אוכל
דניאל עמית, מאחורייך: יוצרי התוכן שכל חובב אוכל חייב להכיר
אם אתם חובבי אוכל מושבעים, אתם חייבים להכיר את יוצרי התוכן הבאים. החל מיוצרת התוכן ששברה את הרשת בגלל עוגה מעוצבת ועד לטיקטוקרית מגרמניה שטועמת בעצמה כל מה שטרנדי וזוכה למיליוני צפיות
מי שמחפש היום מתכון טוב או רעיון לארוחה לא צריך יותר לחפור בספרי בישול ומתכונים. היום חיפוש מידע הפך לקל ומיליוני מתכונים זמינים לכל אחד ואחד הודות לאינטרנט ובמיוחד לרשת החברתית טיקטוק. החל מעוגה מעוצבת, אוכל מהיר מושחת ועד למפרום או אודון חמאת בוטנים - אתם יכולים למצוא מתכון לכל מה שתרצו להכין.
גם בארץ יש לא מעט יוצרי תוכן בתחום הקולינריה - החל מהמלצות על מסעדות, כלה בטיקטוקרים שטועמים מאכלים וחטיפים מול המצלמה ועד למתכונאים שמשתפים את העוקבים בדרכי ההכנה של תבשילים וארוחות. אספנו לכם חמישה יוצרי תוכן מובילים שכדאי לכם להכיר אם אתם חובבי אוכל מושבעים.
עומר לוי:
עומר לוי היא אחת מהיוצרות היותר בולטות בטיקטוק ישראל והיא גרמה למהומה לא קטנה בחודש האחרון והכל בגלל עוגת קומות מעוצבת. למי שלא מכיר, נספר שלוי יוצרת כבר שנים תוכן על אוכל וכל סרטון שלה זוכה למאות אלפי צפיות ואפילו מיליונים. לרוב היא מציגה מתכונים קלים אך מושחתים או טועמת מול המצלמות מאכלים וחטיפים מפתיעים ומסקרנים, אבל בחודש האחרון כולם דיברו רק על העוגות שלה. לא, לא מדבור בעוגות שהיא מכינה אלא בעוגות המסורתיות שהיא מפרסמת עם כל 100 אלף עוקבים חדשים.
מעריציה של הכוכבת חיכו לעוגת ה-700 אלף ומרוב ציפייה הצליחו לגרום לגולשים בטיקטוק לעקוב אחרי העמוד של לוי שקפץ תוך ימים ספורים ליותר מ-900 אלף עוקבים.
עומר לוי היא אחת מהיוצרות היותר בולטות בטיקטוק ישראל והיא גרמה למהומה לא קטנה בחודש האחרון והכל בגלל עוגת קומות מעוצבת. למי שלא מכיר, נספר שלוי יוצרת כבר שנים תוכן על אוכל וכל סרטון שלה זוכה למאות אלפי צפיות ואפילו מיליונים. לרוב היא מציגה מתכונים קלים אך מושחתים או טועמת מול המצלמות מאכלים וחטיפים מפתיעים ומסקרנים, אבל בחודש האחרון כולם דיברו רק על העוגות שלה. לא, לא מדבור בעוגות שהיא מכינה אלא בעוגות המסורתיות שהיא מפרסמת עם כל 100 אלף עוקבים חדשים.
מעריציה של הכוכבת חיכו לעוגת ה-700 אלף ומרוב ציפייה הצליחו לגרום לגולשים בטיקטוק לעקוב אחרי העמוד של לוי שקפץ תוך ימים ספורים ליותר מ-900 אלף עוקבים.
@omerlevi7 אמאלההה אין לי מילים לתאר את התחושות תודה תודה תודה תודה ושוב תודה🙏🏼 אתם הקהילה הכי מדהימה ומטורפת בארץ עשיתם את זהה!! ובענקקק!! עשיתם הסטוריה ברשת! זכיתי בכם🙌🏼 וכמו שאמרתי, את עוגת המליון אנחנו, אני ואתם, נאכל ביחד! כי היא לגמריי שלכם ובזכותכם❤️ וכמובן תודה ענקית לסהר האחת והיחידה שעבדה ימים כלילות בהכנת העוגה הפסיכית הזאת @הבלגן המתוק של סהר פשוט הבחורה הכי מוכשרת , מקצועית וטוטאלית שפגשתי🙌🏼 #עומרלוי ♬ צליל מקורי - Omer Levi
קובי אדרי:
עם מאות אלפי עוקבים גם באינסטגרם וגם בטיקטוק ועשרות מיליוני צפיות לסרטונים שהוא מעלה, נחשב קובי אדרי לאחד מבלוגרי האוכל ומפתחי המתכונים המצליחים בישראל. יוצר התוכן שמזוהה בעיקר עם הביטוי "יאבלולו שמבלולו", דואג להעלות מתכונים מגוונים בשלל רמות קושי, שפונים קהלים מגוונים - מאוכל מרוקאי וסלטים ועד לשניצל, פסטות ועוגות. את הדרך שלו הוא התחיל בימי הקורונה, אז, כמו כולם, שהה בבית בעקבות הסגרים ובתו ביקשה ממנו להשתתף בסרטון לטיקטוק בו הם ירקדו יחדיו. אדרי שפחות מתחבר לריקוד סירב אך הציע לבתו שיעלו ביחד מתכון בו הוא נראה מבשל ומאז הכל היסטוריה.
נועה אבן:
נועה אבן היא לא מתכונאית, לא שפית ואפילו לא בשלנית. אז איך בכל זאת היא התברגה לרשימה שלנו? בזכות אמא שלה - פנינה. הכל התחיל מכך שאבן העלתה לחשבון הטיקטוק שלה סרטונים בהם היא נראית אוכלת ותוך כדי היא מדברת על דברים שונים. נועה בת ה-31 שיתפה לא פעם שהיא עדיין מתגוררת בבית הוריה וכתוצאה מכך היא נהנית מהאוכל הביתי של אמה. תמיד תראו אותה יושבת מול המצלמה עם צלחת עמוסה באוכל צמחוני מלווה בשלל ירקות מבושלים וטריים. הסרטונים שלה הפכו לשם דבר ועוקבים רבים סיפרו לא פעם על כך שהיא מהווה עבורם ואפילו עבור ילדיהם כמקור השראה לאכילה בריאה ומאוזנת ושילוב של ירקות בתפריט. אגב, את כל המתכונים של אמא פנינה תוכלו למצוא באינסטגרם של נועה.
עם מאות אלפי עוקבים גם באינסטגרם וגם בטיקטוק ועשרות מיליוני צפיות לסרטונים שהוא מעלה, נחשב קובי אדרי לאחד מבלוגרי האוכל ומפתחי המתכונים המצליחים בישראל. יוצר התוכן שמזוהה בעיקר עם הביטוי "יאבלולו שמבלולו", דואג להעלות מתכונים מגוונים בשלל רמות קושי, שפונים קהלים מגוונים - מאוכל מרוקאי וסלטים ועד לשניצל, פסטות ועוגות. את הדרך שלו הוא התחיל בימי הקורונה, אז, כמו כולם, שהה בבית בעקבות הסגרים ובתו ביקשה ממנו להשתתף בסרטון לטיקטוק בו הם ירקדו יחדיו. אדרי שפחות מתחבר לריקוד סירב אך הציע לבתו שיעלו ביחד מתכון בו הוא נראה מבשל ומאז הכל היסטוריה.
@kobiedri שיפודי סוכריות עראייס דגים מושלמים ליום העצמאות זה הפתיח המושלם ליום העצמאות. מנה מרעננת וטעימה תנסו פעם אחת לרוץ על מנגל דגים, למנה הראשונה תגישו עראייס דגים ואחכ דגים שלמים על הגריל ותראו כמה זה כיף. כמובן שאם אתם הולכים לפי עצתי חשוב לבחור דג טרי ולא רק טרי שגם יהיה ישראלי, זה חג ישראלי וחשוב במיוחד בחג הזה לתמוך בחקלאות ישראלית. למנה אני בחרתי באמנון ישראלי טרי, הגשתי על צזיקי, אפשר גם על טחינה וזו מנה די פשוטה להכנה והכי חשוב - טעימה! מצרכים: - 600 גרם אמנון ישראלי טרי טחון או קצוץ על הסכין - 2 פלפל שושקה שרופים וקצוצים לקוביות - פלפל חריף ירוק קצוץ - חצי בצל סגול קצוץ - צרור שמיר קצוץ - צרור פטרוזיליה קצוצה - צרור נענע קצוץ - 2 כפות שמן זית - כפית גרידת לימון - 3 שיני שום קצוץ - כפית מלח - חצי כפית פלפל שחור - כפית כמון - חצי כפית קימל טחון - 4 טורטיות גדולות - 8 שיפודים אופן ההכנה: - בקערה שמים את כל המרכיבים ומערבבים היטב - פורסים טורטייה על השיש ושמים חופן נדיב של תערובת הדג - משטחים היטב, אפשר להיעזר במרית - מגלגלים ארבע רולדות - מצמידים את כל הרולדות אחת לשנייה - משפדים שיפוד לאורך כל ארבע הרולדות וחוזרים על הפעולה עם רווח של אצבע בין שיפוד לשיפוד - חותחים בזהירות וכך נוצרים לנו 8 שיפודי עראייס - שימו לב שהאש לא צריכה להיות גבוהה - מורחים שמן זית בנדיבות - צולים על הצד של הדג כלפי הגריל כ2 וחצי דקות ואז הופכים לעוד 2 דקות - לקראת הסוף צולים 30 שניות את הצד של הטורטייה - מגישים עם לאבנה או צזיקי או טחינה וסלטון משוואיה בצד - מזלפים מעט שמן זית ומגישים באהבה - חג עצמאות שמיייח 🇮🇱 פרסום בשיתוף @israelifreshfish #דגישראליטרי #יוםהעצמאות #עראייס #סוכריותעראייס #יאבלולושמבלולו ♬ צליל מקורי - Kobi Edri
נועה אבן:
נועה אבן היא לא מתכונאית, לא שפית ואפילו לא בשלנית. אז איך בכל זאת היא התברגה לרשימה שלנו? בזכות אמא שלה - פנינה. הכל התחיל מכך שאבן העלתה לחשבון הטיקטוק שלה סרטונים בהם היא נראית אוכלת ותוך כדי היא מדברת על דברים שונים. נועה בת ה-31 שיתפה לא פעם שהיא עדיין מתגוררת בבית הוריה וכתוצאה מכך היא נהנית מהאוכל הביתי של אמה. תמיד תראו אותה יושבת מול המצלמה עם צלחת עמוסה באוכל צמחוני מלווה בשלל ירקות מבושלים וטריים. הסרטונים שלה הפכו לשם דבר ועוקבים רבים סיפרו לא פעם על כך שהיא מהווה עבורם ואפילו עבור ילדיהם כמקור השראה לאכילה בריאה ומאוזנת ושילוב של ירקות בתפריט. אגב, את כל המתכונים של אמא פנינה תוכלו למצוא באינסטגרם של נועה.
@noaeven5 תודה לאמא פנינה #ברהבריאות #אמאפנינה #ברהירקות #ברהאוכל ♬ Italian Adventure - Kley Kley
בן שי:
הוא מגדיר את עצמו כיוצר תוכן קולינרי וכמו קובי אדרי גם בן שי מפרסם באופן קבוע מתכונים שונים בזכות אהבתו הרבה לאוכל - החל מסופניות, פסטה ושניצלים ועד למתכונים יותר מורכבים כמו אודון חמאת בוטנים וריזוטו פטריות. את כל המתכונים הוא מגיש בשפה ייחודית, שהפכה להיות כל כך מזוהה עמו. שי לא רק מעלה מתכונים אלא גם בוחן טרנדים של אוכל וחטיפים וכך פונה גם לקהל הצעיר יותר שניזון בעיקר מטרנדים בטיקטוק.
הוא מגדיר את עצמו כיוצר תוכן קולינרי וכמו קובי אדרי גם בן שי מפרסם באופן קבוע מתכונים שונים בזכות אהבתו הרבה לאוכל - החל מסופניות, פסטה ושניצלים ועד למתכונים יותר מורכבים כמו אודון חמאת בוטנים וריזוטו פטריות. את כל המתכונים הוא מגיש בשפה ייחודית, שהפכה להיות כל כך מזוהה עמו. שי לא רק מעלה מתכונים אלא גם בוחן טרנדים של אוכל וחטיפים וכך פונה גם לקהל הצעיר יותר שניזון בעיקר מטרנדים בטיקטוק.
@benshai קארי אודון יפני כמעט אותו קארי כמו האחד עם השניצל והאורז אבל עם אודון! ספיישל שבוע הקארי 😋 קל, טעים, יפני. מה צריך? חבילת אטריות אודון בצל בינוני פרוס דק שמן לפי הצורך 3 כפות קמח כף גדושה אבקת קארי - עדיפות ל-S&B אם אתם מוצאים 2 שיני שום תפוח אדום מגורד/טחון כף דבש כ-3 כפות סויה גזר תפוח אדמה / כרובית ליטר ציר עוף או ירקות או מים מלח לפי הצורך אם צריך איך מכינים? 1. מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים את הקמח והקארי ומטגנים עד שיש ריח של הקמח שהתבשל, אנחנו לא רוצים אותו ״חי״. 2. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומוזגים את הציר בהדרגה תוך כדי ערבוב כדי להימנע מגושים. 3. מבשלים עד להסמכה וטועמים אם חסר סויה/מלח 4. למחבת נפרדת מוזגים מרוטב הקארי ומוסיפים אטריות אודון (מבושלות). מערבבים ומגישים! 5. אפשר להוסיף מלמעלה ביצה רכה, פוריקקה, בצל ירוק, מה שבא לכם. #פודטוק #מבשלים_עם_טיקטוק #קארי ♬ original sound - Ben Shai
אנה אנטוניה:
ואם כבר דיברנו על טרנדים, כדאי שתכירו את יוצרת התוכן הבאה. בניגוד לכל השאר היא לא ישראלית וגם לא מפרסמת מתכונים. כוכבת הטיקטוק הגרמנייה משחזרת מתכונים טרנדיים מהטיקטוק. הסרטונים שלה עורכים בצורה ייחודית בדגש על חוויית ASMR, שכל כך אהובה על גולשי הטיקטוק., מה שהופך אותם לפופולאריים במיוחד. עם המון הומור עצמי משולב בסטייל אירופאי, כל סרטון של אנה זוכה למיליוני צפיות. יוצרת התוכן משלבת סרטונים של מתכונים קלילים לפי הטרנדים שרצים ברחבי הרשת וגם טועמת ומדרגת לעיני המצלמות פירות אקזוטיים ומשונים מרחבי העולם ואפילו ממתקים, כך קרה שהיא רצתה לסקר ממתק העשוי גבישי קריסטל, אך בעקבות טעות בהזמנה היא סיקרה את הממתק הטורקי, רחת לוקום.
ואם כבר דיברנו על טרנדים, כדאי שתכירו את יוצרת התוכן הבאה. בניגוד לכל השאר היא לא ישראלית וגם לא מפרסמת מתכונים. כוכבת הטיקטוק הגרמנייה משחזרת מתכונים טרנדיים מהטיקטוק. הסרטונים שלה עורכים בצורה ייחודית בדגש על חוויית ASMR, שכל כך אהובה על גולשי הטיקטוק., מה שהופך אותם לפופולאריים במיוחד. עם המון הומור עצמי משולב בסטייל אירופאי, כל סרטון של אנה זוכה למיליוני צפיות. יוצרת התוכן משלבת סרטונים של מתכונים קלילים לפי הטרנדים שרצים ברחבי הרשת וגם טועמת ומדרגת לעיני המצלמות פירות אקזוטיים ומשונים מרחבי העולם ואפילו ממתקים, כך קרה שהיא רצתה לסקר ממתק העשוי גבישי קריסטל, אך בעקבות טעות בהזמנה היא סיקרה את הממתק הטורקי, רחת לוקום.
@anna.antonje Trauben next Level. 🤩 Das musst du unbedingt probieren! #kaufland #HierBinIchRichtig #kauflanddeutschland #trauben #frucht #hitschies #sauer #lecker #yummy ♬ Originalton - anna
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה