השוק

הריבית במשק בדרך לירידה? "השוק קרוב לרמות טרום הקורונה"

דוח התעסוקה של ארה"ב הציג עלייה ראויה לציון בקצב גיוס העובדים. אסטרטג העסקאות הראשי בחדר המסחר של בנק מזרחי טפחות גורס כי ההתאוששות מהמגפה קרובה לסיומה. לדבריו, הזינוק הניכר בשכר השעתי הוא כאב ראש גדול עבור הפד: "ייתכן שנתוני המאקרו הבאים ידחפו מעלה את ההסתברות שנזכה להקלה מוניטרית"
מערכת ice | 
יוני פנינג, אסטרטג ראשי חדר עסקאות בבנק מזרחי טפחות (צילום עופר חגיוב, Magma Images)
נתוני ה-NFP שפורסמו מצביעים על גידול של 353 אלף משרות במשק האמריקני במהלך חודש ינואר. יוני פנינג, אסטרטג עסקאות ראשי בחדר המסחר של בנק מזרחי טפחות, התייחס אמש (שבת) לנתוני התעסוקה (NFP) בארה"ב והקשר לריבית בנק ישראל. הנתון הציג עלייה ראויה לציון בקצב גיוס העובדים ביחס לחודשים האחרונים.
"ברמות האלה, הנתון גם גבוה משמעותית מקצב הגידול הכללי של האוכלוסייה האמריקנית, זו שנמצאת שם באופן חוקי, וכנראה שגם זו שלא", הסביר פנינג. "בשנתיים האחרונות התוספת למספר המועסקים הביאה את שיעור ההשתתפות בשוק לרשום עלייה של קרוב ל-2%. ולמרות היציבות ברמת 62.5% היום, הוא קרוב מאוד לרמות טרום הקורונה".
"אם נקזז מזה את אלה שהעדיפו לנצל את הקורונה כדי לצאת לפנסיה מוקדמת, או שזו נכפתה עליהם, אנחנו כבר בשוק תעסוקה שדי סיים להתאושש". לדברי פנינג, במצב כזה קל מצד אחד להסביר את היציבות בשיעור האבטלה הנמוך הנוכחי. מצד שני, הדינמיקה של תקופת הקורונה מחייבת נקודת מבט חשובה. "משחק הכיסאות התעסוקתי של לאחר הקורונה גרם ליותר אנשים להחליף עבודה בשלוש השנים האחרונות. במובן זה יש פחות מהם שמחפשים עבודה כעת – הם הרי בדיוק מצאו אחת".
 
לדברי פנינג, העלייה הניכרת בשכר השעתי, גם אם זו טובה לכשעצמה, היא כנראה כאב הראש הגדול ביותר של הפד. עם זאת, גם כאן הרבה מתוספות השכר בשנה האחרונה נבעו מאותם עובדים שהחליפו עבודה, ושיפרו את התנאים שלהם. על זה ניתן להוסיף כמובן תיקונים, מאוחרים יש לומר, לאינפלציה הגבוהה של השנים האחרונות. וכפועל יוצא, זו מורגשת, וכנראה שתמשיך להיות מורגשת בחודשים הבאים.

(צילום: יונתן זינדל/פלאש 90)
"בימים האחרונים, המשכנו לראות את ציפיות השוק נעות סביב הסתברות בסדר גודל של 30%-40% להורדת ריבית של הפד, במרץ. וסביר שהנתון הגבוה של היום ימתן את זה", מוסיף פנינג. "יכול להיות שנתוני המאקרו הבאים כן ידחפו מעלה את ההסתברות שנזכה להקלה מוניטרית במרץ. עד אותה הודעה של הפד צפויים לנו שני מדדי מחירים של ה-BLS, מדד מחירים אחד של ה-PCE, ודוח שוק תעסוקה. אבל בראייה המקומית, הסיכוי שבנק ישראל יבחר להוריד ריבית בעוד שלושה וחצי שבועות התמתן משמעותית".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה