רכילות עסקית

נמל אשדוד מקים אקסלרטור לסטראטאפים בתחום אבטחת סייבר הימי

איומי הסייבר בים הפכו לאיום מרכזי בחיים הכלכליים המודרניים מה שמחייב התמודדות של מערכי הסייבר באוניות; כנס הסייבר הימי השנה התקיים בישראל - בנמל אשדוד ולקחו בו חלק בכירים מהתעשייה
ניצן כהן | 
נמל אשדוד (צילום שבתאי טל)
איומי הסייבר מגיעים לכל פינה בחיים הכלכליים וחלק מרכזי שלהם נמצא בים, כלומר בעולם התובלה הימית שהיא חיונית לחיים הכלכליים.
נמל אשדוד הפך בשנים האחרונות לאוטוריטה של ממש בתחום החדשנות והטכנולוגיה ולראשונה אירח, במסגרת שבוע הסייבר, את כנס הסייבר הימי הראשון בישראל. מומחי סייבר מכל העולם הגיעו לנמל והשתתפו בפאנלים שעסקו באיומי הסייבר הימי ובגישות שונות ובפתרונות המוצעים. מטרת המפגש בין היתר, חיזוק שיתוף הפעולה הבינלאומי של הגופים מבחינת מידע ופתרונות טכנולוגיים קיימים בתחום.
שיקו ז'אנה, מנכ"ל נמל אשדוד, ציין בפתח הדברים כי ההזדמנות לארח כנס מסוג זה מסב לנמל גאווה גדולה. "רבים תופסים את הנמל כגוף מסורתי, תעשייתי ומיושן אולם אנו נמצאים בעיצומו של תהליך מהפכני אשר אנו כבר קוצרים את פירותיו. באמצעות השקעות, יצירת שותפויות אסטרטגיות ויוזמות טכנולוגיות, הנמל הפך בשנה האחרונה לגוף חדשני, יעיל ומתקדם."
בפאנל שהתקיים בהשתתפות ראשי גופי סייבר מהעולם, הסכימו הדוברים כי התוצאה המשמעותית ביותר מקיומו של הכנס היום, הוא בעצם חיזוק הקשרים הבינלאומיים בין הגופים השונים. בין המשתתפים בפאנל, יגאל אונא, ראש מערך הסייבר הלאומי של ישראל; אנדראס קונאן, מנכ"ל ה-CI, אבטחת מידע וסייבר במשרד הפנים הגרמני; ברנדון וויילס, מ"מ מנהל ה-CISA, הסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות, ארה"ב; פול מאדינסון, מנהל המרכז הלאומי לאבטחת סייבר (NCSC), באנגליה; ועוד.
יגאל אונא, ראש מערך הסייבר הלאומי של ישראל אמר כי "אחד היתרונות שיש לנו בישראל כסטארטאפ ניישן הוא  שהכל קרוב וכולם מכירים את כולם, וזה יתרון עצום בתחום הגנת הסייבר". עוד הוסיף כי "צריך לרוץ מהר יותר, לקדם את האקו סיסטם של הסייבר הישראלי שקיים וליצור שיתוף מידע ושותפויות שכבר הוכחו ככלים הטובים ביותר להתמודדות עם אתגרי סייבר. כל המערכת הימית בעולם כבר מחוברת, צריך לוודא שיתוף פעולה מהיר ושקוף לכולם".
למעלה מ-40 סטארטאפים אשר נבחרו במסגרת מכרזים כבר פועלים ומוטמעים בפעילות הנמל בהם חברות המתמחות בהגנת סייבר, הפקת חשמל ממים, חיזוי עומסי עבודה, זיהוי תקלות עתידיות, ניטור עומק קרקעית הים ועוד.
בימים הקרובים צפויים בנמל להכריז על אקסלרטור בינלאומי שייבחר ויטפח סטארטאפים נוספים אשר ישבו בחממה אשר נבנתה במיוחד בשטח הנמל. נמל אשדוד ממשיך ומבסס את מעמדו בעולמות ה'בלו-טק', ובהמשך אף מתכוון להקים שגרירויות טכנולוגיות בנמלים שונים ו'לייצא' את הטכנולוגיות שיוטמעו בנמלים נוספים בעולם.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה