המתחרים יתבקשו להציע מתכון לעוגה, בליווי הסיפור שמאחורי הבחירה האישית והקשר שלה לעיר. הזוכה במסלול הביתי יזכה בקורס אפייה מקצועי ובהזדמנות ייחודית, כאשר העוגה לפי המתכון הזוכה תימכר במשך חודש בבית הקפה של מוזיאון תל אביב. הזוכה במסלול המקצועי יזכה באוסף ספרים מקצועיים מהמובילים בעולם. 
במסגרת התחרות יתקיים במוזיאון העיר תל-אביב-יפו ערב מיוחד המוקדש לאוכל, זיכרונות וסיפורים אישיים. הערב יחשוף כיצד מתכונים, שנראים במבט ראשון כרשימת הוראות פשוטה, יכולים להפוך לתיעוד חי של זהות תרבותית והיסטוריה משפחתית. במהלך המפגש ישתפו לייזה פאנלים (חגית בילייה), נאיפה מולא ומתן שופן בתובנותיהם ובסיפוריהם על האופן שבו אוכל משמש ככלי לביטוי אישי וקהילתי. 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה